Connect with us

Marknadsnyheter

Kommentar om Musikaliska

Published

on

Fastigheten Ladugårdsbron 14 i Stockholm med flera scener i Stockholms innerstad, även kallad Musikaliska, är kulturhistoriskt betydelsefull. Den verksamhet som bedrivs där är en del av Stockholms kulturliv.

Det är Statens fastighetsverk som äger och förvaltar Ladugårdsbron där Blåsarsymfonikerna har sin verksamhet. Fastigheten är en marknadshyresfastighet vilket innebär att vi tillämpar marknadsmässig hyra i enlighet med vårt uppdrag. Dels har vi själva, dels har oberoende externa värderare värderat hyresnivån genom att väga samman lokalernas förutsättningar och läge samt jämföra mot andra tecknade avtal för att få fram en relevant marknadsmässig nivå. Med den värdering som nyligen skett bedömdes marknadshyran i befintligt skick ligga mellan 2000 och 2500 kronor per kvadratmeter och vi har erbjudit hyresgästen den lägsta nivån inom intervallet. Det blir förvisso en höjning för hyresgästen varför Statens fastighetsverk erbjudit en årsvis upptrappning av hyran under tre år. Hyran har varit på samma nivå väldigt länge och kan inte längre bedömas vara marknadsmässig.

Vi har under lång tid försökt hitta en lösning med Blåsarsymfonikerna och dialogen har även handlat om deras vision för Musikaliska, att skapa Musikaliska kvarteret med flera scener och aktörer i lokalerna. Det besked vi fått är att det inte finns ekonomiska förutsättningar för ett förnyat avtal med befintlig verksamhet eller för den hyresnivå som krävs för att förverkliga visionen Musikaliska kvarteret. Många har senaste tiden engagerat sig till stöd för Blåsarsymfonikerna och den verksamhet som bedrivs i Musikaliska. På SFV har vi värdesatt Blåsarsymfonikerna som hyresgäst och deras visioner kring hur verksamheten skulle kunna utvecklas har vi sett positivt på.

Statens fastighetsverk har ett regeringsuppdrag att etablera en stark och god förvaltningskultur inom myndigheten. Det är därför angeläget för oss att vara tydliga med att det inte ingår i vårt uppdrag att subventionera hyran eller ge kulturstöd. Vi är styrda av regering och riksdag med uppdraget att förvalta fastigheter som staten äger. Vi ska bidra till en hållbar förvaltning och ett hållbart byggande för att nå en god resurshushållning och hög ekonomisk effektivitet i staten. Vi styrs av regler och förordningar, till exempel Förordningen om förvaltning av statliga fastigheter.

Vi arbetar varje dag för att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra hyresgäster givet vårt uppdrag. Hyresgäster som behöver mer stöd och bidrag för att finansiera sin verksamhet bör upprätta en dialog om detta med sina huvudmän eller med aktörer med intresse för att ekonomiskt stötta verksamheten. I ljuset av detta så är det stora engagemang som kommit till uttryck till stöd för Blåsarsymfonikerna och Musikaliska verkligen glädjande. Vi på Statens fastighetsverk välkomnar eventuella öppningar som möjliggör för vår hyresgäst att fortsätta med verksamhet i Musikaliska.

 

 

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Bostadsministern besökte K2A:s studentbostäder

Published

on

By

Infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD) besökte idag K2A Knaust & Andersson Fastigheters studentbostäder i Barkarbystaden i Järfälla. Ministern träffade studenter som tack vare bygget av nya studentbostäder kunnat flytta till Stockholmsregionen för att studera och fick även se konkreta exempel på K2A:s prisbelönta hållbarhetsarbete.

– Att kunna hitta en bostad på den ort där man får en studieplats är en förutsättning för att kunna börja en ny utbildning. Det är oerhört viktigt för Sverige som kunskapsnation att det finns tillräckligt med tillgängliga studentbostäder, säger Andreas Carlson, infrastruktur- och bostadsminister (KD).

K2A är ett av få rikstäckande studentbostadsföretag och har studentbostäder från Lund i söder till Kiruna i norr med en gemensam kö för samtliga orter, som alla som fyllt 16 år kan ställa sig i – oavsett var de sedan kommer att studera.

– När man är ung är det väldigt svårt att på förhand veta vad eller var man kommer att plugga efter gymnasiet. Det kan också vara så att man vill byta lärosäte när man väl börjar läsa på universitet eller högskola. Vi ser att det finns en väldigt stark poäng med att det finns ett studentbostadsföretag som har bostäder i alla delar av landet, säger Johan Knaust, vd på K2A.

Mer från ministerbesöket går att lyssna på i kommande avsnitt av K2A:s egen podd Den gröna fastighetspodden.

För ytterligare information:
Johan Knaust, vd, 070-740 04 50, johan.knaust@k2a.se
Pontus Ekerljung, pr-chef, 073-024 36 00, pontus.ekerljung@k2a.se

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB – det gröna fastighetsbolaget – förvaltar hyresrätter långsiktigt för alla typer av boenden samt samhällsfastigheter. Bolagets marknader är Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter i övriga Sverige. Se även www.k2a.se. K2A:s B-aktie (K2A B) och preferensaktie (K2A PREF) är noterade på Nasdaq Stockholm.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Navian inleder samarbete med Propstreet

Published

on

By

Navian och Propstreet är glada över att meddela att bolagen inleder ett strategiskt partnerskap med syfte att skapa en mer transparent och effektiv marknad för bostadsfastighetsutveckling.

Som två prisbelönta företag vid årets Nordic PropTech Awards, för med sig detta partnerskap toppmodern teknologi och djup branschkunskap för att erbjuda fastighetsinvesterare och utvecklare innovativa lösningar för fastighetsutveckling.

 ”Vi är mycket nöjda över att samarbeta med Propstreet. Deras rykte som ett ledande PropTech-företag och engagemang för att skapa en mer transparent fastighetsmarknad gör dem till den perfekta partnern för oss. Detta partnerskap kommer att möjliggöra att vi kan erbjuda nya och spännande projekt för våra kunder, vilket resulterar i en bättre fastighetsupplevelse för alla”, säger Sergey Kazachenko, VD på Navian.

”Det gläder oss att kunna samarbeta med Navian i vårt gemensamma mål att skapa en mer transparent och effektiv marknad för kommersiella fastigheter. Navians internationella nätverk och expertis inom branschen gör dem till den perfekta partnern för oss. Tillsammans är vi engagerade i att öka likviditeten på marknaden och tillhandahålla innovativa lösningar som gynnar fastighetsinvesterare och utvecklare”, säger Henrik Olofsson, VD på Propstreet.

Genom detta partnerskap är Navian och Propstreet engagerade i att driva positiv förändring och göra fastighetsmarknaden mer tillgänglig och effektiv. Som ett resultat kan fastighetsinvesterare och utvecklare förvänta sig en omfattande och effektiv upplevelse som kommer att förändra deras tillvägagångssätt för bostadsfastighetsutveckling.

Matias Rodriguez
Head of Marketing
E-post:matias.rodriguez@naviangroup.com

Tel: +46 705 65 44 55

Navian Tech är den första digitala plattformen på marknaden som kopplar samman alla faserna i fastighetsutvecklings– och investeringsresan. Plattformen erbjuder de tjänster du behöver för att göra fastighetsinvesteringar och fastighetsutveckling enklare, mer effektivt och mer tillgängligt för alla. 

Företagets vision är att öppna dörren till nya sätt att utveckla och investera i fastigheter för privata och institutionella investerare, små och mellanstora utvecklare samt andra inom fastighetstjänster och teknikleverantörer. Navian Tech grundades i Sverige och är numera också verksamt i Storbritannien. 

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

BELLPAL med Motorola, Moto Watch har fått förfrågan av Connect America

Published

on

By

BELLPAL med  Motorola, Moto Watch har fått förfrågan av Connect America om att leverera lösningar som ska ta över den traditionella “larmknappen”. Projektet startade i början av mars.  Idag har bolaget drygt 1,1 miljoner trygghets-larmknapp kunder. Connect America är Nordamerikas största bolag inom Connective Care, med ca $359 miljoner i omsättning (2022). Bolaget har i sin helhet ca 4,5 miljoner kunder.Connect America äger flera bolag som är anses vara  Best in Class på marknaden. Projektet är i steg, där delmålen är tydliga.

“Deras egna ambitioner är att med de produkter och lösningar vi redan har, och potentiellt  kommer leverera, ska penetrera marknaden ytterligare med fokus målgruppen 70-80 år, som idag inte väljer det traditionella trygghetslarmet av alla kända och uttalade faktorer målgruppen uttrycker. Till det vill Connect America i sin helhet inom koncernen att halva den befintliga kundbasen ska gå över till den nya produkten i steg, över en 24 månadersperiod. Det är ett stort strategiskt beslutat fattat av dem, där Motorola BELLPAL är deras val för att gå vidare i processen. 

Det är givetvis hedrande att bli utvald, de är noggranna och seriösa. Det är ett bevis på att vårt samarbete med Motorola skapar möjligheter med aktörer som annars inte vänder sig till små bolag som oss. En validering helt enkelt på att vi har något riktigt bra som fungerar. 

Jag ser fram emot att i närtid delge marknaden mer information om status avseende detta projekt.” Säger David Ziemsky VD och grundare. 

BellPal är ett caretech-bolag som kombinerar digitala tjänster med medicinsk expertis för att utveckla produkter, tjänster och digitala lösningar för primärt seniorer och omsorg. Verksamhetens huvudområde är en heltäckande plattform som sammanlänkar användaren med anhöriga och larmcentral. BellPal har en SaaS-baserad affärsmodell för sin plattform och fakturerar slutanvändarna en månatlig abonnemangskostnad för användandet av tjänsten.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.