Connect with us

Marknadsnyheter

Jeanette Tretten är östra Sveriges främsta entreprenör

Published

on

Familjeföretaget Econovas vd Jeanette Tretten, Norrköping, mottog under torsdagskvällen utmärkelsen som EY Entrepreneur Of The Year region öst. Vid regionfinalen delades det även ut pris till Ivan Martic, IM Vision som ”Årets manliga stjärnskott” och ”Årets kvinnliga stjärnskott” gick till Christine Mannerstråle samt Ida Jergell, Addpeople. ”Bästa internationella tillväxt” delades ut till Mikael Axelsson, Garantell AB.

Regionfinalen av utmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year avgjordes under torsdagskvällen i Jönköping och Jeanette Tretten, vd på Econova i Norrköping, fick ta emot priset. Historien om familjeföretaget Econova startade 1959 när Jeanettes farfar och farmor såg en möjlighet att omvandla bark till jord. I dag har barken fått sällskap av andra material, men ambitionen att återvinna material som annars skulle gå till spillo är fortfarande grunden för Econovas verksamhet. Econova är även en av Skandinaviens ledande aktörer inom trädgård med varumärket Weibulls. Enligt Jeanette är det kombinationen av återvinning och trädgård som gör företaget unikt.

Juryns motivering löd:
Genom en lyckad kombination av utveckling, stort driv och risktagande förändrar entreprenören en hel bransch, både i och utanför Sverige. Med båda fötterna i jorden har årets pristagare visat att hållbarhet och ett modernt ledarskap har fått familjeföretaget att blomstra. Allt detta medan innovationsidéerna gror för att nå de högt uppsatta miljömålen.

Den oberoende jury som korade vinnarna i region öst leddes av ordförande Eva Schlyter, VD Ståhl Invest i Norrköping, David Modig, ägare Modig Machine Tool AB, Jacob Nilsson, VD Axjo Plastic AB, Peter Hellgren, VD och ägare av Consid AB, Sara Hillbom, VD Psykologpartners och Pernilla Ljungbergh, VD Ny Studio.

Entreprenörer från Jönköping och Värnamo mottog också priser
Under regionfinalen på Elite Stora Hotellet i Jönköping delades det också ut pris till Christine Mannerstråle och Ida Jergell, Addpeople i Jönköping som ”Årets kvinnliga stjärnskott” ”Bästa internationella tillväxt” gick till Mikael Axelsson, Garantell AB i Värnamo. ”Årets manliga stjärnskott” gick till Jönköpingsentreprenören Ivan Martic, IM Vision. Samtliga vinnare går vidare till den nationella finalen i Stockholms stadshus den 9 februari 2023.

– Tack alla gäster som under torsdagskvällen hjälpte till att hylla östra Sveriges främsta entreprenörer. Roligt att Jeanette Tretten som tillhör tredje generationen i Norrköpingsföretaget Econova ska representera östra Sverige i den nationella finalen nästa år. Jag håller tummarna för Jeanette och övriga vinnare från vår region i Sverigefinalen, säger Victoria Freberg, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Öst.

För mer information: www.eoy.se och alla finalister region öst
Pressbilder:www.flickr.com/eoy_sweden

Jeanette Tretten EY Entrepreneur Of The Year

Jurymotiveringar region Öst:

EY Entrepreneur Of The Year – Jeanette Tretten, Econova
Genom en lyckad kombination av utveckling, stort driv och risktagande förändrar entreprenören en hel bransch, både i och utanför Sverige.
Med båda fötterna i jorden har årets pristagare visat att hållbarhet och ett modernt ledarskap har fått familjeföretaget att blomstra.
Allt detta medan innovationsidéerna gror för att nå de högt uppsatta miljömålen.

Årets kvinnliga stjärnskott – Christine Mannerstråle och Ida Jergell, Addpeople
Med ett kreativt entreprenörskap och tydliga värderingar driver entreprenören både sin verksamhet och branschens utveckling framåt.
Att tänka nytt är en självklarhet och med digitala lösningar byggs långsiktiga relationer vilket lett till framgång.
Pristagaren sätter alltid människan i fokus och när allt är på rätt plats skapas möjligheter för att kunna leva sitt bästa liv.

Årets manliga stjärnskott – Ivan Martic, IM Vision
Årets manliga stjärnskott kombinerar kontinuerlig produktutveckling med ett hållbarhetsarbete vilket gör att vi bara har sett början på en spännande entreprenörsresa.
Från tidig ålder har detta stjärnskott drivit sitt bolag till att idag vara Europaledande i sin bransch.
Mod, flexibilitet och ledorden ”Bra kan alltid bli bättre” är en viktig del i hans framgångsrecept.

Bästa internationella tillväxt – Mikael Axelsson, Garantell AB
Med kunden i fokus har entreprenören automatiserat och digitaliserat sin verksamhet i en annars traditionell bransch.  
Denna innovativa utmanare har alltid velat testa sin gräns och fokuserat på möjligheter istället för svårigheter. 
Med självstyrande team leds bolaget av många under stor frihet och tack vare sina smarta lösningar kryssar årets pristagare vidare mot internationella framgångar.

