KPA Pension investerar drygt 1,5 miljarder i ny kreditfond från P Capital Partners

| 13 juli, 2022 | 0 kommentarer

KPA Pension, en del av Folksamgruppen, investerar drygt 1,5 miljarder kronor i P Capital Partners femte kreditfond, PCP V. Fonden PCP V erbjuder finansiering till företag i norra Europa som är i behov av kapital för att exempelvis expandera sin verksamhet ytterligare. 

– Alla de investeringar vi inom KPA Pension genomför syftar till att ge kommun- och regionanställda en bra och hållbar pension. PCP:s tidigare kreditfonder har generat bra resultat och vi har stora förhoppningar på att även denna investering ska göra det, säger Camilla Larsson, vd på KPA Pension.

Folksamgruppen har investerat i samtliga fyra föregångare till fonden PCP V. Under 2021 investerade Folksamgruppen även cirka 3 miljarder kronor i PCP Transition Partner Fund, en fond vars syfte är att finansiera och stötta övergången till en hållbar verksamhet för medelstora europeiska företag.

– Folksamgruppen har vid ett flertal tillfällen investerat i P Capitals kreditfonder med bra resultat. Målet med vår nya investering i PCP V är att ge våra kunder en bra avkastning på sina pensionspengar, att vi samtidigt bidrar till att företag kan växa och ta nästa steg är naturligtvis också positivt, säger Marcus Blomberg, investeringschef på Folksamgruppen.

Investeringen inom Folksamgruppen fördelar sig enligt följande:
KPA Tjänstepensionsförsäkring AB cirka 1 570 miljoner kronor
Folksam Liv, drygt 1000 miljoner kronor
Folksam Sak, cirka 230 miljoner kronor

Utöver detta investerar även Konsumentkooperationens pensionsstiftelse cirka 130 miljoner kronor.

KPA Pension pressjour
08-27 20 40
[email protected]

KPA Pension är det ledande tjänstepensionsbolaget i kommunsektorn. Vi förvaltar tjänstepensioner tryggt och hållbart åt drygt 2 miljoner kunder och administrerar tjänstepension åt kommuner, regioner och kommunala bolag.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.