Inför år 2033 – hur organiserar vi framtidens skola?

| 1 juli, 2022 | 0 kommentarer

Var sjätte elev avslutar grundskolan utan gymnasiebehörighet och det råder stor ojämlikhet i det svenska skolväsendet. Samtidigt minskar den arbetsföra andelen av Sveriges befolkning, vilket förväntas leda till brist på arbetskraft. Motsvarar skolans mål samhällets framtida kompetenskrav?

Välkommen till EY:s seminarium den 6 juli kl. 14:30 i Kopparsalen på Clarion Hotel Wisby eller hör av dig om du vill ha mer information om ämnet eller intervjua våra experter.

Seminariet Inför år 2033 – hur organiserar vi framtidens skola? handlar bl.a. år efter år lämnar elever grundskolan utan gymnasiebehörighet och de flesta är överens om att förändringar krävs. Målet bör vara en skola som tar vara på alla elevers kompetenser och som möter samhällets framtida behov. Vilka behov finns på arbetsmarknaden och motsvarar dessa behov den utbildning som grundskolan erbjuder? Finns det annorlunda sätt att bedriva skola på, som rustar eleverna inför arbetsmarknadens krav?

Tillsammans med framstående ledare och experter från skolans värld, diskuterar vi om delar av dagens skolmodell är förlegad. Vi söker svaren på hur grundskolan kan organiseras för att skapa goda förutsättningar för elevernas lärande. Ska alla elever ha samma undervisning eller kan vi tänka oss olika vägar till skolframgång?

EY i Almedalen
Under Almedalsveckan vill EY diskutera och få svar på viktiga samhällsfrågor. EY:s experter bjuder på insikter och kan svara på frågor kopplat till sitt expertområde.
EY:s program och talespersoner under Almedalsveckan:
www.ey.com/se/almedalen

För mer information eller kontakt med EY:s experter i Almedalen:
Stina Gustafsson, PR-chef, EY i Sverige, 073-3550631, [email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.