Connect with us

Marknadsnyheter

Karolinska Universitetssjukhuset rankas som världens tionde smartaste sjukhus i Newsweeks undersökning ”World’s Best Smart Hospitals 2024”

Published

on

Tidningen Newsweek har för tredje året presenterat sin världsrankning av vilka sjukhus som är bäst på att använda avancerad teknik i vården. Karolinska Universitetssjukhuset placerar sig på en tiondeplats.

Newsweek bedömer i sin undersökning hur bra sjukhusen är på att införa ny smart teknik och använda den för att ge patienterna bättre vård. De områden som undersöks är hur bra sjukhusen är på att använda artificiell intelligens, digital bildhantering, robotik, telemedicin och elektronisk funktionalitet. Karolinska universitetssjukhuset utmärker sig enligt tidningen inom områdena artificiell intelligens, robotik och telemedicin.

– Det är en styrka att vi för tredje året i rad rankas som ett av världens tio mest innovativa sjukhus när det gäller att använda ny teknik. Vi ser samtidigt att sjukhus i andra delar av världen är på frammarsch. Det är därför viktigt att vi ökar takten så att våra patienter kan dra nytta av den senaste tekniken, säger Björn Zoëga, sjukhusdirektör för Karolinska Universitetssjukhuset i en kommentar till Newsweeks tredje globala rankning av världens smartaste sjukhus.

Listan toppas av sjukhuset Mayo Clinic följt av åtta andra amerikanska sjukhus. Karolinska Universitetssjukhuset är, tillsammans med det tyska universitetssjukhuset Charité i Berlin, de två europeiska sjukhus som når topp tio. På andraplats i Norden rankas Aarhus universitetssjukhus på plats 15. Tre andra svenska sjukhus är med på listan: Akademiska Sjukhuset (54), Capio Sankt Görans Sjukhus (291) och Sahlgrenska Universitetssjukhuset (298).

Undersökningen: World’s Best Smart Hospitals 2024 (newsweek.com)

Rankingen bygger på en sammanvägning av medicinska resultat, patientrapporterad kvalitet, upplevelser och rekommendationer från läkare, annan vårdpersonal och chefer inom sjukvårdssektorn. 10 000-tals anställda inom sjukvården i de utvalda länderna valdes ut för att svara på frågor.

Undersökningen som Newsweek gjort tillsammans med undersökningsföretaget Statista rankar 300 sjukhus, genomfördes i 28 länder: Australien, Belgien, Brasilien, Danmark, Finland, Frankrike, Förenade Arabemiraten, Israel, Indien, Italien, Japan, Kanada, Libanon, Mexiko, Nederländerna, Norge, Saudi Arabien, Schweiz, Singapore, Spanien, Storbritannien, Sverige, Sydkorea, Taiwan, Thailand, Tyskland, USA och Österrike.

Presstjänsten Karolinska Universitetssjukhuset

08-123 740 10

presstjanst.karolinska@regionstockholm.se

Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas största sjukhus och tillsammans med Karolinska Institutet leder vi den medicinska utvecklingen i Sverige. För oss är sjukvård, forskning och utbildning lika viktiga delar i arbetet för att förlänga och förbättra människors liv.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Fastighetsbolaget Emilshus AB (publ) offentliggör resultatet från återköpserbjudandet avseende bolagets obligationslån med ISIN SE000017769060

Published

on

By

EJ FÖR DISTRIBUTION I ELLER TILL USA, KANADA, AUSTRALIEN ELLER JAPAN ELLER TILL NÅGON AMERIKANSK PERSON (U.S. PERSON SÅSOM DEFINIERAS I REGULATION S I UNITED STATES SECURITIES ACT OF 1933, I DESS NUVARANDE LYDELSE) ELLER NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION AV DETTA PRESSMEDDELANDE ÄR FÖRBJUDET ENLIGT LAG

Den 4 juni 2024 offentliggjorde Fastighetsbolaget Emilshus AB (publ) (”Emilshus” eller ”Bolaget”) ett återköpserbjudande till innehavare av Bolagets utestående icke-säkerställda gröna obligationer med löpande ränta och utestående volym om 400 000 000 kronor med ISIN SE0017769060 (”Obligationerna” och ”Återköpserbjudandet”). Återköpserbjudandet löpte ut idag kl. 12:00 CEST. Bolaget har i samband med Återköpserbjudandet accepterat återköp av Obligationer motsvarande ett nominellt belopp om 76,25 miljoner kronor.

 

Emilshus avser att fullfölja Återköpserbjudandet och priset för Obligationerna i Återköpserbjudandet är 101,3125 procent av nominellt belopp. Bolaget kommer även erlägga upplupen och obetald ränta för Obligationerna på likviddagen för Återköpserbjudandet i enlighet med villkoren för Obligationerna. Likviden för Återköpserbjudandet förväntas betalas ut den 26 juni 2024.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Jakob Fyrberg, VD
E-post: jakob.fyrberg@emilshus.com
Telefon: 0705-93 95 96

 

Emil Jansbo, CFO
E-post: emil.jansbo@emilshus.com
Telefon: 072 243 30 88

 

Om Emilshus

Emilshus är ett fastighetsbolag som med utgångspunkt i småländsk företagskultur förvärvar, utvecklar och förvaltar högavkastande kommersiella fastigheter med södra Sverige som kärnmarknad. Bolagets fastighetsbestånd uppgick per 31 mars 2024 till 820 tkvm uthyrningsbar area fördelat på 139 fastigheter med tyngdpunkt på lätt industri, industriservice/proffshandel och extern- och dagligvaruhandel. Emilshus stamaktie och preferensaktie är noterade på Nasdaq Stockholm.

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Compactor emitterar obligationer om 500 MSEK under ett ramverk om totalt 1 000 MSEK

Published

on

By

Compactor Fastigheter AB (publ) (”Bolaget”) har framgångsrikt emitterat ett icke säkerställt obligationslån på den svenska obligationsmarknaden (”Obligationslånet”). Volymen på Obligationslånet uppgår till 500 MSEK under ett ramverk om totalt 1 000 MSEK. Lånet löper med en rörlig ränta om STIBOR 3M + 3,00 procentenheter och har slutligt förfall i juni 2027. Bolaget kommer att ansöka om notering av Obligationslånet på Nasdaq Stockholm. Emissionslikviden kommer att användas till återbetalning av utestående obligationslån samt till allmänna verksamhetsändamål inklusive förvärv.

Arctic Securities och Pareto Securities har agerat arrangörer i samband med emissionen av Obligationslånet och Gernandt & Danielsson har agerat legal rådgivare.

För vidare information vänligen kontakta:

Sven-Olof Johansson, styrelseordförande Compactor Fastigheter AB (publ)
Tel: 08 – 402 34 65

Informationen lämnades för offentliggörande den 12 juni 2024 kl. 17:15.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Market Notice 123/24 – Vadsbo SwitchTech Group AB changes name to Lightning Group AB

Published

on

By

The change affects the company name, instrument name, short name and FISN. The shares will be traded under the new name as of June 18, 2024. 

Information about the share: 

New company name: Lightning Group AB 
Previous Company name Vadsbo SwitchTech Group AB  
LEI (unchanged): 549300EI0J8FQT84ED43 
Company registration number (unchanged): 556476-0782 
New instrument name: Lightning Group 
Previous instrument name: Vadsbo Switchtech 
New short name: LIGR 
Previous short name: VADS 
ISIN-number (unchanged): SE0007980362 
Orderbook ID (unchanged): 303157 
CFI (unchanged): ESVUFR 
New FISN: LIGHTNINGGR/SH  
Previous FISN: VADSBO/SH 
First date of trade with new name: June 18, 2024 

Stockholm June 12, 2024 

Spotlight Stock Market 
08-511 68 000   
backoffice@spotlightstockmarket.com

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.