Connect with us

Marknadsnyheter

Innovation och grön omställning i fokus på Sweden-France Business Forum

Published

on

Den 30-31 Januari avlägger Frankrikes president Emmanuel Macron, tillsammans med sin hustru Brigitte Macron, statsbesök i Sverige på inbjudan av H.M. Konungen. I samband med besöket arrangerar Business Sweden näringslivsseminariet ”Sweden-France Business Forum: Accelerating Europe’s competetivness”  på stadshuset i Stockholm den 31 januari. Syftet är att stärka näringslivsrelationen ytterligare, hitta nya samarbetsområden och uppmuntra till fortsatta investeringar i båda länderna.

Business Forum är en halvdagskonferens arrangerad av Business Sweden. Medverkar gör H.M. Konungen, H.K.H. Kronprinssessan och H.K.H. Prins Daniel, President Emmanuel Macron, regeringsföreträdare, samt över 200 näringslivsrepresentanter från Sverige och Frankrike. Syftet med denna högnivåkonferens är att stärka banden ytterligare mellan det svenska och franska näringslivet med fokus på innovation, den gröna omställningen och kompetensförsörjning.

Jan Larsson, vd på Business Sweden:

”Statsbesöket från Frankrike är ett viktigt led i att fördjupa de redan starka och långvariga handelsrelationerna, och uppmuntra till fortsatta investeringar i båda länderna. Det finns potential att stärka näringslivsrealtionen ytterligare inom flera områden och på Business Forum skapar vi en plattform för det svenska och franska näringslivet att mötas, samverka och hitta nya samarbets- och affärsmöjligheter”, säger Jan Larsson.

Programbeskrivning

Sweden-France Business Forum: Accelerating Europe’s competetivness

09.00: Öppningsanföranden:

 • Jan Larsson, VD Business Sweden
 • Ebba Busch, Vice Statsminister och Sveriges energi- och näringsminister
 • Sylvie Retailleau, Frankrikes minister för högre utbildning och forskning

09:20: Panelsamtal 1: Innovation, competetiveness and reskilling

Moderator: Linda Nyberg

Panelister:

 • Ericsson
 • Euronext
 • Fagehult Group
 • Ingka Group | IKEA
 • MBDA
 • Ramsay Santé

10:25: Panelsamtal II, Green transition enabled by innovation and collaborations

Moderator: Linda Nyberg

Panelister:

 • Airbus
 • Essity
 • Keolis
 • Neoen
 • Stockholm Exergi
 • Vattenfall

Keynote av H.M. konungen

Keynote av President Macron

11.55:  Avslutningsanförande

 • Johan Forssell, Utrikeshandel- och biståndsminister
 • Jan Larsson, VD Business Sweden

12.05: Avtalssignering

I samband med statsbesöket och inom ramen för det svensk-franska innovationspatnerskapet kommer avtal inom sektorer som rymd och energi att signeras.

För ytterligare information, kontakta Business Swedens presstjänst:

press@business-sweden.se, +46 8 588 66 007

Business Sweden hjälper svenska företag att förverkliga sina exportambitioner och internationella företag att investera och växa i Sverige. Med närvaro på över 40 marknader runt om i världen, identifierar vi affärsmöjligheter som ger våra kunder möjlighet att expandera och bidra till jobb och hållbar tillväxt.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Hamlet BioPharma bjuder in till pressträff

Published

on

By

Med anledning bolagets delårsrapport bjuder Hamlet BioPharma in till en livesänd digital pressträff torsdagen den 22 februari klockan 12.00. På pressträffen kommer ordförande Catharina Svanborg att gå igenom utvecklingen för det brutna räkenskapsårets andra kvartal och även bolagets väg framåt.

Klicka på länken nedan för att delta på pressträffen.

https://youtube.com/live/vi_kXGF40fs?feature=share

Under pressträffen finns möjlighet att ställa frågor i sändningens kommentarsfält. Har du frågor redan nu går det bra att maila dem till: mats.jonsson@investortarget.se

För mer information, vänligen kontakta

Catharina Svanborg, Styrelseordförande, Hamlet BioPharma AB, +46 709 42 65 49

catharina.svanborg@hamletpharma.com

Martin Erixon, CEO, Hamlet BioPharma AB, +46 733 00 43 77

martin.erixon@hamletpharma.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kiruna och Uppsala vill bli kulturhuvudstad

Published

on

By

I dag, onsdag den 21 februari, hölls en presskonferens på Kulturrådet där juryn som utsetts av Europeiska kommissionen tillkännagav att båda städerna går vidare i ansökan om att bli europeisk kulturhuvudstad 2029.

Juryordförande Else Christensen-Redzepovic från Danmark meddelade juryns beslut att de gärna ser att de båda städerna lämnar in en andra, kompletterande ansökan. Vilken stad som sedan utses till kulturhuvudstad 2029 kommer att beslutas av juryn och meddelas under en presskonferens i december 2024.

Utnämningen av europeisk kulturhuvudstad är en angelägenhet för hela Sverige och viktigt för svenskt kulturliv. Positionerna flyttas fram samtidigt som relationer stärks – både lokalt, nationellt och i Europa, säger Kulturrådets generaldirektör Kajsa Ravin.

För Sverige blir det tredje gången en av våra städer utnämns till kulturhuvudstad. 1998 fick Stockholm titeln som kulturhuvudstad och 2014 fick två europeiska städer denna titel – Umeå i Sverige och Riga i Lettland. För 2029 kommer en svensk och en polsk stad att utnämnas till europeisk kulturhuvudstad.

Läs mer

Kiruna och Uppsala vill bli europeisk kulturhuvudstad

Europeisk kulturhuvudstad 2029

Helene Oljons
Pressansvarig
08-519 264 25
helene.oljons@kulturradet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America implementerar XMReality Remote Guidance

Published

on

By

Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America Inc., en ledande leverantör av högkvalitativa formsprutningsmaskiner, kommer att implementera XMReality Remote Guidance i sin verksamhet. Detta för att ytterligare förbättra deras kundsupporttjänster genom att erbjuda distanssupport med hjälp av augmented reality (AR).

Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America har levererat över 150 000 toppmoderna formsprutningstjänster till en mängd olika industrier över hela världen. Sumitomo (SHI) Demag är känt för sitt starka engagemang och upprätthåller rigorösa standarder för kvalitet, effektivitet och kundnöjdhet. Genom att integrera XMReality Remote Guidance fortsätter Sumitomo (SHI) Demag sin strävan att leverera oöverträffad service och support till sina kunder. XMReality kommer att ge Sumitomos team möjlighet att på distans felsöka, vägleda och samarbeta med kunder, vilket säkerställer optimal prestanda och effektivitet för deras levererade formsprutningsmaskiner.

I en kommentar till detta partnerskap uttryckte Ryne Simeone, Vice President of Business Development på XMReality Inc., sin entusiasm och sa: ”Vi är glada över att samarbeta med Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America för att implementera XMReality Remote Guidance. Vi ser fram emot att växa tillsammans med Sumitomo för att stötta dem med att erbjuda en exceptionell kundsupport drivet av effektiva arbetsprocesser.

Om Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America
Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America, ett dotterbolag till Sumitomo Heavy Industries, Ltd., är en ledande leverantör av högpresterande formsprutningsmaskiner och tjänster. Med ett engagemang för innovation, kvalitet och kundnöjdhet, levererar Sumitomo (SHI) Demag banbrytande lösningar till industrier över hela världen

För mer information, vänligen kontakta:
Andreas Jonsson, VD XMReality
Telefon: +46 70 724 03 29
E-post: andreas.jonsson@xmreality.com

Om XMReality
XMReality AB (publ) utvecklar och säljer lösningar som revolutionerar kunskapsöverföring via så kallad förstärkt verklighet – Augmented Reality (AR). Företaget är marknadsledande inom vägledning på distans (remote guidance) där man via AR kan guida en person på plats för att lösa problem eller förhindra att de uppstår. Produkten används globalt i mer än 60 länder. Nestlé, Electrolux, Sidel och Heineken är några av de mer än 150 kunderna. XMReality är baserat i Linköping och USA och är noterat på Nasdaq First North Growth Market (ticker: XMR). För mer information, besök: www.xmreality.com 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.