Marknadsnyheter
KOMMUNIKÉ FRÅN EXTRA BOLAGSSTÄMMA I CONTEXTVISION AB (PUBL)
Vid extra bolagsstämma i ContextVision AB (publ) som hölls den 20 november 2024 fattades följande beslut:
bemyndigande för styrelsen att besluta om förvärv av bolagets egna aktier
Bolagsstämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag att bemyndiga styrelsen att besluta om förvärv av bolagets egna aktier. Förvärv får ske av högst 3 000 000 aktier i bolaget för ett belopp om högst 15 000 000 NOK. Förvärv får endast ske genom ett förvärvserbjudande som riktas till samtliga ägare av aktier i bolaget. Förvärv får vidare endast ske till ett pris per aktie som inte överstiger 10 NOK eller understiger 5 NOK. Betalning för aktierna ska erläggas kontant. Bemyndigandet får utnyttjas vid ett eller flera tillfällen och längst intill årsstämman år 2025 Syftet med bemyndigandet är att minska kapitalet hos bolaget och/eller att uppfylla de skyldigheter som uppstår till följd av bolagets långsiktiga incitamentsprogram, LTIP 2024.
långsiktigt incitamentsprogram 2024
Bolagsstämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag om införandet av ett långsiktigt incitamentsprogram 2024 (LTIP 2024) samt om säkringsåtgärder avseende LTIP 2024 genom överlåtelse av egna aktier.
Incitamentsprogrammet införs till nuvarande och framtida ledande befattningshavare och övriga medarbetare i bolaget eller dess dotterbolag för att uppmuntra till ett personligt långsiktigt ägande i bolaget, samt för att öka och stärka möjligheterna att rekrytera, behålla och motivera sådana ledande befattningshavare och övriga medarbetare.
Deltagare kommer att ha rätt att, efter utgången av en intjänandeperiod, under förutsättning av fortsatt anställning, och beroende på uppfyllelsen av prestationskrav kopplade till dels bolagets EBITDA (Engelska: Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortisation, ”EBITDA”), under räkenskapsåren 2025-2027, dels ContextVision-aktiens totalavkastning (Engelska: Total Shareholder Return, ”TSR”), erhålla tilldelning av aktier i ContextVision (”Prestationsaktier”). Tilldelning av Prestationsaktier till deltagaren ska ske vederlagsfritt.
LTIP 2024 riktar sig till högst fyrtio (40) nuvarande och framtida ledande befattningshavare och övriga medarbetare i bolaget eller dess dotterbolag, fördelat på fyra kategorier av deltagare:
Kategori: | Högst antal Prestationsaktier per person: | Högsta antal Prestationsaktier per kategori: |
A) VD, högst en person | 142 200 | 142 200 |
B) Koncernledningsgrupp, högst 4 personer | 47 400 | 189 600 |
C) Ledare, högst 10 personer | 47 400 | 474 000 |
D) Övriga medarbetare, högst 35 personer | 23 700 | 829 500 |
Tilldelning av Prestationsaktier inom LTIP 2024 kommer att ske under en begränsad tidsperiod efter offentliggörandet av kvartalsrapporten för det fjärde kvartalet 2027. Perioden fram tills detta datum utgör intjänandeperioden. Målet är att styrelsen ska lansera LTIP 2024 så snart praktiskt möjligt efter bolagsstämman. Löptiden för LTIP 2024 är cirka tre år.
Deltagaren kan maximalt erhålla tilldelning av det antal Prestationsaktier som framgår av tabellen ovan. Av det maximala antalet Prestationsaktier som kan tilldelas per person ska femtio (50) procent av Prestationsaktierna vara kopplade till uppfyllelsen av prestationskravet EBITDA och femtio (50) procent av Prestationsaktierna vara kopplade till uppfyllelsen av prestationskravet TSR.
De två prestationskraven kommer att fastställas av styrelsen med en miniminivå och en maximinivå för respektive prestationskrav. Ingen tilldelning av Prestationsaktier kopplade till ett visst prestationskrav kommer att ske under miniminivån för sådant prestationskrav. Full tilldelning av Prestationsaktier kopplade till ett visst prestationskrav kommer att ske på eller över maximinivån för sådant prestationskrav. Antalet Prestationsaktier som kan tilldelas ökar linjärt mellan minimi- och maximinivån för respektive prestationskrav.
LTIP 2024 kan omfatta högst 1 817 800 aktier i ContextVision, vilket motsvarar cirka 2,3 procent av alla aktier och röster i ContextVision, inklusive 419 500 aktier som kan komma att överlåtas på Euronext Oslo Stock Exchange för att kassaflödesmässigt säkra utbetalningar avseende sociala avgifter förenade med LTIP 2024.
För mer information, vänligen kontakta:
Richard Hallström, Chief Financial Officer ContextVision,
Richard.hallstrom@contextvision.com
Om ContextVision
ContextVision är ett medicintekniskt mjukvaruföretag specialiserat på bildanalys och artificiell intelligens. Som global marknadsledare inom bildförbättring är vi en betrodd partner till ledande tillverkare av ultraljuds-, röntgen- och MRI-utrustning runt om i världen. Vår expertis är att utveckla kraftfulla mjukvaruprodukter, baserade på egenutvecklad teknologi och artificiell intelligens för bildbaserade applikationer. Vår banbrytande teknologi hjälper kliniker att korrekt tolka medicinska bilder, en avgörande grund för bättre diagnoser och behandling. Företaget, som grundades 1983, är baserat i Sverige med lokal representation i USA, Japan, Kina och Korea. ContextVision är noterat på Oslobörsen under tickern CONTX.
Marknadsnyheter
Hamlet BioPharmas styrelse har idag beslutat om en riktad nyemission av B-aktier om drygt 26 miljoner kronor
Hamlet BioPharma AB (”Hamlet BioPharma” eller ”Bolaget”), ett innovativt läkemedelsbolag som utvecklar nya terapier mot cancer och infektioner, meddelar idag att Bolagets styrelse med stöd av bemyndigande från årsstämman 2024 har beslutat om en riktad nyemission av högst 9 922 225 B-aktier till 15 externa investerare, motsvarande högst 26 790 008 kronor (den ”Riktade Emissionen”). Teckningskursen i den Riktade Emissionen har bestämts till 2,70 kronor per aktie, vilket motsvarar 9 procents rabatt jämfört med det genomsnittliga volymvägda priset för Bolagets aktie från den 20 november 2024 till och med den 3 december 2024. Bolaget har erhållit bindande teckningsåtaganden från samtliga externa investerare. Genom den Riktade Emissionen tillförs Hamlet BioPharma drygt 26 miljoner kronor före avdrag för transaktionskostnader, vilka beräknas bli låga då Bolaget genomför den Riktade Emissionen på egna meriter. De externa investerarna i den Riktade Emissionen utgörs av totalt 15 privata investerare och family offices.
Den Riktade Emissionen genomförs med stöd av bemyndigande från årsstämman den 21 november 2024. Teckningskursen i den Riktade Emissionen har bestämts till 2,70 kronor per aktie och har fastställts av styrelsen. Aktierna har riktats till bl.a. Gramsh Gashi med bolag, JEQ Capital, Östen Carlsson och ytterligare tolv privatinvesterare och family offices. Det är styrelsens bedömning att teckningskursen, som motsvarar cirka 9 procents rabatt mot det genomsnittliga volymvägda priset för Bolagets aktie på Spotlight Stock Market under perioden 20 november 2024 – 3 december 2024, är marknadsmässig i förhållande till Bolagets aktiekurs samt Bolagets kapitalbehov. Kapitalanskaffningen är kostnadseffektiv för Bolaget eftersom Bolaget genomför kapitalanskaffningen på egna meriter.
Bakgrund och motiv
Genom den Riktade Emissionen tillförs Hamlet BioPharma 26 790 008 kronor före avdrag för transaktionskostnader. Anledningen till att den Riktade Emissionen genomförs är i första hand för att finansiera Hamlet BioPharmas kommersialiseringsplan, vilken inkluderar investeringar för att etablera kommersiella samarbeten och att fortsätta investera i kliniska studier framförallt för de tre läkemedelskandidaterna som har dokumenterade lyckade fas II studier, dvs.
➔ Alpha1H – behandling av cancer i urinblåsan,
➔ Immunterapi som alternativ till antibiotikabehandling av återkommande urinvägsinfektioner, samt
➔ Immunterapi mot svåra smärttillstånd – behandling av svår smärta i urinblåsan.
Catharina Svanborg, ordförande, kommenterar:
” Nu sätter vi full fokus på läkemedelsutveckling. Vi har tre läkemedelskandidater som har lyckade fas II studier och tillsammans femton projekt i portföljen. Vi är oerhört tacksamma för stödet från investerarna.”
Martin Erixon, VD, kommenterar:
”Vi genomför en riktad nyemission för att finansiera Hamlet BioPharmas kommersialiseringsplan vilken inkluderar investeringar för att etablera kommersiella samarbeten.”
Jakob Testad, CFO, kommenterar:
”Vi är inne i en spännande fas och nu är vi finansiellt starkare. Den riktade nyemissionen skapar förutsättningar för fortsatt kommersialisering av vårt svenska läkemedelsbolag.”
Avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt
Den Riktade Emissionen genomförs med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt.
Inför den Riktade Emissionen har styrelsen gjort en samlad bedömning och noga övervägt möjligheten att ta in kapital genom en nyemission med företrädesrätt för Bolagets befintliga aktieägare. Styrelsen anser att skälen till att avvika från aktieägarnas företrädesrätt är (i) att diversifiera och förstärka Bolagets aktieägarbas med family office investerare i syfte att stärka likviditeten i Bolagets aktie, (ii) att en företrädesemission skulle ta längre tid att genomföra vilket, särskilt under rådande marknadsläge, skulle medföra en exponering mot potentiell marknadsvolatilitet, samt (iii) att genomförandet av en riktad nyemission kan ske till en lägre kostnad och med mindre komplexitet än en företrädesemission, i synnerhet eftersom Bolaget genomför kapitalanskaffningen på egna meriter.
Mot bakgrund av ovanstående har styrelsen gjort bedömningen att en riktad nyemission av B-aktier, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, är det mest fördelaktiga alternativet för Bolaget att genomföra kapitalanskaffningen.
Antal aktier och aktiekapital
Den Riktade Emissionen ökar antalet B-aktier i Bolaget med högst 9 922 225 B-aktier till högst 137 719 967 B-aktier, och aktiekapitalet med högst 99 222,25 kronor till högst 1 776 851,27 kronor. Den Riktade Emissionen medför en utspädning för befintliga ägare om högst cirka 5,6 procent av antalet aktier och röster i Bolaget, baserat på det totala antalet aktier och röster i Bolaget efter den Riktade Emissionen.
Rådgivare
Advokatfirman Delphi har anlitats som legal rådgivare till Bolaget i samband med den Riktade Emissionen.
För ytterligare information, vänligen kontakta:
Catharina Svanborg, styrelseordförande Hamlet BioPharma AB
Telefon: +46-709 42 65 49
Martin Erixon, CEO Hamlet BioPharma AB
Telefon: +46-733 00 43 77
E-post:
Denna information är sådan information som Hamlet BioPharma AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande, genom ovan angivna kontaktpersoners försorg, den 2024-12-03 21:30 CET.
Marknadsnyheter
Nordea Bank Abp: Återköp av egna aktier den 03.12.2024
Nordea Bank Abp
Börsmeddelande – Förändringar i återköpta aktier
03.12.2024 kl. 22.30 EET
Nordea Bank Abp (LEI-kod: 529900ODI3047E2LIV03) har den 03.12.2024 slutfört återköp av egna aktier (ISIN-kod: FI4000297767) enligt följande:
Handelsplats (MIC-kod) |
Antal aktier |
Viktad snittkurs/aktie, euro*, ** |
Kostnad, euro*, ** |
---|---|---|---|
XHEL |
140 083 |
10,88 |
1 524 733,41 |
XSTO |
110 624 |
10,89 |
1 204 822,11 |
XCSE |
27 341 |
10,89 |
297 639,59 |
Summa |
278 048 |
10,89 |
3 027 195,12 |
* Växelkurser som använts: SEK till EUR 11,5595 och DKK till EUR 7,4587
** Avrundat till två decimaler
Den 17 oktober 2024 tillkännagav Nordea ett program för återköp av egna aktier till ett värde av högst 250 mn euro med stöd av det bemyndigande som gavs av Nordeas ordinarie bolagsstämma 2024. Återköpet av egna aktier utförs genom offentlig handel i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 596/2014 av den 16 april 2014 (marknadsmissbruksförordningen) och Kommissionens delegerade förordning (EU) 2016/1052.
Efter de redovisade transaktionerna innehar Nordea 4 022 488 egna aktier för kapitaloptimeringsändamål och 3 513 966 egna aktier för ersättningsändamål.
Uppgifter om respektive transaktion finns som en bilaga till detta meddelande.
För Nordea Bank Abp:s räkning,
Morgan Stanley Europé SE
För ytterligare information:
Ilkka Ottoila, chef för investerarrelationer, +358 9 5300 7058
Mediefrågor, +358 10 416 8023 eller press@nordea.com
Marknadsnyheter
Aspa Bruk beställer rekordstor AxoPur[®] anläggning för rening av processvatten
Aspa Bruk har ingått ett avtal med Axolots partnerbolag Mellifiq om installation av en komplett AxoPur® anläggning för rening av utgående processvatten från massabruket i Olshammar. För Axolot Solutions Holding AB beräknas detta innebära intäkter om ca SEK 11 miljoner varav större delen förväntas infalla under 2025.
Aspa Bruk har under flera år utrett hur man ska kunna uppfylla EU’s så kallade BAT regler (Best Available Technology) för utsläpp av fosfor och suspenderade ämnen i samråd med Länsstyrelsens miljöenhet, något som man i dagsläget inte fullt ut klarar med nuvarande rening. Aspa bruk har beviljats en dispens med avseende på utsläppskraven till utgången av 2025. Av denna anledning och efter utvärdering av olika tekniker har man nu beslutat att investera i och upphandlat en komplett AxoPur® reningsanläggning som ska tas i drift under december 2025. Leveranskontraktet ingås mellan Aspa och Mellifiq som kommer att stå för leveransen. Axolot levererar reaktorerna till projektet och erhåller även en royalty från Mellifiq motsvarande 3.5% på ordervärdet, sammantaget beräknas detta ge Axolot en direkt intäkt om cirka SEK 11 miljoner kronor. Eftersom reaktorerna förbrukas under drift kommer projektet även innebära återkommande intäkter framöver.
AxoPur® är en unik reningsteknik baserad på så kallad elektrokoagulation, en metod som innebär att man renar vattnet i en elektrolytisk reaktor varför man inte behöver använda fällningskemikaler för reningsprocessen. Vidare kan det restslam som bildas recirkuleras i processen i stället för att som idag gå till deponi eller extern destruktion. Reningsanläggningen som nu ska installeras får en initial kapacitet på 640 m3/h och är den absolut största AxoPur® anläggning som byggts. Vidare är anläggningen förberedd för en kapacitetsexpansion om bruket i framtiden vill utöka sin produktion av pappersmassa.
Aspa Bruk, som tillverkar cirka 180.000 ton avsalumassa per år, ingår sedan 1 november 2024 som en del av Sweden Timber koncernen där även Hylte bruk ingår. Produkterna som tillverkas i Aspa bruk används för tillverkning av olika sorters specialpapper. Brukets geografiska placering vid miljökänsliga Vättern innebär höga krav avseende miljöpåverkan och utsläpp varför bruket kontinuerligt genomfört investeringar för att reducera påverkan på miljön. Detta till trots så har bruket fram till nu inte fullt ut lyckats reducera utsläppen av fosfor och suspenderade ämnen ner till de hårt satta BAT-AEL kraven som gäller inom EU. Aspa Bruk har under flera år arbetat tillsammans med Axolot för att finna en optimal lösning. Detta har nu resulterat i den avtalade leveransen av en AxoPur® anläggning som blir den största elektrokoagulationsenhet som hittills byggts i Europa. AxoPur anläggningen möjliggör inte bara att man kan innehålla BAT villkoren för suspenderade ämnen och fosfor, som en sidoeffekt kommer även organiska ämnen uppmätta som TOC att minska drastiskt. Affären har möjliggjorts av det nyetablerade samarbetet mellan Axolot och partnerbolaget Mellifiq som tillsammans kan erbjuda en lösning som uppfyller alla de krav som kunden ställer.
”Det känns helt fantastiskt att vi nu fått Aspa’s förtroende att leverera ett komplett AxoPur® system. Vi har arbetat tillsammans med bruket under flera år för att ta fram en riktigt effektiv lösning som jag tror kommer att sätta en ny standard inom skogsindustrin där kraven på att minimera miljöpåverkan idag är en helt central överlevnadsfaktor” säger Lennart Hagelqvist, projektansvarig i Axolot.
För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anders Lundin, VD Axolot Solutions Holding AB, tel: 070 323 11 06, mejl: anders.lundin@axolotsolutions.com
Denna information är sådan information som Axolot Solutions Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 3 december 2024 kl 21:10 CET.
Om Axolot Solutions
Axolot Solutions Holding AB är ett svenskt miljöteknikföretag som säljer system och lösningar för industriell och publik vattenrening baserade på bolagets unika och egenutvecklade AxoPur® teknik. AxoPur® är en kostnadseffektiv bredspektrumrening för komplexa förorenade vatten som inte kräver tillsats av fällningskemikalier och som möjliggör en ökad recirkulation och återanvändning av processvatten. Detta innebär en minimal belastning på miljön. Bolaget arbetar internationellt genom nära samarbeten med lokala och regionala väletablerade partners. I Sverige och Norge säljer bolaget sina produkter och lösningar genom intressebolaget Mellifiq. Mer information om verksamheten finns på www.axolotsolutions.com.
Axolot Solutions Holding AB har sitt huvudkontor i Helsingborg och bolagets aktie (ticker: Axolot) är listad på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm, sedan den 21 november 2018. FNCA Sweden AB är bolagets Certified Adviser.
-
Analys från DailyFX9 år ago
EUR/USD Flirts with Monthly Close Under 30 Year Trendline
-
Marknadsnyheter2 år ago
Upptäck de bästa verktygen för att analysera Bitcoin!
-
Marknadsnyheter4 år ago
BrainCool AB (publ): erhåller bidrag (grant) om 0,9 MSEK från Vinnova för bolagets projekt inom behandling av covid-19 patienter med hög feber
-
Analys från DailyFX11 år ago
Japanese Yen Breakout or Fakeout? ZAR/JPY May Provide the Answer
-
Analys från DailyFX11 år ago
Price & Time: Key Levels to Watch in the Aftermath of NFP
-
Marknadsnyheter1 år ago
Därför föredrar svenska spelare att spela via mobiltelefonen
-
Analys från DailyFX7 år ago
Gold Prices Falter at Resistance: Is the Bullish Run Finished?
-
Nyheter6 år ago
Teknisk analys med Martin Hallström och Nils Brobacke