Connect with us

Marknadsnyheter

Kallelse till årsstämma i SSM Holding AB (publ)

Published

on

on, apr 11, 2018 10:00 CET

Aktieägarna i SSM Holding AB (publ), 556533-3902 (”SSM” eller ”Bolaget”), kallas härmed till årsstämma tisdagen den 15 maj 2018 klockan 13.00 på Scandic Anglais, Humlegårdsgatan 23, 102 44 Stockholm. Lättare förtäring serveras från och med klockan 12.15.

ANMÄLAN M.M.
Aktieägare som önskar delta vid bolagsstämman ska dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken tisdagen den 8 maj 2018, dels anmäla sig för deltagande hos Bolaget per telefon till 0771-24 64 00 eller per post till Computershare AB, Att: SSM Holding ABs årsstämma, Box 610, 182 16 Danderyd.

Anmälan ska vara Bolaget tillhanda senast tisdagen den 8 maj 2018. Anmälan ska innehålla uppgift om aktieägarens fullständiga namn, person- eller organisationsnummer, adress, telefonnummer dagtid samt, i förekommande fall, det antal biträden (högst två) som avses medföras vid bolagsstämman.

Aktieägare som företräds genom ombud ska skriftligen utfärda en daterad och undertecknad fullmakt för ombudet. Fullmakten i original samt, för juridisk person, bestyrkt kopia av registreringsbevis eller motsvarande behörighetshandling, bör i god tid före bolagsstämman sändas till Bolaget på ovanstående postadress. Fullmakten får inte vara äldre än ett år om den inte anger att den är giltig under en längre tid, dock längst fem år. Fullmaktsformulär finns tillgängligt på Bolagets webbplats, www.ssmlivinggroup.com.

Aktieägare med förvaltarregistrerade aktier (t.ex. aktier i depå hos bank) måste tillfälligt omregistrera sina aktier i eget namn för att äga rätt att delta på bolagsstämman. Sådan omregistrering ska vara verkställd hos Euroclear Sweden AB senast tisdagen den 8 maj 2018. Kontakt bör därför tas med förvaltaren i god tid före detta datum.

FÖRSLAG TILL DAGORDNING

  1. Stämmans öppnande
  2. Val av ordförande vid stämman
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd
  4. Godkännande av dagordningen
  5. Val av en eller två justeringspersoner
  6. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
  7. Framläggande av årsredovisningen och revisionsberättelsen samt koncernredovisningen och koncernrevisionsberättelsen
  8. Verkställande direktörens anförande och frågor från aktieägarna till Bolagets styrelse och ledning
  9. Beslut om
    (a) fastställande av resultaträkningen och balansräkningen samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen,

    (b) dispositioner beträffande Bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen samt den fastställda koncernbalansräkningen, och

    (c) ansvarsfrihet åt styrelseledamöter och verkställande direktör
  10. Fastställande av antalet styrelseledamöter och revisorer
  11.  Fastställande av arvoden till styrelsen och revisor 
  12. Val av styrelseledamöter och revisionsbolag
  13. Valberedningens förslag till beslut om principer för tillsättning av valberedning och instruktion för valberedningen
  14. Styrelsens förslag till beslut om riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare
  15. Stämmans avslutande


FÖRSLAG TILL BESLUT

Förslag till val av ordförande vid stämman (punkt 2)

Valberedningen föreslår att advokat Mikael Borg utses till ordförande vid stämman.

Förslag till disposition av Bolagets resultat (punkt 9 (b)) 

Styrelsen föreslår att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 2017 och att till stämman förfogande stående disponibla medel om 557 919 941 kronor ska balanseras i ny räkning.

Förslag till antal styrelseledamöter och revisorer, arvoden till styrelsen
och revisorn och val av styrelseledamöter och revisionsbolag (punkterna 10–12)

Valberedningen föreslår följande:

  • Antalet styrelseledamöter ska vara sju (7) utan några suppleanter. Bolaget ska ha en revisor utan suppleant.
  • Arvode till styrelsen, för tiden intill slutet av nästa årsstämma, ska utgå med 300 000 kronor till styrelsens ordförande och 150 000 kronor till var och en av övriga stämmovalda ledamöter.
  • Arvode till ledamöter i revisionsutskottet, för tiden intill slutet av nästa årsstämma, ska utgå med 50 000 kronor till utskottets ordförande och 25 000 kronor till var och en av övriga ledamöter.
  • Arvode för ledamöter i ersättningsutskottet, för tiden intill slutet av nästa årsstämma, ska utgå med 30 000 kronor till utskottets ordförande och 10 000 kronor till var och en av övriga ledamöter.
  • Inget arvode ska utgå för arbete i investeringsutskottet.
  • Arvode till revisorn ska utgå enligt av styrelsen godkänd räkning.
  • Anders Janson, Bo Andersson, Per Berggren, Sheila Florell, Ulf Morelius, Ulf Sjöstrand och Jonas Wikström omväljs till styrelseledamöter för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Anders Janson omväljs till styrelseordförande.
  • Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB omväljs till Bolagets revisionsbolag för tiden intill slutet av nästa årsstämma.

Förslag till beslut om principer för valberedningens tillsättning och instruktion för valberedning (punkt 13)

Utseende av valberedning m.m.

Valberedningen föreslår att årsstämman beslutar om följande principer för valberednings tillsättning och instruktion för valberedningen inför nästa årsstämma.

Valberedningen ska bestå av fyra ledamöter – en representant för var och en av de tre röstmässigt största aktieägarna per sista dagen för aktiehandel i september som önskar utse en ledamot i valberedningen samt styrelsens ordförande.

Styrelsens ordförande ska, så snart som möjligt efter det att uppgifterna om de röstmässigt största aktieägarna per sista dagen för aktiehandel i september blivit kända, kontakta de tre röstmässigt största aktieägarna för att undersöka om de önskar utse ledamöter i valberedningen. Om någon eller några av de tre röstmässigt största aktieägarna avstår från att utse en ledamot i valberedningen, ska styrelsens ordförande erbjuda andra större aktieägare att utse en ledamot i valberedningen. Om sådant erbjudande lämnas, ska det gå i turordning till de röstmässigt största aktieägarna (dvs. först till den fjärde röstmässigt största aktieägaren, därefter till den femte röstmässigt största aktieägaren osv.). Förfarandet ska fortgå till dess att valberedningen består av fyra ledamöter.

Uppgifter i Euroclear Sweden AB:s register per sista dagen för aktiehandel i september om ägarförhållanden/ägargrupperingar ska ligga till grund för fastställandet av vilka aktieägare som äger utse en ledamot i valberedningen.

Namnen på ledamöterna och de aktieägare som de representerar ska offentliggöras på bolagets webbplats senast sex månader före årsstämman.

Styrelsens ordförande ska vara sammankallande till valberedningens första möte. Vid det första sammanträdet ska valberedningen inom sig välja ordförande, vilken ska vara annan än styrelsens ordförande.

Valberedningens mandattid löper intill dess att en ny valberedning har utsetts.

Om en ägarförändring äger rum bland de röstmässigt största aktieägarna och en aktieägare som inte tidigare haft rätt att utse en ledamot i valberedningen därigenom blir en röstmässigt större aktieägare än någon eller några av de aktieägare som utsett en ledamot i valberedningen
(”ny storägare”), ska valberedningen, om den nye storägaren framställer önskemål
om att få utse en ledamot i valberedningen, besluta att den ledamot i valberedningen som representerar den efter förändringen röstmässigt minsta aktieägaren ska entledigas och ersättas av den ledamot som den nye storägaren utser. Om en ny storägare önskar utse en ledamot i valberedningen ska denne anmäla detta till valberedningens ordförande. Anmälan ska innehålla namnet på den person som den nye storägaren utser till ledamot i valberedningen.

