Connect with us

Marknadsnyheter

Kiwok publicerar kvartalsredogörelse för det tredje kvartalet 2022

Published

on

Kiwok Nordic AB (publ) (”Kiwok” eller ”Bolaget”) avlägger härmed kvartalsredogörelse för perioden juli – september 2022. Bolaget redovisar en försäljning för perioden om 15 Tsek, att jämföra med 30 TSEK för motsvarande period 2021.     

REDOGÖRELSE

Rapportens sifferunderlag har ej granskats av Bolagets revisorer.

Perioden juli – september 2022

Under perioden redovisar koncernen en försäljning om 15 Tsek, att jämföra med 30 Tsek under föregående år.

Under perioden redovisar koncernen en förlust före skatt om – 407 Tsek, att jämföra med
– 1 798 Tsek under föregående år.

Kassaflödet från den löpande verksamheten för koncernen under perioden var – 295 Tsek, att jämföras med – 1 934 Tsek under föregående år.

Resultatet per aktie uppgick till 0,0 sek att jämföras med 0,1 sek för samma period föregående år.

VD Klas Nyström kommenterar

Försäljning och resultat
Periodens försäljning 15 Tsek avser levererad mätutrustning till Sony Network Communications. Resultatet för perioden har påverkats av uppgörelser med WIP och Almi av engångskaraktär som påverkat resultatet positivt med ca 1 400 Tsek. Det underliggande rörelseresultatet oaktat transaktioner av engångskaraktär ligger i nivå med samma period föregående år.

Ändrat kundfokus
Efter Bolagets beslut tidigare under året om att ändra kundfokus så har vi under perioden startat vår transformation mot att bli en leverantör av kvalificerad monitoreringsutrustning till medicinsk forskning och utveckling. Beslutet om att fokusera på forskningen i stället för klinisk användning i marknadsbearbetningen grundar sig dels på att klinikerna ännu inte har tagit till sig fördelarna med distansmonitorering, dels på att försäljning till kliniker kräver CE-märkning i enlighet med det nya europeiska regelverket MDR vilket inte forsningen gör. Genom att vända sig till forskningen når vi flera fördelar. Vi når en kundgrupp som är motiverade att implementera nya typer av lösning i sin verksamhet och vi slipper för tillfället den höga kostnaden för certifieringsprocessen. Dessutom så är naturligtvis medicinska forskningsprojekt utmärkta referenser för den framtida försäljning till kliniker. Långsiktigt och när efterfrågan etablerats inom klinikerna är det Bolagets ambition att söka CE-märkning och åter erbjuda klinikerna våra lösningar.

Marknadsbearbetning
Vi har nu börjat kontakta och informera forskare om våra lösningar för monitorering av personer/patienter på distans vilka kan bidra till effektivare hantering av de personer som ingår i studier. Bearbetningen kommer att starta med de läkare och akademiker som sedan tidigare ingår i vårt nätverk. Vi informerar även forskningsinstitut och forskargrupper i Sverige och i utlandet och vi bjuder in till partnerskap och att gemensamt söka forskningsbidrag för utvecklingsprojekt. Under perioden har vi själva och i konsortier fortsatt deltagit i innovationsupphandlingar och utlysningar om forskningsfinansiering.

Partnersamverkan
Vårdsektorn genomgår just nu stora förändringar till följd av ökad efterfrågan och ofta minskade resurser. Grunden för detta är bland annat befolkningens ökade livslängd, mer medvetna patienter och akuta pandemier. Digitaliseringen är enligt de flesta en möjlig lösning på en del av problemen, distanshantering av patienter är uppenbarligen en annan lösning. Många hälso- och vårdlösningar har utvecklats de senaste åren, som tex Kiwoks unika distansmonitoreringslösning BodyKom. Problemet för vården är att det inte är möjligt att känna till alla dessa lösningar och att de oftast bara löser en mindre del av vårdbehovet. Vad vi inom Kiwok har sett så har detta lett till att upphandlande organisationer, både vad det gäller innovationsupphandling och reguljära upphandlingar, i allt större utsträckning upphandlar kompletta system för tex distansmonitorering av patientgrupper. Kiwok har under lång tid insett behovet av samverkan med andra leverantörer för att kunna erbjuda kompletta och sammanhållen vård.   

Kiwok arbetar långsiktigt med partners som tyska SRM för utveckling och leverans av sensorer, i Karlskrona med WIP för kommunikationsutveckling och BTH för medicinsk validering. Tidigare gjordes även medicinsk validering på KS i Huddinge. Vi har haft utvecklingsprojekt avseende vår t-shirt för EKG mätning med KTH och Smart Textiles, högskolan i Borås. 

Under perioden har Kiwok fortsatt arbetet inom ramen för ett konsortium med de svenska företagen Nordic Health Innovation (NHI), Combitech och iGrant.io. Konsortiet har bland annat samverkat med RISE när det gäller ansökningar om både nationell och europeisk forskningsfinansiering. Konsortiet har då i olika sammanhang kompletterats med andra samverkande partners i Sverige och i utlandet beroende på vad man avser utveckla och för vilka terapier.     

Forskningsbidrag och innovationsupphandlingar
Vi var under perioden engagerade i att förbereda ett erbjudande i en innovationsupphandling med region Västerbotten i Sverige samt regioner i Spanien och Italien. Upphandlarna hade bjudit in europeiska konsortier att utveckla en sammansatt distanslösning för vård av äldre patienter med svår hjärtsvikt. Man sökte lösningar som inte finns på marknaden idag men där delkomponenter till en lösning finns. Vårt konsortium hade de flesta komponenter för en sådan lösning och förstärktes av det svenska företaget MyIndicator, patient empowerment, och ytterligare partners från Spanien och Italien. Kontakten med dessa företag kom dels via matchmaking inom upphandlingen och i Italien med hjälp av Business Sweden i Milano. Det är inte alltid att processen landar i att ett anbud eller ansökan lämnas in. I det här fallet beslutade konsortiet att inte lämna in anbud även om mycket av arbetet var gjort då vi inte kunde engagera en projektägare för ett så stort projekt. Arbetet förde dock det goda med sig att vi skapade nya intressanta kontakter med kollegor i Sverige, Spanien och Italien samt att vi fick överväga hur vi skulle kunna anpassa vår lösning för patienter med svår hjärtsvikt.

Akademin bjuder regelbundet in Kiwok att delta i ansökningar. Vi deltar n u i förberedelserna för att söka forskningsbidrag för ett AI-projekt. Vi deltar i projektet tillsammans med Mälardalens Universitet samt företag och Universitet från andra europeiska länder. Uppgiften är att utveckla AI lösningar med en människa i loopen för verifiering. Förutom möjligheten att få vara med i ett finansierat projekt så ger den här typen av ansökningar nya forskarkontakter.

Hållbarhet ett säljargument
Distanshantering av patienter leder till en hållbar och nära vård som betecknas av prevention, prediktion, personanpassning och patientinvolvering. Klimatavtrycken minskar när patienter inte belägger sjukhusen och slipper sjukresor. Under perioden har vi utvärderat en svensk utlysning inom klimatområdet där vår hållbara lösning BodyKom skulle kunna vara en utmärkt grund för en hållbarare vård. Vi valde i det här fallet att inte ansöka eftersom tiden inte räckte till för att skapa de partnerskap som krävdes. Vi bedömer dock att kraven på att även vården skall göra mer för att minska klimatavtrycken kommer att öka vilket passar vårt erbjudande. 

Strategiarbetet
Bolaget har under perioden fortsatt arbetet med strategigenomgången inför 2023. Målet är att skapa referensprojekt, gör bolaget attraktivare för investerare, genomföra uppkapitalisering och i förlängningen listning. Vi bedömer att förändringen i den finansiella sektorn ställer högre större krav på omsättning och vinst, det räcker inte längre med enbart referensaffärer. Vår låga burn-rate är en förutsättning för att ven med små intäkter få ett positivt resultat. Arbetet med listningsprocessen tillsammans med Kiwoks mentor, Kanton, fortsätter. Målet är att lista bolaget på en lista med Nordic Growth Market (NGM) så snart bolaget uppfyller kapitalkraven.

Patent
Kostnaden för att upprätthålla Bolagets patent i USA och Sydkorea har varit för stor för att Bolaget skulle kunna hantera den utan intäkter. De båda sista patenten har därför löpt ut utan förnyelse. Vi har ambitionen att skydda kommande intressant utvecklingsresultat om det är tekniskt möjligt och ekonomiskt försvarbart ställt i relation till de merintäkter ett skydd kan ge. 

Stockholm den 14 november 2022
Styrelsen för Kiwok Nordic AB (publ)

www.kiwok.se

För ytterligare information kontakta:
Klas Nyström, CEO Kiwok Nordic AB (publ)
Telefon 076-880 08 00, mejl klas.nystrom@kiwok.se

eller besök bolagets hemsida www.kiwok.se

Om Kiwok Nordic AB (publ)
Kiwok är ett svenskt medicinsktekniskt företag grundat 2003. Tillsammans med akademin utvecklar vi nästa generation lösningar för trendmonitorering av patientens vitala parametrar. BodyKom, som vid lanseringen enligt Gartner var den första mobilt uppkopplade hälsolösningen, är en global vårdtjänst för kontinuerlig distansmonitorering av patienters hälsoutveckling under längre tid. BodyKom leder till tidigare upptäckt och diagnos samt säkerställer uppföljning och återhämtning. Kiwoks lösningar ger en hållbar vård och personcentrerade vårdprocesser. Kiwok har sökt notering på NGM.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Snösmältningen i fjällen har startat

Published

on

By

Efter några kalla veckor har värmen kommit och snön som finns kvar har börjat smälta. Smältvattnet ger ökat flöde i både Dalälven och Klarälven. I väderprognosen är det soligt och inget regn de närmaste dagarna och regnet ser ut att hålla sig borta även nästa vecka. Håller den prognosen blir det höga flöden, men för de flesta blir det inte några större problem. Vädret kan som alltid ändra sig snabbt och det innebär att även prognosen för vårfloden kan ändras.

Läget per vattendrag:

I de övre delarna av Västerdalälven stiger flödet snabbt och beräknas kulminera söndag till måndag. Flödet i Lima kraftverk beräknas nå ca 400 m3/s som högst. Kulmen når nedre delen av Västerdalälven några dagar senare och där beräknas flödet bli 550-600 m3/s, vilket är lite lägre än flödet i mitten av april då det var 650 m3/s.

Österdalälven: Nivån i Trängslets magasin är fortfarande låg och det finns gott om plats att ta emot mycket smältvatten. I Rotälven, som rinner in i Österdalälven nedströms Trängslet, ökar flödet och nedströms inflödet i Österdalälven kommer flödet vara ökande fram till början av nästa vecka.

Siljan ligger kvar på en hög nivå sedan de mycket höga tillrinningarna i mitten på april. När inflödet från Österdalälven och Ore älv ökar kommer nivån stiga ca 2 cm per dygn fram till mitten av nästa vecka och därefter ligga still några dagar innan det sakta börjar sjunka tillbaka mot normal nivå.

När flödet i Dalälven under helgen passerar 750 m3/s kommer den naturliga begränsningen vid Våbäcksforsen mellan Lillälvens utlopp i Dalälven och Långshags kraftverk göra att nivån i Runn stiger. Tappningen vid kraftverket bestäms av hur mycket vatten som kan passera vid den trånga sektionen och hur detta görs är bestämt i vattendomen för kraftverket. Nivån i Runn och i Dalälven vid Torsång väntas stiga ca 3 decimeter över normal högsta nivå, vilket är ca 1 dm lägre än nivån var som högst under april.

Flödet från Trysilälven in i Höljesmagasinet ökar nu dag för dag och nivån i magasinet stiger med över 2 meter per dag. Det är drygt 10 m kvar till tappning till högsta tillåtna nivå och ca 5 m kvar till tröskeln de stora utskoven. Under helgen väntas nivån nå upp till luckorna och då ökas tappningen sakta för att till viss del dämpa ut flödestoppen som kommer under nästa vecka.

I Klarälven ökar nu tillrinningen till Höljes och magasinet börjar stiga. Tappningen ökas vecka för vecka. Det är ännu gott om plats att magasinera vatten och tappningen från Höljes kommer inte bli hög den närmaste tiden. Tillrinningen till Klarälven från bäckar och åar ökar också i de övre delarna av älven och sammantaget ger detta snabbt ökande flöde i nedre delen av Klarälven. Flödet förväntas stiga dag för dag fram till helgen och kommer sedan stabiliseras på en hög nivå i början av nästa vecka. Flödet som väntas kommande vecka är mindre än kulmen under en normal vårflod. I nuläget ser det ut som tappningen ifrån Höljes till Klarälven blir som en normal vårflod. Det är ett stort tillrinningsområde och prognosen kommer behöva uppdateras i början av nästa vecka när vi ser hur tillrinningen blir under helgen. I nedre delen av Klarälven kommer vi att se en ökning i vattenflödet vid Höljes under de första dagarna av nästa vecka, men till att börja med kommer det bara att vara en liten ökning.

För mer information kontakta gärna
Claes Kjörk, vattenregleringsspecialist på Fortum, tfn 070-329 72 75
Maja Nordgren, kommunikationsansvarig vattenkraft, Fortum, tfn 072-204 66 48

Continue Reading

Marknadsnyheter

Information avseende nyttjandeperiod av teckningsoptioner av serie TO 6 (2022 /2024)

Published

on

By

I dag den 2 maj 2024 inleds nyttjandeperioden av de teckningsoptioner som utgavs vederlagsfritt vid unitemissionen i PharmaLundensis AB (publ) vilken genomfördes under april 2022. Teckningsperioden pågår 2 maj31 maj 2024. Innehavaren av teckningsoptionen äger rätt att för varje teckningsoption av serie TO6 teckna 1 ny aktie i PharmaLundensis till en kurs om 0.90 kr per aktie. Optionsvillkoren har räknats om till följd av de företrädesemissioner Bolaget genomfört sedan dess.

Ej förvaltarregistrerade ägare behöver göra två saker för att teckna; 1. Fylla i anmälningssedeln, som kan laddas ner från PharmaLundensis hemsida, och skicka in den till Mangold på den adress som står på anmälningssedeln, och 2. Betala summan för aktierna som tecknas till bankgiro 727-2271, som referens ange VP-kontonummer eller personnummer. Inga brevutskick kommer att ske denna gång.

Om Ni i stället har teckningsoptionerna hos en förvaltare (förvaltarregistrerat innehav) bör ni proaktivt kontakta er förvaltare för att begära teckning. Teckning sker genom instruktion från förvaltare. Teckningsoptioner som inte nyttjas senast den 31 maj 2024 kommer att förfalla.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Så väljer du rätt däck för lantbruksmaskiner och optimerar prestanda

Published

on

By

Inom jordbruket måste däcken ofta arbeta på olika underlag och belastningar. För att hitta rätt däck är det därför viktigt att bestämma däckets primära användningsområde. Rätt däckval säkerställer att du kan arbeta säkert och effektivt samtidigt som du får en längre livslängd på däcken.

När den nya säsongen närmar sig bör du ta en titt på skicket på däck och fälgar på maskinen, samt kontrollera och justera lufttryck i däcken. Däck i dåligt skick och/eller felaktigt lufttryck har en direkt inverkan på användningen av lantbruksmaskiner och på arbetets effektivitet och säkerhet.

Alla däck för lantbruksmaskiner är konstruerade för bestämd hastighet och lastkapacitet. Att överskrida tillverkarens rekommendationer kan leda till snabbt däckslitage samt orsaka skada på maskin och fält. Därför bör du välja det däck som bäst passar din avsedda användning.

Smarta däck gör det enkelt och säkert att underhålla lantbruksdäck. Till exempel Nokian Tyres IntuituTM smarta däck, tillsammans med en mobilapp, ger information om förebyggande underhållsbehov för att minimera stilleståndstiden och skadekostnaderna. 

”Sensorer som fästs på däckens insida skickar information om däcktryck och däcktemperatur direkt till din mobiltelefon. Övervakningssystemet varnar dig i tid för eventuella avvikelser. Som ett resultat går däcken så bränsleeffektivt som möjligt, med få överraskningar och inga oplanerade pauser. Maskinföraren kan också koncentrera sig på sitt arbete, säger Martin Karlsson, Segment Sales Manager för Heavy på Vianor.

Optimal prestanda med rätt lufttryck

Det är bra att se till att däcken på lantbruksmaskiner alltid har rätt lufttryck, eftersom detta säkerställer optimal prestanda och hållbarhet.

”Vid transferkörning bör man använda det maximala tryck som anges av däcket. För lågt tryck gör att stommen värms upp, vilket i sin tur kan leda till snabbare slitage än normalt och övriga skador på däcken, säger Karlsson.

På samma sätt, vid arbete på fält, bör lägsta möjliga däcktryck användas för att undvika markpackning. Rätt lufttryck säkerställer bra grepp, särskilt på mjuka och våta ytor.

Kontrollera skicket på däck, fälgar och maskiner regelbundet

Att upptäcka avvikelser i tid och korrigera dem bidrar till att uppnå en längre livslängd för däck på lantbruksmaskiner. Till exempel orsakar felaktiga plogvinklar eller defekter i fjädringen onormalt däckslitage. Det är en bra idé att övervaka bland annat däckens slitbane- och sidoytor, fälgarnas skick och däckens lufttryck för att upptäcka eventuella läckor. Snabba och professionella serviceinsatser gör att däcket kan användas längre.
 

Mer information

Martin Karlsson
Segment Manager, Vianor
Martin.karlsson@vianor.com
+46 702 889 902

Helena Wallberg
Marknadschef Scandinavia, Vianor
Helena.wallberg@vianor.com
+46 701 093 210

 

Vianor är den största däck- och bilservicekedjan i Norden och pionjär inom digitala däcktjänster. Vi har 174 egna verkstäder och ett brett partnernätverk i Sverige, Norge och Finland. Vi hjälper privatkunder och företag med däck- och bilservice i samarbete med branschens ledande leverantörer – alltid med stark professionalism och ett vänligt bemötande. År 2023 var vår omsättning 344 miljoner euro. Vi är en del av Nokian Tyres Group.

Däck- och bilverkstad. Redo för varje resa. www.vianor.se

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.