Indutrade gör tilläggsförvärv inom industri- och rullportar i Storbritannien

| 10 januari, 2022 | 0 kommentarer

Indutrade har den 4 januari 2022 tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i det brittiska bolaget Autoroll UK Ltd, auto-roll.com, med en årsomsättning om cirka GBP 5,5 miljoner (SEK 67 miljoner). 

Autoroll tillverkar och levererar industriella portlösningar av stål samt garagerullportar av aluminiumprofiler. Erbjudandet omfattar en mängd olika portar av rulljalusier, inklusive isolerade ståljalusier, till både industriella och kommersiella applikationer och som kan måttanpassas efter kundernas specifika önskemål. Sedan starten 1998 har Autoroll levererat de skräddarsydda lösningarna till brittiska kunder inom segment som handel, portspecialister samt el- och stängselentreprenörer. Med egen transportservice säkerställer de snabb och säker leverans av de högkvalitativa produkterna. Företaget har 31 medarbetare och är baserade i Washington, Tyne and Wear, Storbritannien.

Tillträde ägde rum den 4 januari och Autoroll kommer att ingå i Indutrades affärsområde UK. Förvärvet är ett tilläggsförvärv till Ellard Group och de kombinerade erbjudandena skapar goda tillväxtmöjligheter eftersom bolagen kompletterar och stärker varandra när det gäller produktutbud. Ellard Group har varit en del av Indutrade sedan 2017 och erbjuder olika drivsystem, motorer och styrsystem samt tillbehör till dörrar och portar till industriella och kommersiella applikationer.

Förvärvet bedöms ha en marginellt positiv inverkan på Indutrades resultat per aktie.

Stockholm den 10 januari 2022

INDUTRADE AB (publ)

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Bo Annvik, VD och koncernchef
Tel: 08 703 03 00

Om Indutrade

Indutrade är en internationell teknik- och industrikoncern som i dag består av över 200 företag i ett 30-tal länder, främst i Europa. Vi arbetar på ett decentraliserat sätt för att skapa hållbar, lönsam tillväxt genom att utveckla och förvärva framgångsrika företag som leds av passionerade entreprenörer. Våra företag utvecklar, tillverkar och säljer komponenter, system och tjänster med betydande teknikinnehåll inom utvalda nischer. Vår värderingsdrivna kultur där människor gör skillnaden har legat till grund för vår framgång sedan starten 1978. Indutrades omsättning uppgick 2020 till 19,2 miljarder kronor och aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *