Kinas ledande arena för nya livsmedel lyfter fram Veg of Lunds växtbaserade dryck DUG

| 29 juni, 2021 | 0 kommentarer

Under tre dagar, från 30 juni till 2 juli 2021, samlas Kinas livsmedelsindustri i Hangzhou för att studera branschens innovationer, trender och marknadsföring. DUG® är ett av 13 utvalda varumärken som får möjlighet att visa upp sig för inköpare, agenter, investerare och branschkollegor som deltar i Kinas största fackmässa för nya livsmedel, Food & Beverage Innovation Forum (”FBIF”) i Hangzhou.

”Detta innebär en fantastisk möjlighet för Veg of Lund att visa upp vår nya produkt för en stor del av Kinas mest inflytelserika aktörer när det gäller att placera nya livsmedel på en av världens största konsumentmarknader. Vi och vår strategiska samarbetspartner i Kina är mycket stolta över att DUG är ett av endast 13 varumärken som lyfts fram på FBIF”, säger Thomas Olander, VD för Veg of Lund.

FBIF är en jättekonferens som anses vara den viktigaste och bästa i Kina inom livsmedelsindustrin. Den arrangeras av Simba Events, ett bolag som startade i Shanghai 2013 och som fokuserar på bolag och produkter i livsmedelsbranschens framkant. FBIF fokuserade tidigt på växtbaserade livsmedel och flera av de produkter som de valt att lyfta fram har utvecklats bra sedan de deltog på FBIF. Att de valt DUG är en stor ära och ett viktigt steg för oss att synas på den gigantiska kinesiska marknaden”, säger Kenneth Davidsson, Veg of Lunds partner för den kinesiska marknaden.    

”DUG har redan rönt uppmärksamhet i den internationella livsmedelsbranschen. I årets upplaga av World Food Innovation Awards var DUG nominerad i fyra klasser, utsågs till vinnare i en, Best Allergy-Friendly Product, och fick ett specialpris i kategorin Best Plant-Based Beverage. Vi ser att det finns goda förutsättningar för vi kan nå många medvetna konsumenter i Kina”, säger Thomas Olander.

DUG finns i tre smaker: Original, Barista och Unsweetened. Mer information om klimatavtryck och vilka återförsäljare som erbjuder DUG finns på den nya webbplatsen, dugdrinks.com.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Veg of Lund AB
Thomas Olander (VD)
Telefon: 070-935 98 63
E-post: [email protected]

 

Om Veg of Lund

Veg of Lund utvecklar unika växtbaserade livsmedel som möter konsumenternas krav på smak och hållbarhet. Bolaget har rötter i forskning vid Lunds universitet och äger patenterade metoder för att utveckla nya matkategorier inom den snabbväxande marknaden för växtbaserade livsmedel. Veg of Lunds klimatsmarta och smakrika produkter säljs i Europa och Asien under varumärkena DUG® och MyFoodie®. Bolagets aktier noterade på Nasdaq First North Growth Market under ticker VOLAB. Läs mer på ir.vegoflund.se. Eminova Fondkommission AB är bolagets Certified Adviser och kan kontaktas via telefon: 08-684 211 10 eller e-post: [email protected].

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *