Information om RNBs fortsatta process med att se över bolagets framtid

| 3 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Så som informerats om i RNB Retail and Brands AB (”Bolaget”) senaste kvartalsrapporter ser bolaget över möjligheterna att fortsätta som ett fristående börsnoterat företag.

I det arbetet undersöks flera olika alternativ, däribland att förvärva kompletterande verksamhet genom utgivande av nya aktier eller sälja existerande verksamhet och förvärva ny verksamhet. Bolaget undersöker även möjligheten att i samband med dessa alternativ genomföra en riktad emission till aktieägarna för att inhämta nytt kapital.

Alla alternativ som möjliggör bolagets fortsatta drift kräver dock en uppgörelse med bolagets obligations- och hybridobligationsägare. Detta då bolaget i dagsläget saknar finansiell förmåga att fullt ut betala ränta och amortera på nominell obligationsskuld. En lösning som bolaget ser som genomförbar är att hela eller delar av obligationen konverteras till nya aktier. Detta skulle troligtvis innebära att obligationsägarna blir den största ägargruppen.

RNBs målsättning är att under andra halvåret 2021 kunna meddela och informera om en lösning för bolagets fortsatta framtida drift.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Kristian Lustin, VD och koncernchef, Tel: 08-410 520 00, e-post: [email protected]ands.se

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande klockan 17.30 (CEST) den 3 augusti 2021.

Bilder för journalistiskt bruk www.rnb.se/Press/

Följ oss på www.linkedin.com/company/rnb-retail-and-brands-ab/

RNB RETAIL AND BRANDS äger, driver och utvecklar butiker och e-handel inom mode, konfektion och accessoarer. Fokus är att ge en service och köpupplevelse utöver det vanliga. Försäljning bedrivs genom konceptet Brothers. Brothers är en rikstäckande herrmodekedja med 44 butiker inklusive en e-handel. Brothers är den självklara destinationen för uppdaterat, avslappnat och välklätt mode i prisvärd kvalitet med suverän passform för alla män i alla situationer.  RNB RETAIL AND BRANDS är noterat på Nasdaq Stockholm (RNBS). www.rnb.se

  

  

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *