Jabra lanserar Evolve2-serien av headset och banar väg för en ny standard för koncentration och samarbete hos företag

| 30 mars, 2020 | 0 kommentarer

  • Evolve2 85, Evolve2 65, och Evolve2 40 har funktioner för koncentration, samarbete och flexibilitet för en ökad produktivitet på kontoret
  • Stänger ute 50 procent mer oljud med hjälp av Digital Hybrid Active Noise Cancellation (ANC) och design*
  • 40 procent bättre överförbart ljud och dubbelt så bra röst-distraktor förstärkt av 10 mikrofoner1 i Evolve2 85
  • Tre gånger bättre BT-baserad trådlös räckvidd1
  • Marknadsledande batteritid på 37 timmar tack vare avancerade digitala chip
  •  Kommer att vara certifierade för Microsoft Teams för en sömlös UC-upplevelse och anpassad för Open Office-standard. 

Stockholm, 30 mars, 2020 – Jabra presenterar idag Evolve2-serien, nästa generation av den bästsäljande Evolve-serien och ledande inom UC-headsets som förbättrar produktiviteten på kontoret*. Serien består av Evolve2 85, Evolve2 65, och Evolve2 40 som är skapade för att förbättra koncentration, samarbete och flexibilitet på arbetsplatsen. Detta genom att blockera ut mer oljud, ge en bättre samtalskvalité, föra team samman, ge folk möjligheten att jobba var som helst och analysera data för att kunna ta goda beslut. Evolve2 är den nya standarden för att öka produktiviteten på kontoret. Headseten fungerar med alla ledande UC-plattformar och kommer även att vara certifierade för Microsoft Teams.

Sedan Jabras Evolve-serie lanserades på marknaden 2014 har kontorsarbetet förändrats avsevärt. Arbetsuppgifterna blir allt mer komplexa och skapar ett större behov av samarbete vilket gör att folk lägger mer tid på samarbete än eget arbete. Det här orsakar en ökning av störande ljud och oljud på kontoret. Detta gör arbetsplatsens produktivitet till en ständig utmaning för företag jorden runt*.

Det är inte bara vår kontorsmiljö som har förändrats. I dagens samhälle flyter vårt arbete och vår fritid samman regelbundet därför är det viktigt att våra tekniska lösningar kan hjälpa till i alla tänkbara tillfällen. Jabras kompromisslösa Evolve2 headset-serie erbjuder funktioner som stödjer alla delar av livet, oavsett om du är på jobbet, hemma eller på språng.

Säkra framtiden med övervakning och analyser
Förutom ökad koncentration, flexibilitet och samarbete tar även Evolve2-serien sig an ett annat problem, det fortsatta problemet med produktivitet: behovet av att övervaka hela UC-systemet hos företaget för att säkerställa en säker och stabil UC-samtalskvalité. Evolve2 kommer att integreras med mjukvaran från de ledande leverantörerna av analyslösningar vilket tillåter beslutsfattare att analysera prestandan för varje Jabra headset och snabbt identifiera grundorsaken till en eventuellt bristande samtalskvalité. Oavsett om det beror på Wi-Fi routern, UC-infrastrukturen eller den individuella användarens inställningar av sitt headset. Jabra Xpress-programvaran möjliggör både lätt och säkert underhåll av headsetet, vilket också möjliggör uppdateringar av programvara och implementering av nya funktioner samtidigt som det underlättar arbetet för IT-avdelningen.

Som ett resultat kan företag skynda på sin digitala utveckling genom att utrusta de anställda med Evolve2-serien. Det är en lösning som är skapad för att ta sig an de moderna medarbetarnas problem: koncentration på kontoret, rörligt samarbete och behov av flexibilitet.

Ledande prestanda för ljud och röst
Jabra har 150-års expertis och bevisade meriter inom just ljudteknik. Jämfört med Jabras redan existerande Evolve-serie är den nya ledande produkten Evolve2 85 ett äkta digitalt headset som har 50 procent bättre brusavstängning med hjälp av Digital Hybrid ANC och ljudisolerande öronkuddar med memory foam. Röstprestandan har 40 procent bättre överfört ljud och dubbelt så bra röst-distraktor vilket ger ett distinkt fokus på användarens röst samtidigt som röster runtomkring användaren dämpas. Fokus är delvis uppnått genom de 10 mikrofoner som ser till att både rösten hörs tydligt och ANC gör att du kan prata i de bullrigaste miljöerna.

Produkterna i denna serie har Jabras busylight på båda öronkåporna som kan ses överallt för att signalera att du vill koncentrera dig när du arbetar självständigt. Dessutom kan alla headset i serien kopplas ihop med alla dina mobila enheter. Jabra sound+ appen ser till att du får en personlig och fullt användbar ljudupplevelse.  

Evolve2-serien inkluderar tre headset: 

  • Evolve2 85 har Digital Hybrid ANC och totalt tio mikrofoner, som inkluderar två mikrofoner som är integrerade i mikrofonarmen och åtta stycken i öronkåporna. Användare kan njuta av 37-timmars trådlös batteritid, 40mm högtalare för musik och integrerad busylight på båda öronkåporna. Headsetet har tagits fram för att användas med den senaste ljudchip-tekniken, vilket gör att Evolve2 85 är ett steg före vad gäller batteritid, solid anslutning och ljudprocess-teknologi. Dessutom är Evolve2 85 skapad för både kontorsmiljöer och medarbetaren som ständigt är på språng. Detta säkerställer att headsetet kan användas oavsett vart du jobbar.
  • Evolve2 65 har tre mikrofoner som finns i mikrofonarmen och en i den högra öronkåpan. Headsetet har upp till 37-timmars batteritid och tre gånger bättre äkta trådlös räckvidd än den redan existerande Evolve 65.
  • Evolve2 40 är en variant med sladd som erbjuder samma komfort, hållbarhet och användarupplevelse som Evolve2 65.

Evolve2 85 och Evolve2 65 kommer att inkludera Jabra Link 380, Jabras nya BT-adapter (dongel) som kommer att finnas som både USB-C eller USB-A version.

Microsoft Teams-varianterna i serien har en knapp dedikerad för Microsoft Teams vilket ger direkt anslutning till kollegor och möten. För dessa versioner finns en LED-lampa på headsetet som signalerar olika problem så som ett missat samtal eller möte.

Den arbetande världen är under förändring. Framsteg görs i alla sektorer men produktiviteten förbättras inte i tillräckligt hög takt. Istället så ökar störningsmomenten på arbetsplatsen. Samarbete blir allt vanligare men rörligt arbete blir också allt vanligare, säger Holger Reisinger, Senior Vice President, Enterprise Solutions på Jabra. Det här gör kontorsarbete världen över till en ganska så komplex verksamhet, det är något som Evolve2-serien kan hjälpa till att hantera. Våra headset ökar produktiviteten, banar väg för den digitala upplevelsen och ökar koncentrationen. Vi är säkra på att vi med Evolve2-serien kan erbjuda de bästa headseten för koncentration och samarbete. Samtidigt skapar vi också en ny standard för headset med den moderna människan i åtanke.

 

Pris och tillgänglighet 

Jabra Evolve2-serien kommer att finnas tillgänglig från och med april, 2020, hos utvalda återförsäljare. Evolve2 85 och Evolve2 65 kommer att finnas tillgängliga i två färger: svart och beige. Evolve2 40 kommer att finnas i svart.  

Evolve2 85 STEREO till det rekommenderade priset 4841 SEK (5272 SEK med stativ för laddning)

Evolve2 65 STEREO till det rekommenderade priset 2253 SEK (2684 SEK med stativ för laddning)

Evolve2 65 MONO till det rekommenderade priset 2145 SEK (2577 SEK med stativ för laddning)

Evolve2 40 STEREO till det rekommenderade priset 1283 SEK
Evolve2 40 MONO till det rekommenderade priset 1175 SEK

*Jämförd med marknadens ledande produkt: Jabra Evolve 80

Miljoner sålda enheter till tiotusentals kunder globalt (källa: Jabra)

* Källa: Jabra & Kantar ‘Knowledge Worker Study 2018’, juni 2018, 1350 deltagare

Information för journalister

För mer information, var vänlig kontakta:

Matilda Klinga
Inmema Kommunikation
Telefon: 073 660 81 76
E-post: [email protected]

Om Jabra

Jabra är en ledande utvecklare och tillverkare av kommunikations- och ljudlösningar. Med nya innovationer stärker de både konsumenter och företag. Som en stolt del av GN-gruppen, hänger de sig åt att låta folk höra mer, göra mer och vara något mer än de någonsin trodde var möjligt.

Genom ljud och video förändrar vi liv. Med 150 års banbrytande arbete bakom sig kan Jabras tekniska expertis bana ny väg. Det här tillåter dem att skapa integrerade headsets och kommunikationsverktyg som hjälper personer att bli mer produktiva, trådlösa hörlurar och öronsnäckor ger konsumenter bättre samtal, musik och media. Jabra banar också väg för nya videokonferenslösningar vilket möjliggör sömlöst samarbete mellan olika medarbetare. Jabra har cirka 1400 anställda världen över och hade en årlig omsättning på 6,2 miljarder DKK under 2019. GN-gruppen som grundades 1869 finns i 100 länder och levererar innovativa och pålitliga lösningar som är användarvänliga. Idag har GN 6000 anställda och är noterat på Nasdaq Köpenhamn. GN får livet att låta bättre. www.jabra.se

© 2020 GN Audio A/S. All rights reserved. Jabra® is a registered trademark of GN Audio A/S. All other trademarks included herein are the property of their respective owners (design and specifications are subject to change without notice). 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *