Indutrade förvärvar danskt mätbolag

| 10 juni, 2021 | 0 kommentarer

Indutrade har den 9 juni tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i det danska bolaget Buhl & Bønsøe A/S, www.buhl-bonsoe.dk, med en årsomsättning om cirka DKK 30 miljoner.

Buhl & Bønsøe är ett specialiserat teknikförsäljningsbolag som erbjuder mätinstrument och lösningar för professionellt bruk till kunder på den danska marknaden. Det breda produkt-sortimentet inkluderar exempelvis portabla och stationära mätinstrument för bland annat temperatur, fukt, tryck, luftflöde och termografi. Buhl & Bønsøe grundades 1975 och med gedigen expertis och produktkännedom är de exklusiv distributör i Danmark av tyska Testo, en världsledande tillverkare av mätinstrument och lösningar. Buhl & Bønsøes erbjuder även ackrediterad instrumentkalibrering, utbildning samt installation. Kunderna finns inom en mängd olika industrier, exempelvis läkemedel, bioteknik, livsmedelsproduktion och anläggningshantering. Användningsområden är till exempel mätning, styrning och reglering inom industriella processer och miljötillsyn. Företaget är baserat i Sørum, Danmark, med 17 medarbetare.

Tillträde ägde rum den 9 juni och Buhl & Bønsøe kommer att ingå i Indutrades affärsområde Industrial Components.

Förvärvet bedöms ha en marginellt positiv påverkan på Indutrades resultat per aktie.

Stockholm den 10 juni 2021

INDUTRADE AB (publ)

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Bo Annvik, VD och koncernchef

Tel. 08-703 03 00

Om Indutrade

Indutrade är en internationell teknik- och industrikoncern som i dag består av över 200 företag i ett 30-tal länder, främst i Europa. Vi arbetar på ett decentraliserat sätt för att skapa hållbar, lönsam tillväxt genom att utveckla och förvärva framgångsrika företag som leds av passionerade entreprenörer. Våra företag utvecklar, tillverkar och säljer komponenter, system och tjänster med betydande teknikinnehåll inom utvalda nischer. Vår värderingsdrivna kultur där människor gör skillnaden har legat till grund för vår framgång sedan starten 1978. Indutrades omsättning uppgick 2020 till 19,2 miljarder kronor och aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *