K-Fastigheter och BoKlok fortsätter sitt samarbete och utvecklar gemensamt 260 hyresrätter

| 8 juni, 2021 | 0 kommentarer

K-Fastigheter köper byggrätter för ca 260 nya hyresrätter från BoKlok, vilka ska bebyggas gemensamt för K-Fastigheters långsiktiga förvaltning. Dagens avtal är ett steg i det pågående samarbetet mellan K-Fastigheter och BoKlok och innebär att bolagen kommer att bygga nya lägenheter i Vänersborg, Uppsala och Eskilstuna.

K-Fast Holding AB (”K-Fastigheter”) och BoKlok har ett sedan tidigare etablerat samarbete med målet att bygga 1 000 nya lägenheter för att fler människor ska kunna skapa sina hem till en rimlig kostnad. Som ett steg i detta samarbete köper K-Fastigheter byggrätter för ca 260 hyresrätter, varav ca 120 i kvarteret Kohagen i Vänersborg, ca 40 i kvarteret Jupiter i Uppsala och ca 100 i stadsdelen Flacksta i Eskilstuna. Med dessa transaktioner når bolagen hälften av målet, att ha byggt 1 000 nya lägenheter i början av 2023.

”Vi vill etablera oss i bra tillväxtlägen och med denna affär etablerar vi K-Fastigheter i nya orter. BoKlok kommer att bygga totalt 100 lägenheter på totalentreprenad i Vänersborg samt i Uppsala åt oss. Vi bygger resterande 160 lägenheter i våra egna koncepthus och kommer att äga och förvalta samtliga lägenheter efter färdigställandet”, säger Jacob Karlsson, VD för K-Fast Holding AB.

”Vårt goda samarbete med K-Fastigheter fortsätter och framöver kommer Vänersborg, Uppsala och Eskilstuna att få ett tillskott på hållbara bostäder med rimlig boendekostnad för de många människorna”, säger Niclas Bagler, chef för BoKlok Sverige.

Förvärvet sker genom tre separata fastighetsaffärer och K-Fastigheter tecknar samtidigt två totalentreprenadavtal med BoKlok om totalt omfattar 100 lägenheter. Total investering inkluderat K-Fastigheters interna entreprenad om 160 lägenheter uppgår till 510 mkr, med ett förväntat framtida marknadsvärde om 630 mkr.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jacob Karlsson, VD, e-post: [email protected], telefon: 0738 219 626
Anders Antonsson, IR-ansvarig, e-post: [email protected], telefon: 0708 730 900

 

K-Fastigheters målsättning som fastighetsägare är att skapa attraktiva hem med hög trivselfaktor. Koncernens verksamhet omfattar aktiv fastighetsförvaltning, projektutveckling och byggnation i egen regi. För att öka kostnadseffektiviteten och korta byggtiderna har K-Fastigheter valt att arbeta med tre egenutvecklade koncepthus som uppförs för egen förvaltning. K-Fastigheter erbjuder omkring 2 280 bostäder på flera orter i Öresundsregionen, Småland och västra Sverige samt utvärderar nya marknader i takt med ökad produktionskapacitet. Koncernens fastighetsbestånd har ett bokfört värde om 7,4 miljarder kronor med ett årligt hyresvärde uppgående till omkring 278 miljoner kronor. Sedan november 2019 handlas bolagets B-aktier på Nasdaq Stockholm (kortnamn: KFAST B). Läs mer på k-fastigheter.com

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *