KGM köper Canons nya flaggskepp – första maskinen som tas i drift i Norden

| 7 juni, 2021 | 0 kommentarer

För två veckor sedan lanserade Canon sin mest kraftfulla och snabba  skrivarserie någonsin, ColorStream 8000. Nu har den första maskinen i serien sålts i Norden. Köparen är KGM Datadistribution med en stor  digitaltrycksproduktion.

– Det är väldigt roligt att vi är först i Norden med den här printern. Historiskt sett har vi alltid haft en modern maskinpark och det här köpet kommer att ge våra kunder ännu fler fördelar. Samtidigt är det ett sättatt signalera utåt att vi ser ljust på framtiden, säger Mia Steen, vd för KGM Datadistribution.

På grund av pandemin har ingen på KGM ännu sett printern på plats  och kunnat testköra den, utan allt har skett på distans. Inte de vanligaste förutsättningarna för en investering av den här digniteten.

 – Vi har redan en ColorStream installerad i vår anläggning i Sundsvall sedan tidigare. Med de tekniska framstegen som gjorts ser vi flera positiva aspekter, både kvalitetsmässigt, ekonomiskt och ur miljöhänseende. Vi verkar på en marknad där varje öre räknas och nu får vi en maskin som kan producera stora mängder högkvalitativt  digitaltryck med så lite material som möjligt, eftersom den använder mindre bläck och ger mindre svinn. Dessutom har vi erfarenhet av att Canons skrivare har stor tillförlitlighet, säger Mia Steen.

I en tid då alla pratar om digitalisering finns det fortfarande ett stort  behov av analog produktion. Mia Steen förklarar varför:

– Det senaste året har kravet ökat på digitaliseringen men vi måste ta hänsyn till att det fortfarande finns behov av analog produktion. Det är upp till våra slutkunder hur de väljer att kommunicera, och det viktiga äratt vi kan leverera både analoga och digitala flöden med god kvalitet. 

Matteus Celinski, Country Director på Canon Svenska AB, förklarar varför: 

– Det här är vårt nya flaggskepp som bygger på tio års innovationer. ColorStream 8000-serien sätter en helt ny standard för miljöer med stora produktionsvolymer. Produktiviteten har förbättrats genom att allt som kan automatiseras har blivit automatiserat. Printrarna når upp till helt nyadimensioner för kvalitet, effektivitet och hastighet. Det är förstås extra viktigt för ett företag som KGM med stor digitaltrycksproduktion.

– Den här affären stärker vår position som den största leverantören inom transaktionsprint, direktreklam och adresserade utskick. För KGM ger denett teknologiskt och kvalitetsmässigt försprång på marknaden.

För mer information, kontakta:
 Matteus Celinski, Country Director Production Printing Products
 Canon Svenska AB
Mobil: 070-310 12 16
 E-post: [email protected]

Åsa Törnquist, Presskontakt
 Canon Svenska AB
Tel: 0739-88 64 35
 E-post: [email protected]

Mia Steen, VD
 KGM datadistribution
Tel: 070-485 12 84
 E-post: [email protected]

Om företaget Canon
 Canon Svenska AB är en del i den globalakoncernen Canon Inc. som erbjuder produkter och tjänster inom innovativ bildhantering. Alltifrån kameror, skrivare och tryckeriutrustning till tjänster för lagring och delning av bilder, dokumenthantering och digitalisering av processer. Canon Inc. som grundades 1937 omsätter cirka 320 miljarder SEK och har 198  000 anställda – varav 18 000 i Europa. Canon Svenska har 330 medarbetare och omsätter 1,2  miljarder kronor genom direktförsäljning, franchise och fristående återförsäljare. Canon  är ett av världens mest forskningsintensivaföretag och under 2020 lämnades 3 226 USA patent  in, vilket innebär en global tredjeplats. Canons filosofi, Kyosei, är att arbetatillsammans för allas bästa. Där ingår Canons miljöarbete som syftar både till att minska bådeden egna, och kundernas, miljöpåverkan. Mer  information om Canon finns på www.canon.se.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *