Klargörande avseende Intervacc’s vaccin Strangvac

| 17 december, 2021 | 0 kommentarer

Stockholm den 17 december 2021 – Med anledning av den stora och volatila handeln i bolagets aktie som grundats på spekulationer i sociala medier vill Intervacc klargöra att Strangvac är centralt godkänt av EMA för försäljning i hela EU och att försäljningsstart sker under första kvartalet 2022.

 

Strangvac är centralt godkänt för försäljning i hela EU, inklusive Sverige, för vaccinering mot den smittsamma bakteriesjukdomen kvarka. Strangvac godkändes enhälligt av samtliga medlemsländer efter en omfattande utvärderingsprocess på 15 månader. Det innebär att vaccinet är säkert, har en väldokumenterad skyddseffekt och en godkänd tillverkningsprocess. Vi är stolta att vi är ett av få läkemedelsbolag som lyckats få ett veterinärvaccin godkänt genom EMA’s centrala godkännandeprocess, och av Veterinary Medicines Directorate (VMD) för Storbritannien.

 

Godkännandet bygger på robusta studier som visar att redan två doser av Strangvac ger betydande skyddsnivåer vilket utgör grunden för godkännandet av EMA och VMD. Dessutom visar publicerade studier (Robinson et al., 2020) att en tredje dos (booster) ökade skyddet mot kvarka upptill 94%. Såväl EMA’s som VMD’s godkännande är fattade utan förbehåll om behov av ytterligare studier.

 

Vi känner av ett stort intresse för Strangvac hos både veterinärer och hästägare och vi är övertygade om att Strangvac kommer att få en bred användning baserat på viljan att vaccinera hästar mot en så förödande och smittsam sjukdom.

 

För mer information vänligen kontakta:

Andreas Andersson, VD
Tel. 08-120 10 601, mobil 073-335 99 70
E-post: [email protected]

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 17 december 2021 kl 08.30.

Om Intervacc

Intervacc AB (publ) är en koncern inom djurhälsa som utvecklar moderna, säkra och effektiva vaccin för djur. Bolagets vaccinkandidater bygger på mångårig forskning vid Karolinska Institutet och Sveriges Lantbruksuniversitet. Intervacc aktien är sedan i april 2017 noterad på NASDAQ First North Growth Market med Eminova Fondkommission AB, [email protected], +46 (0)8–684 211 10 som Certified Adviser.

Kontaktuppgifter Certified Adviser

Eminova Fondkommission AB

E-post: [email protected], Tel: +46 (0)8 – 684 211 10

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.