Inzile implementerar ny konsoliderad organisation

| 2 september, 2021 | 0 kommentarer

Som en naturlig konsekvens av bolagets fokuserade kommersiella och industriella strategi implementerar Inzile en ny konsoliderad organisation. Som tidigare kommunicerats så är de centrala förändringarna i bolagets strategi en övergång till kundorderstyrd produktion samt att en större del av försäljningen kommer ske via etablerade återförsäljare.

Den konsoliderade kommersiella organisation kommer på ett bättre sätt kunna erbjuda Inziles kunder kompletta lösningar över fordonens hela livscykel. Här kommer nya tjänster, service och finansieringslösningar att utvecklas. Den nya organisationen ger också Inzile en bättre muskel att driva på försäljningen. 

Den konsoliderade industriella organisationen innebär att inköp, utveckling och produktion slås ihop, vilket ger en fokuserad industriell struktur i syfte att mer agilt ta fram nya lösningar till Inziles kunder inom och i angränsning till dagens produktsegment. 

Inzile har dessutom anpassat organisationens storlek till den aktuella försäljningsnivån. Förändringen omfattar såväl bolagets ledning som övrig personal och ger där med markant sänkning av bolagets kostnadsbas. Fackliga förhandlingar har genomförts och avslutats avseende kollektivanställda och tjänstemän med en reducerad organisation som resultat.

Ledningsgruppen under VD Daniel Wedberg har koncentrerats och består nu av Michael Andersson, tidigare produktionschef, som har utsetts till den nyinrättade rollen Chief Operating Officer. Vidare har Mikael Mosesson, tidigare chef för service och eftermarknad, utsetts till Chief Commercial Officer. CFO Peter Wergens och HR-direktör Adéle Lantz kvarstår i sina befattningar. 

Tidigare personer i ledningen, som fortsätter kvarstå i bolaget, är Hans Berntsson, Mattias Hedlund och Dan Augustini. Hans Berntsson fortsätter som CTO och Mattias Hedlund som Manager Production, Logistics and Purchasing, båda rapporterar till bolagets Chief Operating Officer. Dan Augustini tar rollen som Sales Controlling Manager och rapporterar till bolagets Chief Commercial Officer.

 – Inziles nya konsoliderade ledningsstruktur gör att Inzile snabbare och mer kostnadseffektivt kan erbjuda våra kunder förbättrade produkter och kompletta lösningar. Vi kommer med denna struktur samtidigt sätta ett mycket större tryck på försäljningen, där säljkanalen via våra etablerade återförsäljare är en central muskel, säger Inziles VD Daniel Wedberg.

För ytterligare information:

Daniel Wedberg, VD Inzile, [email protected], +46 70 285 42 55

Om Inzile

Inzile är ett svenskt techbolag som tillverkar intelligenta eldrivna fordon samt skapar moderna transport- och servicelösningar för ett hållbart samhälle. Företagets vision är att befria världen från utsläpp av fossila bränslen och snabba på klimatomställningen genom att bidra till hållbara städer som förbättrar människors livskvalitet.

Inzile grundades 2012 utifrån en stark vilja att framtidsanpassa arbetsfordonssektorn och i teamet finns några av Skandinaviens främsta auktoriteter inom eldrivna fordon, digitalisering, tillverkning och inköp. Inzile utvecklar, producerar och säljer innovativa fordonslösningar för en global marknad utifrån Nordens utmanande klimat, säkerhetskrav och miljöstandarder. Bolaget har svenskt säte med huvudkontor och produktion i Västervik, R&D i Tranås samt marknadskontor i Stockholm.

Bolagets aktie är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market Stockholm.

Redeye AB är bolagets Certified Adviser, +46 8 121 57 690, [email protected].

För mer information, vänligen besök: www.inzile.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *