Instalco inleder hållbarhetssamarbete med Universeum

| 19 maj, 2022 | 0 kommentarer

Instalco har inom ramen för sitt hållbarhetsprogram inlett ett samarbete med Universeum, Sveriges nationella vetenskapscenter i Göteborg. Samarbetet syftar till kunskapsutveckling inom hållbarhetsområdet.

Genom samarbetet kommer Instalco att stödja Universeums uppdrag att stärka Sveriges kompetensförsörjning och innovationskraft och bidra till en hållbar samhällsutveckling.

– Ett av våra delmål i vårt hållbarhetsarbete inom Instalco är att göra samhällsnytta. Det gör vi varje dag genom våra klimatsmarta och energieffektiva installationer. Vi gör det också genom samarbeten med organisationer som verkar för ett bättre och mer hållbart samhälle. Vill skapa en bättre miljö genom att bidra med det vi kan och där passar samarbetet med Universeum väl in, säger Robin Boheman, vd Instalco.

Instalcos stöd ska användas i Universeums arbete för att utveckla Sverige hållbart inom:

• stärkt kompetensförsörjning, konkurrenskraft och innovationsförmåga
• stärkt forskning, utbildning och folkbildning
• handlingskraft för hållbarhet inom ramen för Agenda 2030, FN:s 17 globala mål

Samarbetet ska lyfta fram vikten av hållbarhet utifrån flera olika perspektiv och bidra till kunskapsutveckling för flera olika målgrupper för en hållbar samhällsutveckling. Instalcos och Universeums samarbete är initialt treårigt.

För ytterligare information:
Fredrik Trahn, kommunikations- och IR-chef Instalco, 070-913 67 96, [email protected]

Instalco är ett av Nordens ledande installationsföretag inom el, VS, ventilation, kyla, industri och teknikkonsult. Vi utför projektering, installationer, service och underhåll av fastigheter och anläggningar i Sverige, Norge och Finland. Verksamheten bedrivs genom ett 115-tal dotterbolag, med stöd från en liten central organisation. Instalco är noterat på Nasdaq Stockholm under kortnamn INSTAL. För mer information, besök www.instalco.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.