Indutrade stärker koncernledningen för fortsatt hållbar lönsam tillväxt

| 8 juni, 2021 | 0 kommentarer

Som en del av Indutrades strategi för fortsatt hållbar lönsam tillväxt och för att ytterligare förstärka utvecklingen av företagen inom medicinteknik, har Morgan O’Brien utsetts till SVP Business Development & President UltraPure International (UPI). Rollen är nyinrättad och kommer att vara en del av Indutrades koncernledning.

Morgan O’Brien, som idag har rollen som SVP för affärsområdet Flow Technology, har under de senaste åren spelat en avgörande roll i utvecklingen och tillväxten av Indutrades medicinteknik-segment, särskilt inom nischen för single-use. Under det fristående varumärket UltraPure International har ett antal Indutradeföretag etablerat ett klusternätverk för att gemensamt erbjuda renrums-monteringar av single-use system, tekniska komponenter och integrerade lösningar åt de globala medicinteknik-, och bioteknikindustrierna.

”Med ett ökat fokus på UltraPure International och single-use teknologin finns en bra potential att öka vår lönsamma tillväxt, både organisk och genom förvärv”, säger Bo Annvik, VD och koncernchef för Indutrade. ”I sin nya position kommer Morgan att leda utvecklingen av single-use affären genom att samordna bolagens arbete samt bygga och skapa nya kund- och leverantörsrelationer i ett internationellt perspektiv. Han kommer även att driva förvärvsaktiviteter och etableringen av nya tillverkningsenheter inom det här området”.

De företag som är involverade i UPI/single-use kommer att fortsätta tillhöra sina respektive affärsområden, vilket innebär att koncernens rapporteringsstruktur inte kommer att förändras.

Per-Olow Jansson har utsetts att efterträda Morgan O’Brien, som SVP för affärsområdet Flow Technology, och tar plats i Indutrades koncernledning. Per-Olow Jansson kommer senast från rollen som VD för Indutradeföretaget GPA Flowsystem AB, med cirka 120 medarbetare i Sverige, Danmark och Norge. Han har också varit ledare för en affärsenhet med ansvar som styrelseordförande för en klustergrupp av företag i Skandinavien och Storbritannien.

”Med över 25 år inom Indutradekoncernen har Per-Olow gedigen erfarenhet och har aktivt bidragit till att bygga vår fantastiska entreprenörsdrivna kultur. Tillsammans med GPA-teamet har han på ett mycket framgångsrikt sätt bidragit till Indutrades hållbara lönsamma tillväxt, då GPA-koncernen vuxit avsevärt under Per-Olows ledning. Han har även utvecklat GPA till ett ledande varumärke och även genomfört ett antal förvärv”, fortsätter Bo Annvik. ”Jag är oerhört glad att kunna välkomna Per-Olow till koncernledningen”.

Morgan O´Brien och Per-Olow Jansson tillträder sina nya befattningar den 1 juli 2021.

Stockholm den 8 juni 2021

INDUTRADE AB (publ)

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Bo Annvik, VD och koncernchef
Tel: 08-703 03 00

Om Indutrade

Indutrade är en internationell teknik- och industrikoncern som i dag består av över 200 företag i ett 30-tal länder, främst i Europa. Vi arbetar på ett decentraliserat sätt för att skapa hållbar, lönsam tillväxt genom att utveckla och förvärva framgångsrika företag som leds av passionerade entreprenörer. Våra företag utvecklar, tillverkar och säljer komponenter, system och tjänster med betydande teknikinnehåll inom utvalda nischer. Vår värderingsdrivna kultur där människor gör skillnaden har legat till grund för vår framgång sedan starten 1978. Indutrades omsättning uppgick 2020 till 19,2 miljarder kronor och aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *