Connect with us

Marknadsnyheter

Jeanette Tretten är östra Sveriges främsta entreprenör

Published

on

Familjeföretaget Econovas vd Jeanette Tretten, Norrköping, mottog under torsdagskvällen utmärkelsen som EY Entrepreneur Of The Year region öst. Vid regionfinalen delades det även ut pris till Ivan Martic, IM Vision som ”Årets manliga stjärnskott” och ”Årets kvinnliga stjärnskott” gick till Christine Mannerstråle samt Ida Jergell, Addpeople. ”Bästa internationella tillväxt” delades ut till Mikael Axelsson, Garantell AB.

Regionfinalen av utmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year avgjordes under torsdagskvällen i Jönköping och Jeanette Tretten, vd på Econova i Norrköping, fick ta emot priset. Historien om familjeföretaget Econova startade 1959 när Jeanettes farfar och farmor såg en möjlighet att omvandla bark till jord. I dag har barken fått sällskap av andra material, men ambitionen att återvinna material som annars skulle gå till spillo är fortfarande grunden för Econovas verksamhet. Econova är även en av Skandinaviens ledande aktörer inom trädgård med varumärket Weibulls. Enligt Jeanette är det kombinationen av återvinning och trädgård som gör företaget unikt.

Juryns motivering löd:
Genom en lyckad kombination av utveckling, stort driv och risktagande förändrar entreprenören en hel bransch, både i och utanför Sverige. Med båda fötterna i jorden har årets pristagare visat att hållbarhet och ett modernt ledarskap har fått familjeföretaget att blomstra. Allt detta medan innovationsidéerna gror för att nå de högt uppsatta miljömålen.

Den oberoende jury som korade vinnarna i region öst leddes av ordförande Eva Schlyter, VD Ståhl Invest i Norrköping, David Modig, ägare Modig Machine Tool AB, Jacob Nilsson, VD Axjo Plastic AB, Peter Hellgren, VD och ägare av Consid AB, Sara Hillbom, VD Psykologpartners och Pernilla Ljungbergh, VD Ny Studio.

Entreprenörer från Jönköping och Värnamo mottog också priser
Under regionfinalen på Elite Stora Hotellet i Jönköping delades det också ut pris till Christine Mannerstråle och Ida Jergell, Addpeople i Jönköping som ”Årets kvinnliga stjärnskott” ”Bästa internationella tillväxt” gick till Mikael Axelsson, Garantell AB i Värnamo. ”Årets manliga stjärnskott” gick till Jönköpingsentreprenören Ivan Martic, IM Vision. Samtliga vinnare går vidare till den nationella finalen i Stockholms stadshus den 9 februari 2023.

– Tack alla gäster som under torsdagskvällen hjälpte till att hylla östra Sveriges främsta entreprenörer. Roligt att Jeanette Tretten som tillhör tredje generationen i Norrköpingsföretaget Econova ska representera östra Sverige i den nationella finalen nästa år. Jag håller tummarna för Jeanette och övriga vinnare från vår region i Sverigefinalen, säger Victoria Freberg, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Öst.

För mer information: www.eoy.se och alla finalister region öst
Pressbilder:www.flickr.com/eoy_sweden

Jeanette Tretten EY Entrepreneur Of The Year

Jurymotiveringar region Öst:

EY Entrepreneur Of The Year – Jeanette Tretten, Econova
Genom en lyckad kombination av utveckling, stort driv och risktagande förändrar entreprenören en hel bransch, både i och utanför Sverige.
Med båda fötterna i jorden har årets pristagare visat att hållbarhet och ett modernt ledarskap har fått familjeföretaget att blomstra.
Allt detta medan innovationsidéerna gror för att nå de högt uppsatta miljömålen.

Årets kvinnliga stjärnskott – Christine Mannerstråle och Ida Jergell, Addpeople
Med ett kreativt entreprenörskap och tydliga värderingar driver entreprenören både sin verksamhet och branschens utveckling framåt.
Att tänka nytt är en självklarhet och med digitala lösningar byggs långsiktiga relationer vilket lett till framgång.
Pristagaren sätter alltid människan i fokus och när allt är på rätt plats skapas möjligheter för att kunna leva sitt bästa liv.

Årets manliga stjärnskott – Ivan Martic, IM Vision
Årets manliga stjärnskott kombinerar kontinuerlig produktutveckling med ett hållbarhetsarbete vilket gör att vi bara har sett början på en spännande entreprenörsresa.
Från tidig ålder har detta stjärnskott drivit sitt bolag till att idag vara Europaledande i sin bransch.
Mod, flexibilitet och ledorden ”Bra kan alltid bli bättre” är en viktig del i hans framgångsrecept.

Bästa internationella tillväxt – Mikael Axelsson, Garantell AB
Med kunden i fokus har entreprenören automatiserat och digitaliserat sin verksamhet i en annars traditionell bransch.  
Denna innovativa utmanare har alltid velat testa sin gräns och fokuserat på möjligheter istället för svårigheter. 
Med självstyrande team leds bolaget av många under stor frihet och tack vare sina smarta lösningar kryssar årets pristagare vidare mot internationella framgångar.

För mer information, vänligen kontakta:
Victoria Freberg, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Öst, 073-612 34 77, [email protected]

Om EY Entrepreneur Of The Year
EY Entrepreneur Of The Year är en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Tävlingen startade i USA 1986 och i Sverige började utmärkelsen delas ut 1995. Det är den första internationella utmärkelsen för entreprenörer som med tydliga visioner och goda ledaregenskaper bygger upp framgångsrika företag. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i fler än 140 städer i fler än 60 länder. En oberoende jury bedömer entreprenörerna efter kriterierna inflytande, entreprenörsanda, syfte och tillväxt. Vid de regionala finalerna och vid den nationella finalen i Sverige utses även vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott, Årets manliga stjärnskott och Bästa internationella tillväxt.
Den första entreprenören att ta hem den prestigefulla titeln i Sverige 1995 var Karin Henriksson, då vd på Hogia Institutet AB i Stenungssund. Bland vinnarna genom åren finns entreprenörer från företag som Kopparbergs Bryggeri, Meda, Poolia, New Wave Group, Stadium, Klarna och Netonnet group.
För mer information om utmärkelsen, besök gärna
www.eoy.se
Mer information om EY som organisation: www.ey.com/se

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Nordea Bank Abp: Återköp av egna aktier den 09.12.2022

Published

on

By

Nordea Bank Abp
Börsmeddelande – Förändringar i återköpta aktier
09.12.2022 kl. 22.30 EET

Nordea Bank Abp (LEI-kod: 529900ODI3047E2LIV03) har den 09.12.2022 slutfört återköp av egna aktier (ISIN-kod: FI4000297767) enligt följande:

Handelsplats (MIC-kod)

Antal aktier

Viktad snittkurs/aktie, euro*, **

Kostnad, euro*, **

XHEL

349 563

 9,92

3 466 860,97

CEUX

290 089

 9,93

2 880 588,25

TQEX

34 660

 9,95

 344 701,54

XSTO

290 262

 9,94

2 886 283,74

XCSE

35 411

 9,92

 351 188,09

Summa

 999 985

 9,93

9 929 622,58

* Växelkurser som använts: SEK till EUR 10,8811 och DKK till EUR 7,4375
** Avrundat till två decimaler

Den 18 juli 2022 tillkännagav Nordea ett program för återköp av egna aktier till ett värde av högst 1,5 md euro med stöd av det bemyndigande som gavs av Nordeas ordinarie bolagsstämma 2022. Återköpet av egna aktier utförs genom offentlig handel i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 596/2014 av den 16 april 2014 (marknadsmissbruksförordningen) och Kommissionens delegerade förordning (EU) 2016/1052.

Efter de redovisade transaktionerna innehar Nordea 16 827 537 egna aktier för kapitaloptimeringsändamål och 6 073 651 egna aktier för ersättningsändamål.

Uppgifter om respektive transaktion finns som en bilaga till detta meddelande.

För Nordea Bank Abp:s räkning,
Citigroup Global Markets Europe AG

För ytterligare information:

Matti Ahokas, chef för investerarrelationer, +358 9 5300 8011
Group Communication, +358 10 416 8023 eller [email protected]

Continue Reading

Marknadsnyheter

KOMMUNIKÉ FRÅN THINC JETTY COLLECTIVES EXTRA BOLAGSSTÄMMA 2022

Published

on

By

REGULATORY

Thinc Jetty Collective AB (publ) har idag hållit extra bolagsstämma. Stämman beslutade i enlighet med de förslag som styrelsen lagt fram.

Stämman beslutade om:

  • godkännande av förvärv av aktier i Tigerton AB och förvärv av aktier i Kunskapskraft & Media AB.
  • om incitamentsprogram till ledande nyckelpersoner och anställda genom emission  av 10 000 000 teckningsoptioner enligt styrelsens förslag där lösenkursen fastställdes till 0,45 SEK per aktie.
  • ny bolagsordning genom om ändring av bolagets företagsnamn till Thinc Collective AB (publ)

Den extra bolagsstämman ägde rum genom poströstning.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anders Wallqvist, VD Thinc Jetty Collective AB
[email protected]

Thinc Jetty Collective är verksamma inom kommunikationsbranschen och koncernen erbjuder en grupp av bolag inom system, kommunikation och struktur. Bolagen tänker ut och genomför idéer till sina kunder. Gruppens kompetensområden sträcker sig från data, analys, teknikutveckling och SaaS system till kommunikation, media, PR och brand experience. Koncernen riktar sig till kunder oavsett bransch med behov av sammanhållen kommunikation. Thinc Jetty Collective är verksamma inom Norden.

Läs mer på thinccollective.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Överenskommelse nådd i EU för Karlsbro (L)s batterilagstiftning

Published

on

By

Europaparlamentet, Kommissionen och Rådet har just enats om förslaget om en europeisk batteriförordning. Liberalernas Europaparlamentariker Karin Karlsbro som varit den liberala gruppens förhandlare är nöjd över resultatet av trialogförhandlingen som innebär en mer ambitiös lagstiftning än Kommissionens grundförslag. 

“Utan batterier och elektrifiering klarar vi inte våra ambitiösa klimatmål. Den nya lagen ställer höga krav både när det gäller batteriets klimat- och miljöpåverkan och ger konsumenten större möjlighet att enkelt göra egna klimatval. Jag är glad att både Rådet och Kommissionen gått parlamentet till mötes för se till att göra förslaget skarpare” säger Karlsbro.

Med batterier kan allt från små hushållsapparater till stora transportmedel och enorma industrier bryta sitt beroende av fossila bränslen. När efterfrågan på batterier ökar då vi ställer om från fossildrivna fordon och produktionsprocesser till el kommer batteriernas klimatpåverkan spela en allt större roll. Batteriförordningen är ett helt nytt sätt att lagstifta på miljöområdet som kommer att följa batteriet i alla faser – produktion, konsumtion och återvinning. 

“En cirkulär marknad skapas genom krav på att nya batterier måste innehålla en viss andel återvunnet material. För att garantera att vi inte producerar batterier i Europa på bekostnad av miljö och välstånd i andra länder kommer batterier på den europeiska marknaden att omfattas av så kallade “due diligence”- regler för att säkerställa skydd av mänskliga rättigheter och miljö genom hela produktionskedjan” säger Karin Karlsbro.

Karlsbro framhåller lagstiftningen som särskilt viktig för Sverige, som ligger i framkant av den växande industrin för hållbara batterier.  

“Hållbara batterier från EU behövs för energiomställningen och är ett sätt för oss att klippa beroendet av råvaror från odemokratiska fossilnationer. Sveriges batteriproduktion ger oss möjligheten att minska både den globala uppvärmningen och diktaturers maktposition i den globala ekonomin. Vi är, med EU:s hjälp, på god väg att bli Europas batteri-stormakt” avslutar Karlsbro.

För ytterligare kommentarer eller frågor kontakta:
Linnéa Bjärum
[email protected]
+46 73 427 56 92

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.