Connect with us

Marknadsnyheter

Kliently blir exklusiv juridisk partner till NyföretagarCentrum

Published

on

Nu har nya företagare runt hela landet tillgång till hjälp i juridiska frågor och avtal direkt från erfarna jurister hos Kliently. Företagare som kontaktar NyföretagarCentrum för hjälp att starta och driva företag får nu ett komplett erbjudande med både ekonomisk och juridisk expertis tack vare det nya samarbetet.

– Det här är ett väldigt viktigt samarbete för oss som själva är en startup. Vi har inte bara möjlighet att hjälpa företagare med avtalsskrivning och andra juridiska frågor som dyker upp när man driver ett företag. Vi har också möjlighet att direkt stärka det svenska näringslivet genom att göra det vi är bäst på; erbjuda kvalitativ och effektiv juridisk hjälp, säger Nadja Hatem, grundare och VD hos Kliently. 

NyföretagarCentrum finns i 228 av Sveriges 290 kommuner och erbjuder information och kostnadsfri rådgivning för att hjälpa nya företagare genom att underlätta start och drift av företag. Tidigare har hjälpen grundat sig främst i den ekonomiska delen av företagandet och nu stärker man upp med hjälp i juridiska frågor och avtal från yrkesverksamma jurister hos Kliently.

– Vi är glada att Kliently tillkommit som partner till NyföretagarCentrum Sverige. Vid start av företag är det många som undrar hur man ska göra och då göra rätt. Genom samarbetet med Kliently ges nyföretagare och NyföretagarCentrum bättre möjligheter att snabbt kunna få svar på såväl enkla som komplicerade juridiska frågor, säger Harry Goldman, VD NyföretagarCentrum Sverige.

Kliently är ett legaltech-bolag som kombinerar traditionell juridisk hjälp med modern teknologi. Genom digitaliserade videomöten, tillgång till avtalsskrivning både på egen hand och tillsammans med jurist samt direktaccess till erfarna jurister förkortar Kliently avsevärt väntetiden för kunden och har möjlighet att erbjuda kvalitativ hjälp snabbt för ett mer plånboksvänligt pris. Sedan starten 2021 har tusentals människor från flera olika delar i både Sverige och världen fått hjälp genom appen Kliently i frågor, avtal och ärenden som rör svensk lagstiftning.

 – Klientlys sätt att arbeta förnyar en hel bransch. Att koppling finns tillbaka då grundarna av Kliently själva en gång i tiden var nyföretagare och gavs rådgivning genom NyföretagarCentrum gör detta samarbete än starkare, säger Harry Goldman, VD NyföretagarCentrum Sverige. 

– Sverige behöver flitiga företagare som bidrar till ekonomin och skapar nya arbetsmöjligheter. Men att starta upp och driva företag är otroligt tufft och ju mer hjälp, råd och information nya företagare kan få, desto bättre möjligheter har de att lyckas, säger Nadja Hatem, grundare och VD hos Kliently.  

Nadja Hatem, vd Kliently, nadja@kliently.se, 073-626 48 43.

Harry Goldman, vd Nyföretagarcentrum, harry.goldman@nyforetagarcentrum.se, 070-661 04 54

Kliently erbjuder juridisk rådgivning till privatpersoner och småföretag via digitala möten till låg kostnad och på flera olika språk. Kliently lanserades i december 2021. Läs mer på www.kliently.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Gå inte vilse på vägen – Grävkurs den 24 april i Stockholm

Published

on

By

En heldagsutbildning som riktar sig till både reportrar och arbetsledare. Kursen ger tips och verktyg för att jobba mer effektivt och strukturerat med gräv.

 • Vi går igenom grävprocessens olika faser och varför det är viktigt att inte bara rusa in i researchen.
 • Vi visar hur man kan jobba med idén och ta grävprojektet i mål – varje gång.
 •  Vi djupdyker i reporterns och arbetsledarens olika roller och arbetsuppgifter, och visar hur ett sammansvetsat team får bättre resultat.
 •  Kursen inkluderar workshops där deltagarna får spåna fram konkreta lösningar för just sin arbetsplats. Målet är att deltagarna ska komma hem med en grund till en grävplan för sin redaktion.

Kursledare: Jessica Ziegerer & Emma Johansson

Bra att veta 

 • Tid: 9–15
 • Plats: Helio Slussen
 • Kursen är kostnadsfri
 • Deltagare står själva för resa, lunch och eventuellt boende.
 • Vi uppmanar redaktioner att skicka en reporter och en arbetsledare för bästa resultat.  Ansök separat och skriv i din ansökan vem du söker tillsammans med.
 • Några ord om höstens kurs:

  ”Konkreta tips och roligt med exempel. Bra upplägg med arbetsledare och reporter tillsammans på kursen”

  ”Jag fick inspiration för att på riktigt dra igång ett strukturerat arbete med gräv”

  ”Jag och min arbetsledare fick ut väldigt många konkreta idéer under de diskussioner vi hade under kursen.”

Läs mer och sök här!

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Paulina Brandberg har tagit emot delbetänkande från Delegationen mot arbetslivskriminalitet

Published

on

By

Jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg har tagit emot det tredje delbetänkandet från Delegationen mot arbetslivskriminalitet. I sitt tredje delbetänkande konstaterar delegationen bland annat att den strategiska styrningen av arbetet måste stärkas och att skyddet mot arbetskraftsexploatering brister i Sverige. Delegationen betonar den centrala roll arbetsmarknadens parter har för att motverka arbetslivskriminaliteten.

– Regeringen ser mycket allvarligt på att människor blir utnyttjade på den svenska arbetsmarknaden. Den ofta gränsöverskridande arbetslivskriminaliteten skapar stor otrygghet, snedvrider konkurrensen och är en del av den kriminella ekonomin. Jag ser särskilt fram emot att ta del av delegationens förslag om hur myndighetssamverkan mot arbetslivskriminalitet kan stärkas, säger jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg.

Delegationen mot arbetslivskriminalitet tillsattes 2021 och leds av Ola Pettersson. 2022 beslutade regeringen om tilläggsdirektiv till delegationen. Genom tilläggsdirektiven fick delegationen i uppdrag att utreda förutsättningarna för en myndighetsgemensam tipsfunktion för arbetslivskriminalitet och lämna nödvändiga författningsförslag.

Kontakt
Emelie Franzén
Pressekreterare hos jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg
076-771 09 51
emelie.franzen@regeringskansliet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Viktig milstolpe för OXC-201 – patentet godkänt i Japan

Published

on

By

Patentet för OXC-201, Oxcias potentiellt banbrytande tillvägagångssätt för behandling av IPF (idiopatisk lungfibros), har nyligen blivit godkänt i Japan. Det är det första land patentet blivit godkänt i och en mycket viktig milstolpe. Japan och Asien generellt är centrala marknader för OXC-201. Asien uppskattas ha det största antalet sjukdomsfall av lungfibros i världen.

Ytterligare nationella och regionala patentansökningar är under granskning i USA, Europa (EPO – Europeiska patentorganisationen) Kina och Kanada.

Som kommunicerats tidigare, tilldelade EIC (European Innovation Council) i början av 2023 Oxcia AB ett bidrag på 2,5 miljoner euro inom EIC-Transition programmet för nästa fas av utvecklingen av OXC-201.
 

Om OXC-201

OXC-201 är en småmolekylär hämmare av OGG1. Genom att rikta in sig på DNA-reparationsenzymet OGG1 (8-oxo guanin DNA-glykosylas-1), hämmar OXC-201 bindning av OGG1 till DNA och därigenom moduleringen av gentranskription. OGG1 spelar en betydande roll i modulering av inflammation och fibrogenes; genetisk nedreglering eller kemisk hämning av OGG1 har visat sig skydda mot inflammation och fibros i flera experimentella sjukdomsmodeller.

 

För mer information vänligen kontakta:

 

Christina Kalderén, Pre-clinical Director

Email: christina.kalderen@oxcia.com
 

Eller:
 

Ulrika Warpman Berglund, CEO

Email: ulrika.warpmanberglund@oxcia.com

 

Kort om Oxcia AB

Oxcia AB bedriver nydanande forskning genom sitt unika sätt att utnyttja oxidativa DNA-skador och DNA Damage response(1) och på så sätt utveckla nya säkra behandlingar för patienter som lider av cancer eller kronisk inflammation. Oxcia har för närvarande två läkemedelskandidater, båda med potential att bli first-in-class läkemedel. OXC-101 befinner sig i tidig klinisk utveckling mot solida och hematologiska cancrar. OXC-201 utvecklas mot inflammations- och fibrosrelaterade sjukdomar, såsom lungfibros och allergisk astma, och befinner sig i preklinisk fas.

(Note (1): DNA Damage Response, DDR– kroppens processer för att på olika sätt reparera de skador som uppstår på DNA)

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.