För mer information, vänligen kontakta:
Victoria Freberg, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Öst, 073-612 34 77, victoria.freberg@se.ey.com

Om EY Entrepreneur Of The Year
EY Entrepreneur Of The Year är en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Tävlingen startade i USA 1986 och i Sverige började utmärkelsen delas ut 1995. Det är den första internationella utmärkelsen för entreprenörer som med tydliga visioner och goda ledaregenskaper bygger upp framgångsrika företag. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i fler än 140 städer i fler än 60 länder. En oberoende jury bedömer entreprenörerna efter kriterierna inflytande, entreprenörsanda, syfte och tillväxt. Vid de regionala finalerna och vid den nationella finalen i Sverige utses även vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott, Årets manliga stjärnskott och Bästa internationella tillväxt.
Den första entreprenören att ta hem den prestigefulla titeln i Sverige 1995 var Karin Henriksson, då vd på Hogia Institutet AB i Stenungssund. Bland vinnarna genom åren finns entreprenörer från företag som Kopparbergs Bryggeri, Meda, Poolia, New Wave Group, Stadium, Klarna och Netonnet group.
För mer information om utmärkelsen, besök gärna
www.eoy.se
Mer information om EY som organisation: www.ey.com/se

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Förvärvar välbelägen fastighetsportfölj om ca 85 200 kvm för 1,3 Mdr kr

Published

on

By

Pressmeddelande
Stockholm den 28 maj 2024

Svenska Handelsfastigheter har ingått avtal om förvärv av en portfölj med handelsfastigheter för 1,3 Mdr kronor. Säljare är Partners Group, en ledande global aktör inom den icke-noterade marknaden, som agerar på uppdrag av sina klienter. Portföljen består av sju välbelägna fastigheter i Kristianstad, Kalmar, Västerås, Österåker och Sundsvall med en sammanlagd yta om cirka 85 200 kvm. Bauhaus, Willys, XXL, Rusta och EKO hör till de största hyresgästerna och portföljens driftnetto uppgår till cirka 95 Mkr.

Portföljen håller god standard då samtliga fastigheter är uppförda 2008 – 2022. Uthyrningsgraden uppgår till 95 procent och genomsnittlig hyresduration till cirka 4,8 år. Fastigheterna är strategiskt belägna i handelsområden just utanför respektive stadskärna. Beståndet passar väl in i Svenska Handelsfastigheters förvaltningsorganisation då flertalet fastigheter är belägna i anslutning till existerande bestånd.

”Vi ser goda möjligheter att vidareutveckla beståndet och därmed potential för att skapa ytterligare värde för våra ägare, bland annat då portföljen även innehåller byggrätter. Förvärvet förbättrar våra möjligheter att erbjuda nya och existerande hyresgäster än fler attraktiva etableringsmöjligheter i Sverige”, säger Thomas Holm, vd för Svenska Handelsfastigheter.

Genom förvärven stärker Svenska Handelsfastigheter sin position vid handelsplatserna Härlöv i Kristianstad, Hansa City i Kalmar, Erikslund i Västerås samt i Sundsvall där Birsta är det tredje största externhandelsområdet i Sverige. Därtill tillkommer Åkersberga som ny etableringsort för bolaget.

Tillträde beräknas ske den 30 maj 2024.

För ytterligare frågor, vänligen kontakta:

Thomas Holm, vd, Svenska Handelsfastigheter
thomas.holm@handelsfastigheter.se      
070 – 943 68 00

Jöran Rydberg, transaktionschef, Svenska Handelsfastigheter
joran.rydberg@handelsfastigheter.se
0707-97 14 75

Denna information är sådan information som Svenska Handelsfastigheter är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 maj 2024 kl. 21.00 CEST.

Om Svenska Handelsfastigheter

Svenska Handelsfastigheter är en fastighetsägare som i samverkan med detaljhandeln utvecklar attraktiva handelsplatser. Företagets ägare och finansiering är långsiktig vilket ger möjlighet att driva verksamheten med ett långsiktigt perspektiv. Till bolagets största ägare hör Kåpan Pensioner, Fjärde AP-fonden samt Länsförsäkringar Liv. Läs mer på www.handelsfastigheter.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Partners Group avyttrar större handelsportfölj till Svenska Handelsfastigheter

Published

on

By

2024-05-28
Partners Group, en ledande global aktör inom den icke-noterade marknaden som agerar på uppdrag av sina klienter, har ingått avtal om att avyttra en större handelsportfölj till Svenska Handelsfastigheter för cirka 1,3 miljarder kronor. Portföljen, som varit ägd i strukturerna Sveafastigheter Fersen och Sveafastigheter Fersen II, har förvaltats av Brunswick Real Estate på uppdrag av Partners Group sedan 2015. Frånträde planeras äga rum den 30 maj 2024.

Portföljen omfattar sju fastigheter belägna i Västerås, Kalmar, Österåker och Kristianstad. Total uthyrbar yta uppgår till cirka 85 200 kvm, där ca 95 procent är uthyrd med en genomsnittlig återstående kontraktsperiod på 4,8 år. Bauhaus, Willys, XXL, Rusta och EKO är bland de största hyresgästerna.

