Korttidspermittering BRA! -men varför lämnas en miljon företag och deras familjer utanför!

| 21 mars, 2020 | 0 kommentarer

Alla drabbas av Corona krisen. För företag har omsättningen försvunnit på endast ett par dagar och ett tidigare lönsamt företag riskerar nu konkurs och stå utan inkomst. Förslaget om korttidspermittering där arbetsgivarens lönekostnader kan minska med hälften samtidigt som arbetstagaren får ut över 90 procent av lönen är ett steg åt rätt riktning MEN det utesluter hör och häpna enmansbolag & familjeföretag. 

”Vi har alla möjligheter att stötta svenska företag och den svenska servicenäringen i det här läget” – säger finansminister Magdalena Andersson.

Men finansministern säger en sak och gör en annan.

Krispaketet är nämligen fortfarande helt oacceptabelt. Regeringen har utelämnat 1 100 000 småföretagare eftersom det finns undantag i regelverket. Egenföretagare utan anställda kan inte nyttja stödet, ej heller om hen råkat anställa en syster eller bror. Småföretag som drivs av kvinnan eller mannen tillsammans med båda barnen offras då i regeringens förslag.

Varför lämnar regeringen 1 100 000 småföretagare och deras familjer utanför ett stödpaket som är finansierat med skattepengar som Sveriges småföretag har byggt upp. Varför säger regeringen att man riktar insatser mot småföretagen när det vid varje granskning av villkoren bevisas motsatsen?

Vi vill ej vänta på svaren, vi behöver handling NU!

”Löntagare som löntagare, det är anmärkningsvärt att regeringen gör skillnad i detta stödpaket. Vi småföretagare behöver enas och tillsammans påverka regeringen på riktigt” säger Andreas Pragsten.

Det här ÄR ytterligare ett bevis för behovet av en Småföretagarminister som kan resa sig upp i regeringen och säga NEJ! Detta berör en miljon småföretag som ska skapa jobben igen efter krisen. Rädda småföretagaren NU för Sveriges framtid

https://www.regeringen.se/artiklar/2020/03/om-forslaget-korttidspermittering/

Mattias Rebané

Näringspolitisk talesperson
Företagarförbundet

Mob. 070-672 18 21

[email protected]

Företagarförbundet är en ideell och partipolitiskt obunden organisation, som sedan 1936 arbetar för att göra det bättre, enklare och tryggare att starta och driva samt utveckla småföretag i Sverige. Att skapa opinion om och öka förståelsen för småföretagarnas roll samt betydelse i samhällsutvecklingen och för tillväxten är kärnan i vår verksamhet. Därutöver levererar vi kvalificerade förmåner och tjänster till våra medlemmar.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *