Inför familjerabatt på Stockholms utomhusbad

| 6 juli, 2022 | 0 kommentarer

Socialdemokraterna föreslår att en familjerabatt införs på Stockholms utomhusbad. I dag kan kostnaden bli stor för familjer som semestrar hemma och vill bada flera gånger. Med en familjerabatt och möjlighet till sommarkort blir baden tillgängliga för fler. Det ökar möjligheten till ett roligt sommarlov och dessutom får fler barn livsviktig vattenvana.

– Det är viktigt att utomhusbaden är lättillgängliga för alla och att en semester hemma i Stockholm kan fyllas med meningsfulla aktiviteter oavsett plånbokens storlek. Att sänka trösklarna för familjer att besöka baden är ett steg i den riktningen. Det säger oppositionsborgarrådet Emilia Bjuggren (S).

Bakgrund:

Det finns fem uppvärmda utomhusbad i Stockholm: Eriksdalsbadet, Kampementsbadet, Vanadisbadet, Järvabadet och Nälstabadet. På samtliga bad tas entréavgifter ut. Den moderatledda majoriteten har aviserat att också Älvsjöbadet kommer att avgiftsbeläggas när renoveringen av badet är genomfört och badet blir uppvärmt. Avgiften får inte leda till att stänga ute de som tidigare nyttjat badet. Därför vill Socialdemokraterna att avgiftsnivåerna ses över på stadens samtliga bad. I dag får en familj på två vuxna och tre barn betala 220 kronor per besök. I stadens simhallar finns redan en familjerabatt. En sådan rabatt vill Socialdemokraterna införa vid utomhusbaden tillsammans med ett nytt sommarkort för familjer.

Socialdemokraterna föreslår:

 • Familjerabatt på stadens uppvärmda utomhusbad:
  1 vuxen + 2 barn = 100 kronor
  2 vuxna + 3 barn = 180 kronor
   
 • Sommarkort för familjer med obegränsat antal entréer:
  En rimlig kostnad för 2 vuxna och 3 barn skulle ligga mellan 1 000-1 200 kronor.
   
 • Avgiftsnivåerna på stadens simhallar och utomhusbad ses över för att säkerställa att människor inte stängs ute från att nyttja baden.

Presskontakt: Fredrik Ståhl, [email protected], 076-122 92 23

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.