“Vi är glada att ha genomfört denna försäljning på uppdrag av Partners Group. Under de senaste åren har vi genomfört betydande initiativ i portföljen, inklusive säkrat stora hyresgäster, byggt om 8 500 kvm till EKO i Västerås, och utvecklat tre snabbmatsrestauranger för att ytterligare stärka lokala serviceerbjudanden. Vi vill tacka vår lokala samarbetspartner P&E Fastighetspartner för det goda samarbetet under åren och önskar Svenska Handelsfastigheter framgång med den fortsatta förvaltningen av denna välpositionerade portfölj”, kommenterar Annika Fridolf, VD för Fersen och Partner på Brunswick Real Estate.

Jan Hannappel, del av ledningsgruppen för Private Real Estate Europe på Partners Group, tillägger: ”Efter försäljningen av vårt finska innehav till Nyfosa 2022 är vi glada att rapportera ytterligare en stor avyttring inom Fersen-strukturerna med denna försäljning av vår svenska handelsportfölj, där vi genomfört flera värdeskapande projekt under åren.”

Colliers och Kilpatrick har agerat rådgivare åt säljaren i transaktionen.

För mer information, vänligen kontakta:
Annika Fridolf, VD Fersen och Partner på Brunswick Real Estate
p: +46 73 125 15 05
e:
annika.fridolf@brunswickrealestate.com

Om Brunswick Real Estate:
Brunswick är en nordisk fastighetsinvesterare som erbjuder förvaltningstjänster inom olika tillgångsslag. Brunswick bygger oberoende, hållbara investeringsplattformar inriktade på specifika investeringsstrategier, och arbetar nära tillsammans med nordiska och internationella investerare samt lokala fastighetspartners. Teamet består av cirka 65 personer i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. För mer information, vänligen besök: www.brunswickrealestate.com

Om Partners Group
Partners Group är en av de största aktörerna inom den globala icke-noterade marknaden, med 1 900 medarbetare och cirka 150 miljarder USD i förvaltade tillgångar. Företaget har investeringsprogram och anpassade mandat inom private equity, private credit, infrastruktur, fastigheter och royalties. Med sitt arv i Schweiz och sin huvudsakliga närvaro i Amerika i Colorado är Partners Group byggt annorlunda än resten av branschen. Företaget nyttjar sin differentierade kultur och sin operativt inriktade strategi för att identifiera attraktiva investeringsteman och bygga upp företag och tillgångar till marknadsledare. För mer information, besök gärna www.partnersgroup.com

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Wyld Networks AB offentliggör årsredovisning för räkenskapsåret 2023

Published

on

By

Wyld Networks AB offentliggör härmed årsredovisningen för 2023.

Årsredovisningen är bifogad till detta meddelande. Den finns också tillgänglig för nedladdning på företagets webbplats:
https://wyldnetworks.com/investor-relations

 

Väsentlig osäkerhetsfaktor avseende fortsatt drift

Revisorn lämnade följande upplysning i revisionsberättelsen avseende väsentlig osäkerhetsfaktor om fortsatt drift.

”Utan att det påverkar våra uttalanden ovan vill vi fästa uppmärksamheten på redogörelsen i förvaltningsberättelsen under avsnittet Likviditet och finansiering där det framgår att styrelsen är medveten om att bolaget har ett fortsatt behov av långsiktig finansiering. Styrelsen arbetar kontinuerligt med att utvärdera olika finansieringsmöjligheter. Vid varje finansieringsrunda föreligger det dock alltid en risk att kapital inte kan anskaffas varför det föreligger en osäkerhet om fortsatt drift till dess ytterligare kapital betalats in. Detta förhållande tyder på att det finns en väsentlig osäkerhetsfaktor som skapar betydande tvivel om bolagets förmåga att fortsätta verksamheten.”

 

Styrelsen och verkställande direktören i Wyld Networks AB är medvetna om att bolaget har ett fortsatt behov av långsiktig finansiering.

Styrelse och VD arbetar kontinuerligt med att utvärdera olika finansieringsmöjligheter. I alla finansieringsrundor föreligger det dock alltid en risk att kapital inte kan anskaffas, varför det föreligger en osäkerhet om fortsatt drift till dess ytterligare kapital betalats in.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Alastair Williamson, CEO Wyld Networks
E-post: alastair.williamson@wyldnetworks.com
Tel: +44 7 824 997 689

Om Wyld Networks AB

Wyld Networks utvecklar och säljer innovativa trådlösa teknologilösningar som möjliggör prisvärd uppkoppling globalt, vilket adresserar problemet för människor och bolag gällande bristen på global nätverksuppkoppling. Lösningarna är främst inriktade på trådlös nätverksanslutning för IoT-produkter och människor.

Wyld Networks Ltd grundades i Cambridge, Storbritannien under 2016 och är ett helägt dotterbolag till Wyld Networks AB.

Wyld Networks aktie (WYLD) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB (tel 08-5030 1550, e-post ca@mangold.se).

Läs mer www.wyldnetworks.com

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.