Irländska ingenjörs- och byggföretag satsar på Gävle

| 30 september, 2021 | 0 kommentarer

Kirby Group Engineering & Collen öppnar nya kontor i Sverige – tillsammans arbetar företagen idag med över 1200 personer i Sverige.

Irländska högteknologiska bygg- och ingenjörstjänster har en hög efterfrågan i Sverige. Det beror i hög grad på att de är ledande inom design-, entreprenad- och konstruktionstjänster för datacenterlösningar i Norden.

Stockholm/ Dublin, 30 september 2021: De irländska ingenjörs- och byggföretagen Kirby Group Engineering och Collen etablerar nya kontor till följd av en växande marknad i Sverige och Norden.

Kirby Group Engineering har öppnat kontor i Gävle. Efter att ha verkat i Sverige i fem år är öppningen en tydlig signal om Kirbys fortsatta närvaro och tillväxt i Norden. Kirbys spetskompetens och erfarenhet inom konstruktion av datacenter har hjälpt företaget att säkra ett antal prestigefyllda kontrakt med ledande globala teknologiföretag. Som ett resultat har verksamheten i Sverige snabbt vuxit till att bli en av Kirbys mest expansiva i Europa. Majoriteten av Kirbys pågående projekt finns i Gävleregionen.

”Att nå denna milstolpe i vår företagshistoria hade inte varit möjligt utan engagemanget, hängivenheten och det hårda arbetet från vår personal. Sverige har snabbt visat sig vara en utmärkt marknad för oss och vi ser fram emot vidare tillväxt och att skapa förbindelser där under många år framöver ”, säger Mark Flanagan, Group Managing Director på Kirby Group Engineering.

John Grogan, Group Engineering Director på Kirby menar att den officiella invigningen är en höjdpunkt i företagets fortsatta framgång.  ”Under de senaste åren har verksamheten växt betydligt på Irland och utomlands. Vi har nu etablerat ett starkt fäste på den svenska marknaden och det är vi alla stolta över. En viktig del av vår affärsplan är samarbetet med lokala företag, vilket fungerar mycket bra i Gävle och dessa partners är en integrerad del av vår verksamhet och en förutsättning för att kunna leverera projekt här”, säger han.

Operations Manager i Sverige, Pearse Dolan, medger stolt att Kirby fått stort stöd från lokalsamhället: ”Gävle är den perfekta platsen för vårt kontor. Transportinfrastrukturen och närheten till Stockholm gör det tillgängligt för vår verksamhet. Jag vill tacka lokalsamhället för det välkomnande och stöd vi fått. Ett särskilt tack vill jag ge till Kara Wirdby på Gävle kommun för all hjälp med att etablera vår verksamhet i regionen ”.

Collen tillkännager också öppnandet av nya kontor i Gävle. Företaget har etablerat sig som ett ledande entreprenadbolag i den snabbt växande datacentersektorn i Europa. Collen har arbetat i Sverige sedan 2017.

Sedan 2017 har företagets omsättning i Sverige ökat från 110 miljoner euro 2017 till över 320 miljoner euro 2020, och tillväxten förväntas fortsätta den närmaste framtiden. Collen har upplevt en betydande tillväxt inom datacentersektorn efter att ha byggt hyperskalbara datacenter för ett antal kunder på marknaden.

”Vi är glada över att kunna öppna vårt nya europeiska kontor i Gävle, vilket är ett bevis på värdet av den expertis och kompetens som vår personal har bidragit med för den bredare organisationen. Detta är en naturlig utveckling med tanke på den betydande verksamheten i området och visar företagets långsiktiga engagemang för vår europeiska strategi. Genom att etablera en fast bas stöttar vi tillväxten av vårt europeiska företag under många år framöver. ”, säger Tom O’Connor, Europachef på Collen.

Han fortsätter: ”Collens erfarenhet, kunskap och engagemang utgör centrala grundförutsättningar för vår framgång och expansion under det senaste decenniet, vilket även återspeglas i vår imponerande kundportfölj. Vi tror starkt på att nyckeln till framgång har varit vårt mångåriga fokus på konsekvent leverans av spetskompetens till våra kunder, samtidigt som vi är ledande i den högteknologiska byggmiljön.”

”Vi är oerhört stolta över våra prestationer, som inte hade varit möjligt utan vårt högkvalificerade team av ledning och teknisk personal. Genom att samarbeta med kundrepresentanter, designkonsulter och underleverantörer säkerställer våra team att projekten levereras till högsta standard i tid och inom budgeten. ”

”På Collen har vi lång erfarenhet av ägaranvända och hyperskalbara datacenter som prioriterar hållbar energi, låg energiförbrukning och intelligenta system i design- och byggprocessen. En del av vår policy är att samarbeta med så mycket lokal expertis som möjligt, och våra kunder ser värdet i det för våra projekt. Med öppnandet av vårt nya kontor i Gävle kommer vi att fortsätta att arbeta med våra partners i leverantörskedjan för datacenter, och vi ser fram emot att bygga vidare på dessa lokala relationer. ”säger Tommy Drumm, Managing Director på Collen.

Enterprise Ireland, Irlands handels- och innovationsarm, med kontor i Stockholm och Köpenhamn stöder tillväxten av irländska företag i Norden. Nära 300 företag, knutna till Enterprise Ireland, är aktiva på den svenska marknaden. Kundexporten från Enterprise Ireland till Norden ökade med 33% år 2020 till 1,1 miljarder euro. Detta drivs till stor del av en fortsatt ökad efterfrågan på irländska högteknologiska bygg- och ingenjörstjänster.

I en kommentar om dagens tillkännagivande säger Karin Angus, Global Lead inom Datacenters på Enterprise Irland; ”Irländska byggföretag är kända för att för att leverera stora och komplexa projekt internationellt och har blivit en central del av leverantörskedjan i den svenska och nordiska datacenterindustrin. Vi arbetar med den svenska och irländska byggbranschen för att skapa fler partnerskap och samarbeten för att möta byggtjänstsbehoven på marknaden. Det finns idag cirka 40 irländska företag som arbetar med datacenterprojekt i Sverige. ”

”Dagens tillkännagivande från Kirby Group Engineering och Collen är mycket välkommet. Över 1200 människor arbetar idag tillsammans med företagen i Sverige. De nya satsningarna visar på deras fortsatta investeringar i en expansion på de svenska marknaderna och stärker ytterligare deras kunderbjudande.” fortsätter hon.

För mer information, vänligen kontakta:

Marika MacCarvill, Kommunikationschef, Enterprise Ireland

[email protected]

Tel: 00 353 86 171 2568

OM KIRBY GROUP ENGINEERING

Kirby Group Engineering är ett irländskt byggföretag som tillhandahåller kompletta entreprenadtjänster inom mekanik och elektronik. Företaget är privatägt sedan grundandet av Tom och Michael Kirby 1964. Utöver ett komplett utbud av ingenjörstjänster har företaget ett välförtjänt renommé för sin specialiserade hög- och mellanspänning för design- och konstruktionstjänster. Kirbys portfölj innehåller framgångsrika projekt inom olika sektorer, inklusive datacenter, biovetenskap, industri, handel och energi.

Som med all sin verksamhet på Irland och runt om i Europa har Kirby ivrigt bidragit till den Gävles ekonomi och lokalsamhälle. En julmatsinsamling samlade in mer än 23 000 euro för lokala välgörenhetsorganisationer i Stackbos närområde förra året. Nyligen färdigställde även medarbetare från Kirby elinstallationen i ett IT -labb på en lokal gymnasieskola för att främja kunskap och intresse för teknikindustrin bland unga. Samtidigt har medarbetare från Kirby spelat en central roll för inrättandet av en GAA -klubb de senaste månaderna, vilket har hjälpt till att skapa relationer till lokalsamhället och andra regioner i Sverige.

OM COLLEN

Collen är ett familjeägt företag av 8:e generationen som grundades 1810. Det har legat i framkant av den irländska byggindustrin i över två århundraden och utvecklats under förändrade politiska, ekonomiska och sociala förutsättningar. Namnet ‘Collen’ är nu synonymt med kvalitet och spetskompetens inom bygg, vilket återspeglas av de många prestigefyllda projekten som genomförts under företagets 211-åriga historia, och nyligen i Sverige.

Collen ligger i framkant när det gäller banbrytande utveckling av datacenter i hela Europa och i synnerhet i Sverige. Företaget har framgångsrikt drivit uppförandet av ett antal hyperskalbara datacenterprojekt över hela Sverige och kommer att fortsätta att göra det under överskådlig framtid.

Företagets mångåriga historia bygger på starka familjevärden och företaget arbetar kontinuerligt med att balansera affärsintressen med att skapa värde för sina anställda och samhället i stort. Utifrån ett välförankrat fokus på medarbetarnas välbefinnande uppmuntrar Collen sina anställda att anta energieffektiva metoder utanför arbetet. Ett exempel på detta är att Collen etablerat ett årligt välgörenhetsevenemang (Cycling Charity Event) som samlar in pengar till välgörande syften i alla regioner där Collen är verksamma.

Collen har nyligen genomfört en välgörenhetscykling runt om i världen. Cyklingen, som involverade lag över hela världen, resulterade i en total sträcka om 40 075 km. Intäkterna från evenemanget kommer att delas ut till 17 olika välgörenhetsorganisationer, varav två är baserade i Sverige:

• Kvinnojouren Blåklockan (kvinnojour)

• Västerås Stadsmission (kvinnor i riskzon och hemlöshet)

OM ENTEPRISE IRELAND

Enterprise Ireland är den irländska regeringens handels- och innovationsarm.

Vi investerar i de mest innovativa irländska företagen under alla deras tillväxtstadier och kopplar ihop dem till internationella kunder inom flera branscher.

Vårt mål är att bygga framgångsrika, långsiktiga affärsrelationer mellan internationella företag och irländska partners.

Med 40 kontor över hela världen kommunicerar Enterprise Irlands grupp av branschexperter med internationella företag för att förstå och lösa deras affärsbehov.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *