#investtalks: Polymer Factory leder den globala utvecklingen inom avancerade dendritiska material

| 11 november, 2021 | 0 kommentarer

Nanoteknikbolaget Polymer Factory, som noterades på Spotlight Stock Market i april 2021, är en ledande leverantör av ”precisionsnanomaterial” baserade på dendritiska polymerer och innovatör av dendritiska nanoteknologier som kan användas i olika typer av medicinska behandlingar och biosensorer. Avancerade dendritiska material är ett område under stark expansion och Polymer Factory befinner sig i början av en offensiv expansionsresa med fullt fokus på tillväxt i samtliga segment. Det berättar bolagets vd Elin Mignérus.

Berätta om Polymer Factory och er affärsidé

–Polymer Factory grundades 2006 och är specialiserat på dendritiska material som kan användas i olika typer av medicinska behandlingar och biosensorer. Dendritiska material är en typ av nanoskopiska material med en trädliknande struktur med stor bärarkapacitet. Den typ av dendritiska material som vi har utvecklat är icke-toxiska och används bland annat för att förstärka effekten av de aktiva substanserna i vaccin, läkemedel, kan användas som antibiotika-fria antibakteriella material likt antimikrobiella peptider eller för att förstärka effekten av kontrastmedel i samband med diagnostik. Vi är även specialiserade på kontraktsforskning åt stora bolag där dendritiska material skräddarsys utifrån kundernas behov och har dessutom utvecklat SpheriCal®, en patenterad kalibreringsteknologi för masspektrometri. SpheriCal® effektiviserar och förbättrar kalibreringsprocessen och stöder kunder i att skaffa mer exakta data genom masspektrometriinstrument som bland annat används vid livsmedelstestning, läkemedelsupptäckter, virologi och biomedicinsk analys.

Våren 2021 inledde ni en accelererad tillväxt- och uppskalningsfas med VD-byte och börsnotering. Hur ser era expansionsplaner ut?

–Vi inledde vår resa med produktutveckling, global närvaro och har därefter växt organiskt. Idag pågår arbetet med att ta verksamheten till nästa nivå, med noteringen som en viktig pusselbit. Nu har vi ett tydligt tillväxtfokus inom samtliga segment. Vi har signerat samarbetsavtal med flera stora strategiska globala kunder och även investerat i ny labbutrustning. Vi anställer kontinuerligt fler medarbetare, vilket stärker våra förutsättningar att fördjupa våra befintliga kundrelationer och öka vår synlighet på marknaden. Ambitionen är att expandera kraftigt i samtliga befintliga segment samt att addera ett nytt affärsområde, dendritiska nanogeler, under våren 2022. Det är en ny appliceringsform för dendritiska material som inkapslar aktiva substanser för förbättrad leverans. Vi siktar även på att utöka vår IP-portfölj samt att kvalitetscertifiera bolaget för att kunna möta framtida förutsedda behov av certifierade dendritiska material från kunder inom Life Science-sektorn.

Du tillträdde som vd i april 2021. Vilka är dina främsta drivkrafter och hur hoppas du att Polymer Factory ska utvecklas under de kommande åren?

–Jag har tidigare varit vd för ett annat medicintekniskt bolag som befann sig i en spännande utvecklingsfas och kände mig motiverad att ta mig an ett nytt bolag som just inleder en väldigt spännande expansionsresa, bland annat i och med börsnoteringen. Det känns otroligt roligt och intressant att följa Polymer Factory hela vägen från notering till att positionera oss som det globala go-to företaget inom avancerade dendritiska material. Jag drivs av att leda utvecklingen av Polymer Factory till ett mognare bolag med en stark position i alla våra segment.

Hur ser den globala tillväxtpotentialen ut på marknaden för dendritiska material?

–Allt fler läkemedelsbolag och bioteknikbolag får upp ögonen för dendritiska material som en kraftfull förstärkare av de aktiva substanserna i bland annat vaccin och läkemedel. Våra material underlättar och effektiviserar tillverkningsprocessen och har dessutom ett mycket brett tillämpningsområde. När våra kunder har slutfört sina kliniska studier och så småningom lanserar produkter där våra dendritiska material utgör en komponent ser vi goda förutsättningar för ytterligare expansion av vår verksamhet. Sammanfattningsvis är den globala tillväxtpotentialen enorm, såväl för dendritiska material i allmänhet som för Polymer Factory i synnerhet.

Vilka faktorer gör Polymer Factory till ett intressant bolag för presumtiva aktieägare?

–Vi är ett marknadsledande bolag som är verksamt inom ett hett område med en omfattande tillväxtpotential, och med en nanoteknologiplattform som attraherar betalande kunder från en rad olika sektorer har vi en stresstålig och långsiktig affärsstrategi. Vi befinner oss bara i början av en mycket spännande och händelserik tillväxtresa som på allvar ska positionera oss på marknaden. Vi utvecklar och marknadsför väl beprövad teknologi som svarar upp till en stadigt ökande efterfrågan på marknaden.

Fakta: Polymer Factory grundades 2006. Bolaget baseras på många års banbrytande forskning inom området dendritiska material. I april 2021 noterades Polymer Factory på Spotlight Stock Market, kortnamn POLYMER. I samband med noteringen tillträdde Elin Mignérus som bolagets VD. Polymer Factory har potential att accelerera de dendritiska materialens globala genombrott med uppskalningspotential och är idag ett väletablerat bolag i kommersiell fas.

Investor relations: polymerfactory.com/investors

#investtalks #investorrelations #sektorhealthcare #polymer #investtalkspolymerfactory

Skribent: Annika Wihlborg ⎮Invest Talks 
Filmproducent: Sokol Vjerdha ⎮Invest Talks 
Distribution: Dagens Industri Di.se
Projektledare: Andreas Hörlin⎮Invest Talks
Studio: Studio⎮Invest Talks Regeringsgatan 29, Stockholm

Om Invest Talks:
Invest Talks är en oberoende plattform för börsbolag, intressenter & aktieägare. Vi bevakar noterade och onoterade företag. Följ oss på LinkedIn eller vårt nyhetsrum på Cision. Distributionspartner: Dagens Industri.
Friskrivning från ansvar:
Vi tar inget ansvar för fullständighet i sponsrat innehåll, innehållet ska tolkas som marknadsföring och inte ses som en köprekommendation från oss. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. Med reservation för ev. produktions-, tryck- & färgfel.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *