Johar Bendjelloul återvänder till Ekot med sikte på valåret 2022

| 23 mars, 2021 | 0 kommentarer

Programledarprofilen Johar Bendjelloul återvänder till Sveriges Radio Han blir  programledare på Ekot och kommer bland annat jobba med sikte på nästa val.

– Valet 2022 närmar sig och nyhetstrycket i politiken ökar. Att då ytterligare stärka vår bevakning genom att få tillbaka Johar känns väldigt bra, säger Klas Wolf-Watz, chef på Ekot. Johar är en mycket bred och vass programledare med en varm ton som når ut till publiken.

Johar Bendjelloul återvänder till Sveriges Radio efter en sejour på Dagens Nyheter där han arbetat med reportage och poddar. Johar var under lång tid programledare på Studio Ett och P1-morgon och ledde också Europapodden när den startades. Johar har tidigare arbetat många år på Sveriges Television, bland annat som programledare för Gomorron Sverige och Kulturnyheterna.

– Jag är kolossalt glad över att vara tillbaka på Ekot och Sveriges Radio. Jag har haft en fantastisk tid på DN, men längtan efter radions nerv och närvaro har varit stark. Det känns som att komma hem, säger Johar Bendjelloul.

Johar Bendjelloul börjar på Ekot den 21 april.

FOTO: Johar Bendjelloul
(Fotograf: Mattias Ahlm/Sveriges Radio)

För ytterligare information eller frågor: Claes Bertilson, presschef, 070-327 7807 eller [email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *