Connect with us

Marknadsnyheter

Kiwok publicerar kvartalsredogörelse för det tredje kvartalet 2022

Published

on

Kiwok Nordic AB (publ) (”Kiwok” eller ”Bolaget”) avlägger härmed kvartalsredogörelse för perioden juli – september 2022. Bolaget redovisar en försäljning för perioden om 15 Tsek, att jämföra med 30 TSEK för motsvarande period 2021.     

REDOGÖRELSE

Rapportens sifferunderlag har ej granskats av Bolagets revisorer.

Perioden juli – september 2022

Under perioden redovisar koncernen en försäljning om 15 Tsek, att jämföra med 30 Tsek under föregående år.

Under perioden redovisar koncernen en förlust före skatt om – 407 Tsek, att jämföra med
– 1 798 Tsek under föregående år.

Kassaflödet från den löpande verksamheten för koncernen under perioden var – 295 Tsek, att jämföras med – 1 934 Tsek under föregående år.

Resultatet per aktie uppgick till 0,0 sek att jämföras med 0,1 sek för samma period föregående år.

VD Klas Nyström kommenterar

Försäljning och resultat
Periodens försäljning 15 Tsek avser levererad mätutrustning till Sony Network Communications. Resultatet för perioden har påverkats av uppgörelser med WIP och Almi av engångskaraktär som påverkat resultatet positivt med ca 1 400 Tsek. Det underliggande rörelseresultatet oaktat transaktioner av engångskaraktär ligger i nivå med samma period föregående år.

Ändrat kundfokus
Efter Bolagets beslut tidigare under året om att ändra kundfokus så har vi under perioden startat vår transformation mot att bli en leverantör av kvalificerad monitoreringsutrustning till medicinsk forskning och utveckling. Beslutet om att fokusera på forskningen i stället för klinisk användning i marknadsbearbetningen grundar sig dels på att klinikerna ännu inte har tagit till sig fördelarna med distansmonitorering, dels på att försäljning till kliniker kräver CE-märkning i enlighet med det nya europeiska regelverket MDR vilket inte forsningen gör. Genom att vända sig till forskningen når vi flera fördelar. Vi når en kundgrupp som är motiverade att implementera nya typer av lösning i sin verksamhet och vi slipper för tillfället den höga kostnaden för certifieringsprocessen. Dessutom så är naturligtvis medicinska forskningsprojekt utmärkta referenser för den framtida försäljning till kliniker. Långsiktigt och när efterfrågan etablerats inom klinikerna är det Bolagets ambition att söka CE-märkning och åter erbjuda klinikerna våra lösningar.

Marknadsbearbetning
Vi har nu börjat kontakta och informera forskare om våra lösningar för monitorering av personer/patienter på distans vilka kan bidra till effektivare hantering av de personer som ingår i studier. Bearbetningen kommer att starta med de läkare och akademiker som sedan tidigare ingår i vårt nätverk. Vi informerar även forskningsinstitut och forskargrupper i Sverige och i utlandet och vi bjuder in till partnerskap och att gemensamt söka forskningsbidrag för utvecklingsprojekt. Under perioden har vi själva och i konsortier fortsatt deltagit i innovationsupphandlingar och utlysningar om forskningsfinansiering.

Partnersamverkan
Vårdsektorn genomgår just nu stora förändringar till följd av ökad efterfrågan och ofta minskade resurser. Grunden för detta är bland annat befolkningens ökade livslängd, mer medvetna patienter och akuta pandemier. Digitaliseringen är enligt de flesta en möjlig lösning på en del av problemen, distanshantering av patienter är uppenbarligen en annan lösning. Många hälso- och vårdlösningar har utvecklats de senaste åren, som tex Kiwoks unika distansmonitoreringslösning BodyKom. Problemet för vården är att det inte är möjligt att känna till alla dessa lösningar och att de oftast bara löser en mindre del av vårdbehovet. Vad vi inom Kiwok har sett så har detta lett till att upphandlande organisationer, både vad det gäller innovationsupphandling och reguljära upphandlingar, i allt större utsträckning upphandlar kompletta system för tex distansmonitorering av patientgrupper. Kiwok har under lång tid insett behovet av samverkan med andra leverantörer för att kunna erbjuda kompletta och sammanhållen vård.   

Kiwok arbetar långsiktigt med partners som tyska SRM för utveckling och leverans av sensorer, i Karlskrona med WIP för kommunikationsutveckling och BTH för medicinsk validering. Tidigare gjordes även medicinsk validering på KS i Huddinge. Vi har haft utvecklingsprojekt avseende vår t-shirt för EKG mätning med KTH och Smart Textiles, högskolan i Borås. 

Under perioden har Kiwok fortsatt arbetet inom ramen för ett konsortium med de svenska företagen Nordic Health Innovation (NHI), Combitech och iGrant.io. Konsortiet har bland annat samverkat med RISE när det gäller ansökningar om både nationell och europeisk forskningsfinansiering. Konsortiet har då i olika sammanhang kompletterats med andra samverkande partners i Sverige och i utlandet beroende på vad man avser utveckla och för vilka terapier.     

Forskningsbidrag och innovationsupphandlingar
Vi var under perioden engagerade i att förbereda ett erbjudande i en innovationsupphandling med region Västerbotten i Sverige samt regioner i Spanien och Italien. Upphandlarna hade bjudit in europeiska konsortier att utveckla en sammansatt distanslösning för vård av äldre patienter med svår hjärtsvikt. Man sökte lösningar som inte finns på marknaden idag men där delkomponenter till en lösning finns. Vårt konsortium hade de flesta komponenter för en sådan lösning och förstärktes av det svenska företaget MyIndicator, patient empowerment, och ytterligare partners från Spanien och Italien. Kontakten med dessa företag kom dels via matchmaking inom upphandlingen och i Italien med hjälp av Business Sweden i Milano. Det är inte alltid att processen landar i att ett anbud eller ansökan lämnas in. I det här fallet beslutade konsortiet att inte lämna in anbud även om mycket av arbetet var gjort då vi inte kunde engagera en projektägare för ett så stort projekt. Arbetet förde dock det goda med sig att vi skapade nya intressanta kontakter med kollegor i Sverige, Spanien och Italien samt att vi fick överväga hur vi skulle kunna anpassa vår lösning för patienter med svår hjärtsvikt.

Akademin bjuder regelbundet in Kiwok att delta i ansökningar. Vi deltar n u i förberedelserna för att söka forskningsbidrag för ett AI-projekt. Vi deltar i projektet tillsammans med Mälardalens Universitet samt företag och Universitet från andra europeiska länder. Uppgiften är att utveckla AI lösningar med en människa i loopen för verifiering. Förutom möjligheten att få vara med i ett finansierat projekt så ger den här typen av ansökningar nya forskarkontakter.

Hållbarhet ett säljargument
Distanshantering av patienter leder till en hållbar och nära vård som betecknas av prevention, prediktion, personanpassning och patientinvolvering. Klimatavtrycken minskar när patienter inte belägger sjukhusen och slipper sjukresor. Under perioden har vi utvärderat en svensk utlysning inom klimatområdet där vår hållbara lösning BodyKom skulle kunna vara en utmärkt grund för en hållbarare vård. Vi valde i det här fallet att inte ansöka eftersom tiden inte räckte till för att skapa de partnerskap som krävdes. Vi bedömer dock att kraven på att även vården skall göra mer för att minska klimatavtrycken kommer att öka vilket passar vårt erbjudande. 

Strategiarbetet
Bolaget har under perioden fortsatt arbetet med strategigenomgången inför 2023. Målet är att skapa referensprojekt, gör bolaget attraktivare för investerare, genomföra uppkapitalisering och i förlängningen listning. Vi bedömer att förändringen i den finansiella sektorn ställer högre större krav på omsättning och vinst, det räcker inte längre med enbart referensaffärer. Vår låga burn-rate är en förutsättning för att ven med små intäkter få ett positivt resultat. Arbetet med listningsprocessen tillsammans med Kiwoks mentor, Kanton, fortsätter. Målet är att lista bolaget på en lista med Nordic Growth Market (NGM) så snart bolaget uppfyller kapitalkraven.

Patent
Kostnaden för att upprätthålla Bolagets patent i USA och Sydkorea har varit för stor för att Bolaget skulle kunna hantera den utan intäkter. De båda sista patenten har därför löpt ut utan förnyelse. Vi har ambitionen att skydda kommande intressant utvecklingsresultat om det är tekniskt möjligt och ekonomiskt försvarbart ställt i relation till de merintäkter ett skydd kan ge. 

Stockholm den 14 november 2022
Styrelsen för Kiwok Nordic AB (publ)

www.kiwok.se

För ytterligare information kontakta:
Klas Nyström, CEO Kiwok Nordic AB (publ)
Telefon 076-880 08 00, mejl klas.nystrom@kiwok.se

eller besök bolagets hemsida www.kiwok.se

Om Kiwok Nordic AB (publ)
Kiwok är ett svenskt medicinsktekniskt företag grundat 2003. Tillsammans med akademin utvecklar vi nästa generation lösningar för trendmonitorering av patientens vitala parametrar. BodyKom, som vid lanseringen enligt Gartner var den första mobilt uppkopplade hälsolösningen, är en global vårdtjänst för kontinuerlig distansmonitorering av patienters hälsoutveckling under längre tid. BodyKom leder till tidigare upptäckt och diagnos samt säkerställer uppföljning och återhämtning. Kiwoks lösningar ger en hållbar vård och personcentrerade vårdprocesser. Kiwok har sökt notering på NGM.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Scandinavian ChemoTech meddelar att QM & RA Direktör Eva Ståhl Wernersson lämnar företaget

Published

on

By

Efter tre år som QA/RA chef i Scandinavian ChemoTechs ledningsgrupp väljer nu Eva Ståhl Wernersson att lämna sitt konsultuppdrag i Bolaget och gå vidare mot nya utmaningar.
 

Eva Ståhl Wernersson har varit en viktig del av ChemoTech, under vilka hon har gjort betydande insatser för företagets följsamhet mot regelverket och kvalitetssäkringsåtgärder. Hon ledde bland annat ansträngningarna för att säkra CE-märkningen för IQwave 3.0 CE systemet, vår flaggskeppsprodukt.

 

Vi vill uttrycka vårt uppriktiga tack till Eva för hennes dedikerade tjänst och många prestationer under sin tid hos oss,” sa Mohan Frick, VD. ”Genom hennes ledning har vi stärkt vårt åtagande för regelverksexcellens och positionerat ChemoTech som ett respektabelt Bolag inom vår bransch. Vi alla önskar Eva lycka till i framtiden.”

 

Rekryteringsprocessen av en ny kvalitet- och regulatoriskchef har redan påbörjats. Evas sista dag på Bolaget är satt till den 30 juli, 2024.

 

För mer information vänligen kontakta:

Mohan Frick, CEO

 

Tele: +46 (0)10-218 93 00

Mail: ir@chemotech.se

 

Scandinavian ChemoTech AB (publ)

ChemoTech är ett svenskt medicinteknikföretag med säte i Lund som utvecklat en patenterad teknologiplattform för att ge cancerpatienter tillgång till ett nytt behandlingsalternativ, Tumörspecifik Elektroporation™ (TSE), som kan användas för behandling av både människor och djur. Det finns ett stort antal cancerpatienter vars tumörer av olika skäl inte kan behandlas med konventionella metoder men där TSE kan vara en lösning. Därför utvärderar bolaget kontinuerligt nya möjligheter och applikationsområden för teknologin. ChemoTechs aktier (CMOTEC B) är noterade på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm och Redeye AB är bolagets Certified Adviser. Läs mer på: www.chemotech.se.

 

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Lexium etablerar verksamhet i Finland

Published

on

By

Lexium etablerar verksamhet i Finland och öppnar kontor i Helsingfors. Detta steg tas som en följd av att företaget har säkrat ett nordiskt FM-avtal, som omfattar både Sverige och Finland.


För att driva verksamheten i Finland grundar Lexium dessutom ett finskt dotterbolag, Lexium Service Management Oy, som kommer att vara helägt av Lexium Service Management AB.

Det nya kontoret, beläget i Helsingfors, kommer att vara en central plats för att betjäna både befintliga och nya kunder.

Lexium Service Management är glada att kunna starta sin verksamhet i Finland och ser fram emot att välkomna nya kunder och kollegor till företaget. 

– Vi är fast beslutna att leverera högkvalitativa Facility Management-tjänster och stärka vår närvaro inom den nordiska regionen, säger Niclas Brodin, CEO, Lexium Service Management.

För mer information, kontakta:
Niclas Brodin, CEO, Lexium Service Management
+46 70 615 79 60niclas.brodin@lexium.se

Om Lexium Service Management
Lexium Service Management erbjuder framtidens Integrerade Facility Management-tjänster till kunder i Norden genom premiumtjänster som prioriterar teknik, hållbarhet och kvalitet.

Lexium omsätter ca 120 MSEK, sysselsätter ca 150 personer och är ISO-certifierat enligt 45001, 14001 och 9001.

Lexium erbjuder samtliga tjänsteområden som krävs för att sköta en lokal eller fastighet – de huvudsakliga tjänsterna är Bemanning, Fastighetsservice, Lokalvård, Säkerhet och Tekniska tjänster.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Urinblåsecancer: Titta innan du spolar!

Published

on

By

Blåscancermånaden maj sätter i år fokus på att lära sig om symptomen.

– Urinblåsecancer är den sjunde[i] vanligaste cancersjukdomen i Sverige, och också den sjätte[ii] dödligaste. Urinblåsecancer betraktas ofta som den bortglömda cancern och vad många inte vet är att varje dags väntan för att sätta in behandling är en dålig sak och förvärrar prognosen, säger Carl-Henrik Sundin, ordförande i Blåscancerförbundet.

I Sverige lever 27 000 människor med urinblåsecancer, 3 600 nya fall upptäcks varje år. Avgörande för de allra flesta som får sjukdomen är hur tidigt den upptäcks, överlevnadschansen är minst 90 procent vid diagnos i ett tidigt stadium.

-Tyvärr så ser vi i vittnesmål från medlemmar att många kan gå i flera år med olika symptom utan att bli utredda för en eventuell urinblåsecancer, konstaterar Carl-Henrik Sundin.

Det viktigaste symptomet att hålla särskilt uppsikt på är Blod i urinen. Så titta innan du spolar!

Ett av hindren för snabb diagnos av urinblåsecancer är relaterat till symtomen och hur människor reagerar på dem, särskilt som vissa av symtomen inte kopplas till cancer i urinblåsan. Upptäckten av exempelvis blod i urinen, smärtsam och oregelbunden urinering kan alla förväxlas med andra tillstånd.

Mer information:

Blåscancerförbundet

World bladder Cancer Patient Coalition

[1] https://www.socialstyrelsen.se/globalassets/sharepoint-dokument/dokument-webb/statistik/cancer-i-siffror-2023.pdf

[2] https://www.cancerfonden.se/om-cancer/statistik#dodlighet

Frågor:

Carl-Henrik Sundin, ordförande Blåscancerförbundet. 0702 67 91 67, ch.sundin@blascancerforbundet.se

Annika Eliasson, presskontakt Blåscancerförbundet. 0702 35 43 35, annika.eliasson@rmpmedia.se

Blåscancerförbundet är en svensk patientförening för dem som fått cancer i urinblåsan. Cancerföreningen verkar ideellt. Blåscancerförbundets ändamål och uppgift är att verka för att förebygga, bekämpa och mildra effekterna av cancer i urinblåsa och urinvägar samt att verka för en förbättrad vård och livssituation för målgruppens drabbade.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.