En aktieägare som har utsett en ledamot i valberedningen har rätt att entlediga ledamoten
och utse en ny ledamot. Om sådant byte sker ska aktieägaren utan dröjsmål anmäla detta
till valberedningens ordförande (eller, om det är valberedningens ordförande som ska bytas ut,
till styrelsens ordförande). Anmälan ska innehålla namnet på entledigad ledamot och den person som ska ersätta denne som ledamot i valberedningen.

Om en ledamot som representerar en aktieägare i valberedningen frånträder sitt uppdrag i förtid ska valberedningen utan dröjsmål uppmana den aktieägare som utsett ledamoten att utse en ny ledamot. Utses inte en ny ledamot av aktieägaren, ska valberedningen erbjuda andra röstmässigt större aktieägare att utse en ledamot i valberedningen. Sådant erbjudande ska gå i turordning till de röstmässigt största aktieägarna (dvs. först till den röstmässigt största aktieägare som inte redan utsett en ledamot till valberedningen eller tidigare avstått från sådan rätt, därefter till den röstmässigt näst största aktieägare som inte redan utsett en ledamot till valberedningen eller tidigare avstått från sådan rätt osv.). Förfarandet ska fortgå till dess att valberedningen är fulltalig. En ledamot som frånträder sitt uppdrag i förtid ska anmäla detta till valberedningens ordförande (eller, om det är valberedningens ordförande som ska bytas ut, till styrelsens ordförande).

Valberedningen ska uppfylla de krav på sammansättning som uppställs i Svensk kod för bolagsstyrning (”Koden”). Om de större aktieägare som har rätt att utse ledamöter till valberedningen önskar utse personer som gör att de krav på valberedningens sammansättning som uppställs i Koden inte uppfylls, ska en större aktieägare ha företräde till sitt förstahandsval av ledamot framför en mindre aktieägare. Vid utseende av ny ledamot ska den aktieägare som ska utse en ny ledamot beakta den befintliga valberedningens sammansättning. Förändringar i valberedningens sammansättning ska offentliggöras på bolagets webbplats så snart de skett.

Uppgifter m.m.

Valberedningen ska lämna förslag till:

(a) ordförande vid årsstämma,

(b) antal stämmovalda styrelseledamöter,

(c) val av ordförande och övriga stämmovalda ledamöter i styrelsen,

(d) arvode och annan ersättning till var och en av de stämmovalda styrelseledamöterna och till ledamöter av styrelsens utskott,

(e) val av revisionsbolag,

(f) arvode till revisorer, och

(g) val av valberedning, alternativt beslut om principer för tillsättande av valberedning, samt beslut om instruktion för valberedningen.

Vid beredandet av sitt förslag till styrelse ska valberedningen beakta de krav på styrelsens storlek och sammansättning som följer av aktiebolagslagen, Koden och Nasdaq Stockholms regelverk för emittenter.

Vid beredandet av sitt förslag till revisionsbolag ska valberedningen beakta de krav på revisorer som följer av aktiebolagslagen samt Europaparlamentets och rådets förordning (537/2014/EU)
om särskilda krav avseende lagstadgad revision av företag av allmänt intresse. Valberedningens förslag till bolagsstämman om val av revisionsbolag ska innehålla revisionsutskottets rekommendation. Om förslaget skiljer sig från det alternativ som revisionsutskottet förordat ska skälen till att utskottets rekommendation inte följs anges i förslaget. Den eller de revisorer som valberedningen föreslår måste ha varit med i revisionsutskottets urvalsförfarande (om bolaget varit tvunget att anordna ett sådant urvalsförfarande).

Vid beredandet av sitt förslag till beslut om valberedning, alternativt förslag till beslut om principer för tillsättande av valberedning samt beslut om instruktion för valberedningen bör valberedningen beakta de krav som Koden uppställer på ett sådant beslut. Vidare bör de krav på valberedningens sammansättning som uppställs i Koden beaktas.

Om valberedningens förslag innebär en avvikelse från Koden, ska valberedningen, samtidigt som den lämnar sitt förslag, förse bolaget med en förklaring till avvikelsen.

Valberedningen ska, samtidigt som den underrättar bolaget om sina förslag, förse bolaget med ett motiverat yttrande beträffande sitt förslag till styrelse med beaktande av vad som sägs om styrelsens sammansättning i Koden.

Valberedningen ska förse bolaget med information om dess uppdrag som erfordras för att bolaget ska kunna fullgöra sin informationsskyldighet enligt Koden.

Minst en ledamot av valberedningen ska närvara vid årsstämma. Vid bolagsstämma där styrelse- eller revisorsval ska äga rum ska valberedningen lämna en redogörelse för hur dess arbete har bedrivits samt presentera och motivera sina förslag.

Sammanträden

Valberedningen ska sammanträda så ofta som erfordras för att valberedningen ska kunna fullgöra sina uppgifter. Styrelsens ordförande ska kalla valberedningen till dess första sammanträde. Kallelse till övriga sammanträden utfärdas av valberedningens ordförande. Om en ledamot begär att valberedningen ska sammankallas, ska begäran efterkommas.

Valberedningen är beslutför om mer än hälften av ledamöterna är närvarande. Beslut i ärende får dock inte fattas om inte samtliga ledamöter erbjudits tillfälle att delta i ärendets behandling.

Vid val av ordförande i valberedningen anses den vald som har fått de flesta rösterna. Vid lika röstetal avgörs valet genom lottning.

Som valberedningens beslut gäller den mening som mer än hälften av de närvarande ledamöterna röstar för eller, vid lika röstetal, den mening som biträds av valberedningens ordförande.

Vid valberedningens sammanträden ska föras protokoll som undertecknas och justeras av valberedningens ordförande och den ledamot som valberedningen utser. Protokollen ska föras i nummerföljd och förvaras på ett betryggande sätt.

Sekretess

Ledamot av valberedningen är underkastad sekretess rörande bolagets angelägenheter och denna skyldighet ska på bolagets begäran bekräftas av respektive ledamot genom att underteckna särskilt sekretessavtal mellan ledamoten och bolaget.

Övrigt

Ledamöterna i valberedningen äger rätt till ersättning från bolaget för styrkta skäliga kostnader för uppdragets utförande, såsom exempelvis kostnader för rekryteringstjänster.

Valberedningen ska i samband med redovisningen av sitt arbete på årsstämma redovisa ersättningar som utgått.

Förslag till beslut om riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare (punkt 14)

Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar om följande riktlinjer för ersättning till Bolagets ledande befattningshavare för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Riktlinjerna ska tillämpas för de avtal som ingås efter årsstämman 2018.

Bolaget ska erbjuda ersättningar och andra anställningsvillkor som möjliggör för Bolaget att rekrytera, motivera och behålla ledande befattningshavare med sådan kompetens som Bolaget behöver för att genomföra sin strategi och uppnå verksamhetens mål. Marknadsmässighet och konkurrenskraft ska vara övergripande principer för ersättning till ledande befattningshavare i Bolaget.

Med ledande befattningshavare avses verkställande direktören och till denne rapporterande chefer som ingår i koncernledningen. Bolagets ledande befattningshavare är för närvarande verkställande direktören, ekonomidirektören, CFO, marknadschefen, avdelningschefen projekt, kommunikations- och IR-chefen, chefen för IT och informationssäkerhet, chefsjuristen och inköpschefen (dvs. totalt nio personer).

Ersättningen till Bolagets ledande befattningshavare består av:

  • fast lön,
  • rörlig ersättning,
  • pension, och
  • andra sedvanliga förmåner.

Den fasta lönen ska grundas på marknadsmässiga förutsättningar och fastställas med hänsyn tagen till medarbetarens kvalitativa prestation. Den fasta lönen omprövas som huvudregel en gång per år.

Fördelningen mellan fast lön och rörlig ersättning ska stå i proportion till medarbetares befattning och arbetsuppgifter. Den sammanlagda ersättningen ska vara marknadsmässig och konkurrenskraftig och avspegla medarbetarens ansvarsområde och befattningens komplexitet.

Den rörliga ersättningen ska inkludera semesterersättning och vara pensionsgrundande. För verkställande direktören ska den rörliga ersättningen inte överstiga tolv månadslöner (beräknat på den fasta månadslönen). För övriga ledande befattningshavare ska den rörliga ersättningen inte överstiga fyra månadslöner (beräknat på den fasta månadslönen).

Den rörliga ersättningen kan bestå av rörlig kontant ersättning och långsiktig rörlig ersättning i form av aktier och/eller aktierelaterade instrument i Bolaget.

Rörlig kontant ersättning ska förutsätta uppfyllelse av definierade och objektivt mätbara mål som baseras på koncernens redovisade resultat före skatt.

Långsiktig rörlig ersättning i form av aktier och/eller aktierelaterade instrument i SSM ska kunna utgå genom deltagande i långsiktiga incitamentsprogram beslutade av bolagsstämma. Sådana program ska vara prestationsbaserade, förutsätta en fortsatt anställning i koncernen och kräva en egeninvestering från deltagarna. Intjänandeperioden i programmet (alternativt tiden från avtalets ingående till dess en aktie får förvärvas) ska inte understiga tre år. Målet med incitaments-programmet ska vara att uppnå ökad intressegemenskap mellan den deltagande befattnings-havaren och Bolagets aktieägare samt att skapa långsiktigt aktieägarvärde.

Styrelsen ska årligen utvärdera huruvida ett långsiktigt aktierelaterat incitamentsprogram ska föreslås bolagsstämman eller inte.

Bolaget tillämpar ITP-planen för samtliga anställda. Verkställande direktörens pension ska vara premiebaserad och baseras på den fasta lönen enligt vanligen förekommande principer.

För andra förmåner gäller att de ska utgöra ett begränsat värde i förhållande till den totala ersättningen och motsvara vad som är normalt förekommande hos jämförbara aktörer.

Vid uppsägning av anställningsavtal från Bolagets sida ska en uppsägningstid om maximalt tolv månader gälla och vid uppsägning från befattningshavarens sida ska en uppsägningstid om maximalt sex månader gälla, förutom i förhållande till den verkställande direktören som ska ha en uppsägningstid om tolv månader. Inga avgångsvederlag ska förekomma.

Riktlinjerna ska gälla för anställningsavtal som ingås efter årsstämman samt för eventuella ändringar i existerande villkor. Styrelsen ska äga rätt att frångå föreslagna riktlinjer om särskilda skäl föreligger.

Verkställande direktören har rätt till pensionsavsättningar motsvarande 30 procent av sin fasta månadslön och övriga ledande befattningshavare erhåller tjänstepensionsförmåner i enlighet med det tillämpliga kollektivavtalet mellan Sveriges Byggindustrier och Ledarna/Sveriges Ingenjörer/Unionen.

Verkställande direktören är berättigad till en årlig bonus motsvarande två procent av ett underlag som baseras på Bolagets rörelseresultat inklusive finansiella intäkter från dess delägda intressebolag. Bonusen kan som högst uppgå till tolv fasta månadslöner för det senaste bonusgrundande räkenskapsåret.

Koncernens övriga ledande befattningshavare deltar i ett bonusprogram inom ramen för vilket de har möjlighet att erhålla en årlig bonus upp till högst fyra månadslöner. Utfall av bonus beror på uppnåendet av vissa trösklar i relation till koncernens rörelseresultat och operationella tillväxt.

TILLGÄNGLIGA HANDLINGAR

Redovisningshandlingar, revisionsberättelse, fullständiga förslag jämte tillhörande redogörelser och yttranden samt fullmaktsformulär kommer att hållas tillgängliga hos Bolaget (adress och telefon enligt ovan) och på Bolagets webbplats www.ssmlivinggroup.com. Handlingarna sänds kostnadsfritt till aktieägare som så begär och uppger sin postadress. Samtliga ovanstående handlingar kommer att framläggas på årsstämman.

AKTIEÄGARES RÄTT ATT BEGÄRA UPPLYSNINGAR

Aktieägare har vid årsstämman, om styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för Bolaget, rätt till upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen samt förhållanden som kan inverka på bedömningen av Bolagets eller dotterföretags ekonomiska situation.

ÖVRIGT

Vid tiden för denna kallelse finns 39 252 542 aktier och röster i SSM. Bolaget innehar på dagen för denna kallelse inga egna aktier.

_____________________

Stockholm i april 2018
SSM Holding AB (publ
)
Styre
lsen

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Korrigering av kallelse till extra bolagsstämma i Lyckegård Group AB

Published

on

By

I det pressmeddelande om kallelse till extra bolagsstämma som publicerades den 16 januari 2025 kl. 08.31 är datum gällande avstämningsdagen för framställandet av aktieboken felaktigt (måndagen den 27 januari 2025). Det korrekta datumet är fredagen den 24 januari 2025. Sista datum för när röstregistreringar beaktas korrigeras följaktligen till tisdagen den 28 januari 2025. Detta har rättats i kallelsen som följer nedan.

 

Kallelse till extra bolagsstämma i Lyckegård Group AB, 556757-7597

 

Aktieägarna i Lyckegård Group AB (publ), 556757-7597, (”Lyckegård” eller ”Bolaget”) kallas härmed till extra bolagstämma måndagen den 3 februari 2025, klockan 10.00, Trollebergsvägen 102-28, 245 61 Staffanstorp för att behandla förslag till beslut om nyemission innebärande ett kapitaltillskott om maximalt SEK 15 000 000.

 

Rätt till deltagande

Aktieägare som önskar deltaga i bolagsstämman ska:

 

• vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken senast fredagen den 24 januari 2025, och

• anmäla sig till Lyckegård Group AB (publ), Snogerödsvägen 9, 243 95 Höör eller per e-post till daniel@lyckegard.com senast fredagen den 31 januari 2025. Vid anmälan ska aktieägaren uppge namn, person- eller organisationsnummer, adress, telefonnummer och, i förekommande fall, uppgift om biträde (högst två biträden).

 

Förvaltarregistrerade aktier

Den som låtit förvaltarregistrera sina aktier måste, för att ha rätt att delta i stämman, begära att förvaltaren registrerar aktierna i aktieägarens eget namn i aktieboken, så att vederbörande är registrerad i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken fredagen den 24 januari 2025 (s.k. rösträttsregistrering). Sådan registrering kan vara tillfällig. Aktieägare som önskar registrera aktierna i eget namn måste, i enlighet med respektive förvaltares rutiner, begära att förvaltaren gör sådan rösträttsregistrering. Rösträttsregistrering som av aktieägare har begärts i sådan tid att registreringen har gjorts av relevant förvaltare senast tisdagen den 28 januari 2025 kommer att beaktas vid framställningen av aktieboken.

 

Ombud m.m.

Om aktieägare ska företrädas av ombud måste en skriftlig, daterad och av aktieägaren undertecknad fullmakt överlämnas till ordföranden på bolagsstämman. Fullmakten får inte vara äldre än ett år, såvida inte längre giltighetstid (dock längst fem år) har angivits i fullmakten. Om fullmakten utfärdats av juridisk person ska ombudet också lämna över aktuellt registreringsbevis eller motsvarande behörighetshandling för den juridiska personen till ordföranden på bolagsstämman. Fullmaktsformulär finns tillgängligt att ladda ner via www.lyckegard.com samt sänds ut till de aktieägare som så begär och uppger sin postadress.

 

Förslag till dagordning

1. Val av ordförande vid bolagsstämman

2. Upprättande och godkännande av röstlängd

3. Val av två justerare

4. Prövning om bolagsstämman blivit behörigen sammankallad

5. Godkännande av dagordning

6. Beslut om nyemission av aktier

7. Bolagsstämmans avslutande

 

Punkt 6 Förslag till beslut om nyemission

Styrelsen föreslår att bolagsstämman beslutar om att genomföra nyemission i enlighet med styrelsens förslag, Bilaga 1.

 

Personuppgifter

För information om hur dina personuppgifter behandlas hänvisas till den integritetspolicy som finns tillgänglig på Euroclear Sweden AB:s hemsida https://www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf.

 

Övrigt

Vid tidpunkten för denna kallelse uppgår det totala antalet aktier och röster i Bolaget till 58 062 584. Lyckegård innehar inte några egna aktier.

 

Lyckegårds Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ), i enlighet med reglerna för Nasdaq First North Growth Market.

 

Fullständiga förslag till beslut och andra relaterade handlingar kommer att hållas tillgängliga på Bolagets kontor Snogerödsvägen 9, 243 95 Höör och bolagets hemsida www.lyckegard.com, från och med två (2) veckor före bolagsstämman och skickas utan kostnad till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress.

 

Aktieägare som är närvarande vid bolagsstämman har rätt att begära upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen i enlighet med 7 kap. 32 § aktiebolagslagen (2005:551). Upplysningar lämnas om styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för Bolaget. Den som vill skicka in frågor i förväg kan göra det till Bolaget på adressen ovan.

___________________________

Staffanstorp 16 januari 2025

Lyckegård Group AB (publ)

STYRELSEN

Continue Reading

Marknadsnyheter

Publicering av patentansökan för Phal-501

Published

on

By

Europeiska Patentverket (EPO) har nu publicerat PharmaLundensis patentansökan som skyddar Phal-501 och liknande tungmetallbindande föreningar. Som framgår av ansökningstexten är ansökan bred, och omfattar ett stort antal möjliga substanser, vilket ger flexibilitet för PharmaLundensis samtidigt som det försvårar för potentiella konkurrenter.

Phal-501 består av en kvicksilver bindande ring med fem svavelatomer, samt en linker som fäster ringen på en liten plastkula (ca 0.1 mm i diameter). På varje plastkula har vi satt fast tusentals svavelinehållande ringar, vilket ger en mycket effektiv och stark bindning av kvicksilvret. Plastkulorna är så stora att de bara går rakt igenom tarmen utan att absorberas till blodet.

På Phal-501 är svavelringen fäst på en plastkula som består av Hypogel, vilket är en plast som är mycket hydrofil (vattenlöslig). Våra tester har visat att en hydrofil bärare är mer effektiv för att binda vattenlösliga kvicksilverföreningar än hydrofoba (vattenavvisande) bärare. De vanligast organiska kvicksilverföreningarna är hydrofoba i sitt naturliga tillstånd. Dock ändras detta när levern försöker utsöndra dem via gallan. Då sätter levern på en glutationgrupp, vilket gör komplexet betydligt mer vattenlösligt. I denna situation är det följaktligen lämpligt med en hydrofil bärare (plastkula) för att på ett effektiv sätt fånga upp det kvicksilver som utsöndras från levern i gallan.

I vissa situationer kan det vara önskvärt att även binda upp organiska kvicksilvervarianter som inte har glutation. En del organiskt Hg passerar sannolikt från blodet genom tarmväggen direkt ut i tarmvätskan, utan att gå via levern. Att vissa tungmetaller kan gå rakt igenom mänsklig vävnad visas tydligt av ett exempel där en kemist fick några droppar av dimetylkvicksilver på sin handske, varvid kvicksilvret gick rakt igenom både handsken och skinnet vilket ledde till hennes död. Exemplet visar också på dimetylkvicksilvers extrema toxicitet! Vårt patent skyddar även en kombination av hydrofila och hydrofoba bärare.

Sammanfattningsvis är vi mycket glada att EPO avser godkänna vårt patent, eftersom vi är övertygade om att de kommer att möjliggöra behandling av en rad sjukdomar, samt generera mycket stora intäkter!

Continue Reading

Marknadsnyheter

Stim lanserar ljudlogotyp

Published

on

By

Upphovsrättsorganisationen Stim har för första gången valt att ljudsätta sitt varumärke. Idag släpps ljudlogotypen i form av en låt på streamingplattformar och som vinylsingel. Det finns även planer på att låta andra musikskapare tolka och remixa den över tid.  

Låten ”Stim Signature” är en minut lång och bygger på Stims nya ljudlogo, en kort sekvens av toner, som på olika sätt återkommer genom låten. För Stim som under 2024 lanserade en helt ny visuell identitet, blir ljudlogotypen ytterligare ett sätt för organisationen att stärka varumärket. I sann musikanda släpps låten på ett antal streamingplattformar, som en exklusiv vinylsingel samt en “behind the scenes”-video som visar hantverket och processen bakom skapandet av låten.  

Kompositörer, ljuddesigner och musiker på Darwood Music har komponerat och spelat in Stim Signature, ett verk där en bredd av musikaliska uttryck får ta plats, bland annat med en 18 personer stor stråkorkester.  

– Att få uppdraget att skapa Stims ljudidentitet kändes lite som att få frågan att designa om svenska flaggan! Det var ett oerhört roligt uppdrag från första tonen, där vi har fått arbeta med hela vår palett, säger Alice Petz , en av kompositörerna på Darwood Music. 
 
– Hur Stim “låter” är ju en ganska komplex fråga i och med den otroliga bredden musikaliskt. Det är sällsynt, och en ynnest, att få skapa en ljudidentitet åt en uppdragsgivare där musiken är kärnan i verksamheten, säger Jonathan Skogh, medgrundare av Darwood Music. 

– Det var viktigt för oss att musiken som skapades skulle visa den bredd som Stims anslutna musikskapare representerar. Att vår ljudidentitet är framåtblickande med energi samtidigt som den förmedlar stoltheten från ett drygt sekel av svensk musikhistoria tycker jag hörs i “Stim Signature”, och det ska bli väldigt kul att höra allt från jazz till hårdrocksversioner av låten i framtiden, säger Anna Furuberg, CMCO, Stim. 

Framåt kommer olika musikskapare att få göra egna tolkningar av ljudlogotypen i olika genrer och remixer för att visa på musikens bredd och möjligheter.  

Lyssna på Stim Signature Spotify

Stim Signature behind the scenes på Youtube

“Stim Signature”  

Selen Özan  
Fredrik Forell  
Alice Petz  
Linus Darland  
Jonathan Skogh  
Kristoffer Hilmarsson  
  

Euphonium/Trombone: Simon Skogh   
Trumpet: Jonne Bentlöv  

Strings by Stockholm Studio Orchestra  

Violin: Anna Roos Stefansson, Danial Shariati, Daniela Bonfiglioli, Henrik Naimark Meyers, Jannika Gustafsson, Jonna Simonsson, Lola Torrente, Oscar Treitler, Paul Waltman, Simona Bonfiglioli, Veronika Novotna  

Viola: Christopher Öhman, Erik Holm, James Opie, Vidar Andersson Meilink  

Cello: Daniel Thorell, Filip Lundberg, Pelle Hansen  

Double Bass: Bård Ericson  

Strings orchestrated & conducted by Erik Arvinder  

Strings recorded & engineered by Willem Bleeker & Erik Arvinder @ IMRSV Studios, Stockholm  

Mixed by Darwood Music  

  
Mastered by Johan Åkerström Cosmos Mastering  

Published by Darwood Music  

Recorded by Darwood Music at Darwood Studios, and at IMRSV Studios, Stockholm 2024  

Filmed by Basma Jabbar, Adam Holmqvist  

Edited by Adam Holmqvist  

Animation by Soja   

Kontakt:
Lisa Boström pressansvarig Stim 
Hornsgatan 103, 104 62 Stockholm   
08-783 95 65 
lisa.bostrom@stim.se

Stim, Svenska tonsättares internationella musikbyrå, grundades för över 100 år sedan. Uppdraget är detsamma, nu som då‚ att utifrån upphovsrätten se till att de som skapat musiken får betalt – oavsett var musiken spelas. Stim är en medlemsorganisation utan vinstintresse med fler än 100 000 anslutna musikskapare och förlag, och är ett av världens främsta sällskap inom music tech. Tack vare de enorma datamängder Stim hanterar sitter vi på unik expertis om musikbranschen. Stim skapar hållbarhet i det svenska musiklivet. Då, nu och i framtiden.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.