Connect with us

Marknadsnyheter

Kvartalsredogörelse Q3

Published

on

on, nov 22, 2017 08:45 CET

Redsense Medical AB (publ)

Tredje kvartalet, 1 juli – 30 september 2017 

Koncernen 

· Intäkter under tredje kvartalet uppgick till 353 KSEK (722). 

· Resultat före skatt, -2 880 KSEK (-2 532). 

Moderbolaget 

· Nettoomsättning under tredje kvartalet uppgick till 93 KSEK (720). 

· Resultat före skatt, -1 856 KSEK (-1 794). 

Januari-september 2017 

Koncernen 

· Intäkter under första nio månaderna 2017 uppgick till 1 352 KSEK (2 157). 

· Resultat före skatt, -6 780 KSEK (-5 310). 

· Summa eget kapital uppgick till 6 083 KSEK vid periodens slut. 

· Likvida medel uppgick till 5 613 KSEK vid periodens slut. 

Moderbolaget 

· Nettoomsättning under de första nio månaderna 2017 uppgick till 1 352 KSEK (1 268). 

· Resultat före skatt, -4 406 KSEK (-3 633). 

· Summa eget kapital uppgick till 45 750 KSEK vid periodens slut. 

· Likvida medel uppgick till 5 274 KSEK vid periodens slut. 

Resultat och ställning 

Resultat för koncernen var för årets första nio månader 2017 uppgick före skatt till -6 780 KSEK eller 

-0,289 kr per aktie, vid full utspädning -0,522 kr per aktie. Antal utestående aktier per den 30 september var 10 100 947 stycken. Likvida medel vid periodens utgång uppgick till 5 613 KSEK. 

Väsentliga händelser under det tredje kvartalet 

· Riktad nyemission om ca 7,5 MSEK med tidigare Gambro-ordförande som en av huvudinvesterarna Den 11 juli meddelades att styrelsen i Redsense Medical, med stöd av bemyndigandet från bolagstämman den 5 april 2017, beslutat om att öka bolagets aktiekapital med 71 021,4 kr genom en riktad nyemission av 710 214 aktier till en teckningskurs om 10,50 kr. Lennart Nilsson, tidigare styrelseordförande i dialysbolaget Gambro, tecknade 190 500 aktier för 2,0 MSEK i emissionen och blir därmed en av Redsense Medicals större ägare med 1,8 procent av bolagets aktier och röster. 

· Besked om patentgodkännande i Australien Redsense Medical kommunicerade den 21 augusti att patentverket i Australien lämnat 

besked om patentgodkännande av bolagets patent för övervakning och larm vid blodläckage med titeln ”Device for monitoring blood leakage from wounds”. Patentet kommer att vara giltigt till och med den 22 mars 2033. En utvärdering i Australien av bolagets övervaknings- och larmsystem vid blodläckage pågår tillsammans med en av landets ledande aktörer inom dialysvård. Redsense Medical förväntar sig att denna utvärdering kommer att slutföras redan under hösten 2017. 

· Besked om kommande patentgodkännande i Europa för alternativ detektionsmetod vid blodläckage Den 23 augusti meddelade bolaget att det europeiska patentverket EPO lämnat besked om kommande patentgodkännande av en patentansökan för en alternativ metod att detektera blodläckage. Patentet, med titeln ”Detection of blood leakage by detecting a volatile agent”, kommer att vara giltigt till och med den 31 oktober 2031. Redsense Medical har för närvarande inga planer på att använda denna teknologi i sin produktportfölj, men ser ett värde i att stärka bolagets immateriella skydd inom detektion av blodläckage i förebyggande syfte. 

· Distributionsavtal tecknat med den största oberoende dialysaktören i Frankrike 

Redsense Medical meddelade den 28 augusti att bolaget har tecknat ett distributionsavtal med distributören Hemotech i Frankrike, en marknad med cirka 46 000 dialyspatienter. Avtalet börjar gälla den 1 januari 2018 och möjliggör för distributören att sälja bolagets alarmsystem tillsammans med direktkompatibla dialysmaskiner från Nikkiso. Hemotech är den största oberoende aktören på dialysmarknaden i Frankrike med nästan 30 års erfarenhet och över 90 procent av landets dialysorganisationer som kunder. 

· FDA-godkännande i USA för samarbetspartnern NxStage Medical 

Bolaget kommenterade den 29 augusti nyheten att dess samarbetspartner NxStage Medical, som första leverantör, erhållit FDA-godkännande för egenvård i hemmet utan assistans av ytterligare person med dialyssystemet System One. System One utgör tillsammans med alarmsystemet från Redsense en komplett lösning för hemdialys. Godkännandet förväntas leda till en ökad efterfrågan för bolagets produkter i USA. 

· Vinnare i offentlig upphandling i Italien som avser över 3 miljoner behandlingar 

Den 13 september meddelades att Redsense Medical, dialysmaskinstillverkaren Nikkiso och distributören Spindial S.p.A. utgör en av tre vinnande parter i en offentlig upphandling i Italien. Kontraktet avser 600 000 behandlingar med hemodialys per år under 5 års tid med 20 procents förväntad ökning under perioden, vilket motsvarar totalt över 3 miljoner behandlingar. 

· Besked om kommande patentgodkännande i Japan 

Den 14 september meddelade bolaget att besked om kommande patentgodkännande i Japan av bolagets patent för övervakning och larm vid blodläckage med titeln ”Device for monitoring blood leakage from wounds” erhållits. Patentet kommer att vara giltigt till och med den 22 mars 2033. Japan är den tredje största hemodialys-marknaden efter Europa och USA, där motsvarande patent redan har blivit godkänt. 

· Jörgen Hegbrant vald till ny styrelseledamot 

Vid en extra bolagsstämma i Redsense Medical AB (publ) som hölls den 25 september 2017 beslutades enhälligt att välja Jörgen Hegbrant, Chief Medical Officer på den globala dialysvårdsleverantören Diaverum, till ny styrelseledamot i bolaget. Jörgen Hegbrant har varit verksam vid Gambro, en av världens ledande aktörer inom utveckling, tillverkning och leverans av dialysutrustning, sedan 1994 och gick vidare till Diaverum år 2007 där han idag är Chief Medical Officer samt Senior Vice President, Medical Office. Diaverum är en global leverantör av njursjukvård med 350 dialyscenter i 19 länder. 

· Styrelseledamoten Klas Arildsson köper Redsense-aktier för cirka 0,2 MSEK 

Den 26 september meddelades att styrelseledamoten Klas Arildsson har köpt 15 000 aktier av bolagets vd Patrik Byhmer till ett värde om cirka 0,2 MSEK. Klas Arildsson tillträdde som styrelseledamot i april 2017 och äger inga aktier i Redsense Medical sedan tidigare. 

· Slutförhandling med ny distributör i Benelux-regionen 

Den 28 september meddelar Redsense Medical att bolaget tecknat ett samförståndsavtal och slutförhandlar om ett distributionsavtal med nederländska Dirinco som omfattar Nederländerna, Belgien och Luxemburg. Distributören kommer att erbjuda bolagets alarmsystem tillsammans med hemodialysmaskiner från bolagets samarbetspartners Nikkiso och NxStage. En första order värd ca 7000 kr, för utvärdering hos en kund, har lagts av distributören. 

· Listbyte till NASDAQ First North godkänt 

Den 28 september meddelar Redsense Medical att bolaget har godkänts för handel på NASDAQ First North med den 2 oktober som första handelsdag. Bolaget kommer även fortsättningsvis att handlas under kortnamnet REDS med samma ISIN-kod som tidigare. 

Väsentliga händelser efter periodens utgång 

Bolaget har inte meddelat några väsentliga händelser efter periodens utgång till och med tidpunkten för publicering av denna kvartalsredogörelse. 

Vd Patrik Byhmer kommenterar 

Under det tredje kvartalet 2017 tog Redsense Medical viktiga steg fram inom ett flertal områden, vilket resulterade i ett mycket starkt nyhetsflöde. 

För att stärka bolagets finansiella status genomfördes en riktad emission om knappt 7,5 MSEK med Lennart Nilsson, tidigare styrelseordförande i dialysbolaget Gambro, som en av huvudinvesterarna. Senare under kvartalet kunde vi meddela att Jörgen Hegbrant, Chief Medical Officer på den globala dialysvårdsleverantören Diaverum, enhälligt valts som ny styrelsemedlem. Den erfarenhet och trovärdighet inom branschen som därmed knutits till bolaget utgör ett stort värde i samband med vår fortsatta internationella expansion. 

Vi fortsatte även att framgångsrikt teckna distributörsavtal med etablerade aktörer som kan sälja vårt alarmsystem tillsammans med dialysmaskiner från Nikkiso. Avtal träffades med den största oberoende dialysaktören i Frankrike, och slutförhandlingar med ny aktör i Beneluxregionen ledde till en initial testorder. 

Potentialen i denna strategi bekräftades då vi tillsammans med vår distributör i Italien och Nikkiso valdes ut som en av vinnarna i en offentlig upphandling för över 3 miljoner behandlingar under fem års tid. Vi inväntar nu slutgiltigt fastställande av beslutet efter överklagandeperioden, och därefter att upphandlingen omsätts till en konkret order. Det skulle utgöra en betydande milstolpe i arbetet med att nå volymförsäljning i Europa. 

Under kvartalet erhöll vi även besked om kommande patentgodkännanden i Japan och Australien, vilket väsentligen utökar vår geografiska potential då Japan utgör den tredje största hemodialys-marknaden efter USA och Europa. 

I USA var utvecklingen under kvartalet däremot sämre än förväntat försäljningsmässigt, vilket är huvudskälet till att bolagets omsättning var lägre än under motsvarande period under 2016. Framförallt följde inte DaVita och Fresenius Medical Care, som förvärvat vår samarbetspartner NxtStage, inte sina egna prognoser inom hemdialys. Vår försäljning i USA är dessutom mer stötvis under 2017 då all försäljning går via distributör sedan vi sålde bolagets lager till distributören Metro Medical i december 2016. Försäljningen i Europa ökade samtidigt under kvartalet, men inte i tillräcklig omfattning för att kompensera nedgången i USA. 

Vi ser dock positivt på våra möjligheter att öka försäljningen i USA under 2018, inte minst då Fresenius arbetar med att integrera NxtStage i sin verksamhet och förväntar sig att gå från 10 till över 15 procent hemdialyspatienter under de kommande fem åren. NxtStage erhöll dessutom under kvartalet FDA-godkännande för egenvård i hemmet utan assistans med sin dialysmaskin System One, vilket också förväntas driva på försäljningen av Redsense-alarm framöver. 

I slutet av kvartalet godkändes Redsense Medicals listbyte till NASDAQ First North, och detta förväntas vara positivt för bolaget inte minst i USA där NASDAQ är en välkänd aktör hos såväl investerare som branschaktörer. 

Genom att fortsätta bygga ett starkt distributörsnätverk och agera aktivt i upphandlingar ser framtiden fortsatt ljus ut för Redsense Medical, med goda möjligheter att etablera en ny internationell standard för dialysbehandlingar med oöverträffad patientsäkerhet som driver försäljning av Redsense produkter. 

Patrik Byhmer, 

Vd Redsense Medical AB (publ.) 

Granskning av kvartalsredogörelsen 

Denna kvartalsredogörelse har inte granskats av bolagets revisor. 

Nästa rapporttillfälle 

Bokslutskommuniké för helåret 2017 kommer att publiceras den 27 februari 2018.

För ytterligare information, kontakta: 

Patrik Byhmer, vd 

Telefon: 070-357 21 64 E-post: patrik.byhmer@redsensemedical.com 

Redsense Medical AB (publ.) Tel 035-10 60 30 Gyllenhammarsväg 26 info@redsensemedical.com 302 92 HALMSTAD www.redsensemedical.com

Om Redsense Medical 

Redsense Medical är en koncern med verksamhet i framförallt Europa och USA. Bolaget har utvecklat systemet Redsense, en medicinteknisk produkt som används för övervakning och larm vid blodläckage i samband med hemodialys. Redsense löser ett av de allvarligaste återstående säkerhetsproblemen med hemodialys – att snabbt upptäcka vennålsutdragning och kateterläckage och minimera blodläckaget. Systemet består av en patenterad fiberoptisk sensor, i utförande för antingen vennål eller centraldialyskateter, som kopplas till en larmenhet. Bolaget har även utvecklat en internationellt standardiserad direktkoppling som gör att kompatibla dialysmaskiner kan stänga av blodflödet automatiskt vid blodläckage. Redsense Medicals teknologi har sedan starten utvecklats utifrån önskemål och säkerhetskrav från vårdgivare inom dialyssektorn.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Regeringen tar nästa steg för ett förbättrat järnvägs- och kollektivtrafikskydd

Published

on

By

Regeringen tar nu nästa steg för ett förbättrat skydd för resenärer i järnvägs- och kollektivtrafiken. I linje med regeringens tidigare aviserade intentioner får Trafikverket och Transportstyrelsen i uppdrag att fortsätta arbetet med att ta fram ett nationellt program för järnvägs- och kollektivtrafikskydd.

– Resenärer ska kunna känna sig trygga när de reser kollektivt i Sverige och det är ett ansvar som delas mellan flera olika aktörer. Tanken är att ett nationellt program ska tydliggöra ansvarsfördelningen och skapa förutsättningar för att på ett strukturerat och samordnat sätt säkerställa att det finns väl avvägda skyddsåtgärder, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson.

I juli 2023 gav regeringen 15 myndigheter i uppdrag att utveckla och intensifiera arbetet mot terrorism för att stärka Sveriges säkerhet. Mot bland annat den bakgrunden gav regeringen den 18 augusti 2023 Trafikverket och Transportstyrelsen i uppdrag att gemensamt utreda behovet av att stärka det svenska järnvägs- och kollektivtrafikskyddet.

De båda myndigheterna redovisade uppdraget den 31 januari 2024 genom rapporten Uppdrag att utreda behovet av att stärka det svenska järnvägs- och kollektivtrafikskyddet. I rapporten redovisar myndigheterna bland annat ett förslag till utformning och process för framtagande av ett nationellt program för järnvägs- och kollektivtrafikskydd. 

Regeringen ger nu Trafikverket och Transportstyrelsen i uppdrag att arbeta vidare med detta genom att utarbeta förslag på vidareutvecklade strategiska förutsättningar för, och genomförande av ett nationellt program för järnvägs- och kollektivtrafikskydd.

Uppdraget ska redovisas senast den 16 juni 2025.

Bakgrund

Rapporten: Uppdrag att utreda behovet av att stärka det svenska järnvägs- och kollektivtrafikskyddet – Transportstyrelsen

Tidigare pressmeddelande: Förstärkt järnvägs- och kollektivtrafikskydd ska utredas – Regeringen.se

Presskontakt
Ebba Gustavsson
Pressekreterare hos infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-12 70 488
ebba.gustavsson@regeringskansliet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Prekliniska data för Cereno Scientifics läkemedelskandidat CS585 som visar hög selektivitet för IP-receptorn presenterade på EHA 2024 Hybrid Congress

Published

on

By

Cereno Scientific (Nasdaq First North: CRNO B), ett banbrytande bioteknikbolag som utvecklar innovativa behandlingar för sällsynta och vanliga kardiovaskulära sjukdomar, meddelade idag att en vetenskaplig sammanfattning för den prekliniska läkemedelskandidaten, den nya IP-receptoragonisten CS585, presenterats på EHA 2024 Hybrid Congress i Madrid, den 15 juni 2024.

Den vetenskapliga sammanfattningen, med titeln “Superior Selectivity of CS585 to The Prostacyclin Receptor Translates to A New Viable Target for Prevention of Thrombosis”, var författad av L. Stanger, P Yalavarthi, A. Rickenberg, K. Goerger, D. Gilmore och M. Holinstat, vid University of Michigan, Ann Arbor, USA; och B. Dahlöf, Cereno Scientific.

 

Den muntliga presentationen hölls av Livia Stanger, från Holinstat Lab vid University of Michigan, som leds av Dr. Michael Holinstat, Professor vid Department of Pharmacology, Department of Internal Medicine (Division of Cardiovascular Medicine), och Department of Vascular Surgery vid University of Michigan. Dr. Holinstat är ansvarig för Cerenos tidiga utvecklingsprogram vid University of Michigan och är Director of Translational Research för Cereno Scientific.

 

”Vår prekliniska läkemedelskandidat CS585 fortsätter att visa potential att förbättra sjukdomsmekanismer relevanta för kardiovaskulära sjukdomar, i detta fall det vanligt förekommande tillståndet trombos. Vi ser fram emot att fortsätta vårt arbete att utveckla CS585 för klinisk användning och till patienter”, sa Sten R. Sörensen, VD, Cereno Scientific.

 

”Vi är glada att ha varit en del av detta arbete tillsammans med Dr. Michael Holinstat och hans globalt erkända forsknings-labb på University of Michigan. De prekliniska data som presenterats på EHA-konferensen stödjer hög selektivitet av vår kandidat CS585”, sa Björn Dahlöf, CSO, Cereno Scientific.

 

Presentationen kan nås via EHA:s webbsida.

 

Om CS585

Läkemedelskandidaten CS585 är en potent och selektiv prostacyklinreceptoragonist som har visat potential att markant kunna förbättra sjukdomsmekanismer relevanta för kardiovaskulära sjukdomar. Samtidigt som CS585 ännu inte tilldelats en specifik indikation för klinisk utveckling, indikerar prekliniska data att det potentiellt kan användas inom indikationer som Pulmonell Hypertension och trombosprevention utan ökad risk för blödning.

 

Ett licensavtal för läkemedelskandidaten CS585 med University of Michigan ger Cereno Scientific exklusiva rättigheter till CS585 för vidare utveckling och kommersialisering av CS585.

 

I början av november 2023 lyftes CS585 fram i den topp-rankade medicinska tidskriften Blood, som en lovande anti-trombotisk strategi utan risk för blödning.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Henrik Westdahl, Director IR & Communications

E-post: henrik.westdahl@cerenoscientific.com

Telefon: +46 70-817 59 96

 

Sten R. Sörensen, VD

E-post: sten.sorensen@cerenoscientific.com

Telefon: +46 73-374 03 74

 

Om Cereno Scientific AB
Cereno Scientific utvecklar innovativa behandlingar för sällsynta och vanliga kardiovaskulära sjukdomar. Den längst avancerade läkemedelskandidaten, CS1, är en HDAC-hämmare (histondeacetylas) som verkar som en epigenetisk modulator med tryckreducerande, ”reverse-remodeling”, anti-fibrotiska, anti-inflammatoriska, och anti-trombotiska egenskaper. En klinisk Fas II-studie pågår för att utvärdera CS1:s säkerhet, tolerabilitet och effekt hos patienter med den sällsynta sjukdomen pulmonell arteriell hypertension (PAH). Ett samarbetsavtal med det globala läkemedelsbolaget Abbott tillåter Cereno att använda deras banbrytande teknologi CardioMEMS HF System i studien. Två initiativ som genomfördes under den pågående Fas II-studien har visat positiva fynd som tyder på den potentiella kliniska nyttan av CS1 hos PAH-patienter. Dessa initiala resultat är dock inte en garanti för de slutliga studieresultaten som förväntas under tredje kvartalet 2024. Sedan januari 2024 är vi glada att FDA:s Expanded Access-program ger patienter med PAH, ett allvarligt och livshotande tillstånd, tillgång till CS1 då inga jämförbara alternativa behandlingar finns att tillgå. Cereno har också två lovande prekliniska läkemedelskandidater under utveckling genom forskningssamarbeten med University of Michigan. Läkemedelskandidaten CS014 är en HDAC-hämmare under utveckling som en behandling av arteriell och venös trombosprevention. Den innovativa läkemedelskandidaten representerar ett banbrytande tillvägagångssätt för anti-trombotisk behandling potentiellt utan tillhörande ökad risk för blödning. CS014 är en ny kemisk entitet med en mångfaldig verkningsmekanism som en epigenetisk modulator – som reglerar blodplättsaktivitet, fibrinolys och blodproppsstabilitet för att förebygga trombos utan ökad risk för blödning, vilket dokumenterats i prekliniska studier. I april 2024 skickade Cereno in ansökan för att starta en klinisk studie (CTA) för en Fas I-First-in-Human-studie, som förväntas starta under andra kvartalet 2024. Läkemedelskandidat CS585 är prostacyklinreceptor-agonist. Samtidigt som CS585 ännu inte tilldelats en specifik indikation för klinisk utveckling, indikerar prekliniska data att det potentiellt kan användas inom indikationer som pulmonell hypertension och trombosprevention utan ökad risk för blödning. CS585 licensierades från University of Michigan 2023. Bolaget har huvudkontor i GoCo Health Innovation City, i Göteborg, Sverige, och har ett amerikanskt dotterbolag; Cereno Scientific Inc. med kontor på Kendall Square i Boston, Massachusetts, USA. Cereno är noterat på Nasdaq First North Growth Market (CRNO B). Mer information finns på www.cerenoscientific.se.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Studsvik ingår avtal om förvärv av Extrem Borr och Sågteknik AB

Published

on

By

Studsvik har idag ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i företaget Extrem Borr och Sågteknik AB, specialister på olika typer av segmentering inom främst kärnkraftsindustrin. Enligt avtalet ska tillträde för förvärvet äga rum den 1 juli 2024.

Extrem Borr och Sågteknik AB (EBS) är specialiserade på olika typer av segmentering inom främst kärnkraftsindustrin (kapning, sågning, borrning etc). Företaget är beläget i Ängelholm, har 8 anställda och arbetar som projektledare och problemlösare vid olika typer av demonteringsprojekt, i huvudsak på kärntekniska anläggningar. Vid utförande av projekten ingår ofta utveckling och/eller anpassning av utrustning  för kundens behov. EBS omsätter drygt 30 Mkr per år med en operativ marginal i storleksordningen 30 procent.

Företaget kompletterar Studsvik på ett mycket bra sätt, främst genom att den kompetens och de maskiner EBS tillhandahåller kompletterar verksamheten i affärsområde Avvecklings- och strålskyddstjänster (DRPS). Tillsammans med EBS kan Studsvik erbjuda kunderna en mer komplett tjänst, där EBS bidrar med att bredda kompetensen, vilket underlättar för en expansion på den svenska marknaden.

Enligt avtalet ska Studsvik erlägga en initial köpeskilling uppgående till 35 MSEK samt en årlig tilläggsköpeskilling om upp till 7 % av det initiala beloppet under 3 år, baserat på om EBS uppnår fastställda finansiella mål.

”EBS kompletterar Studsvik på ett mycket bra sätt, och vi ser många synergifördelar med detta förvärv – både på kort och lång sikt” konstaterar Camilla Hoflund, vd och koncernchef Studsvik.

Jan och Dorthe Sjöholm, ägarna till EBS, tillägger ”Vi känner oss mycket nöjda med att ha funnit en långsiktig ägare till vårt livsverk, och är trygga i att EBS kommer att utvecklas och växa inom Studsvik.”

Förvärvet förväntas få en positiv inverkan på bolagets resultat under 2024.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Camilla Hoflund, VD och koncernchef Studsvik AB, 0155-22 10 66

Kort om Extrem Borr & Sågteknik AB

Extrem Borr & Sågteknik AB arbetar med vajer- och klingsågning, nibblerskärning, kompaktering, klippning, borrning och fräsning i exterma och känsliga miljöer. Vi erbjuder totallösningar men även uthyrning/försäljning av maskiner samt konsultering av arbetsmetoder.

Kort om Studsvik

Studsvik erbjuder en rad avancerade tekniska tjänster till den globala kärnkraftsindustrin. Studsviks fokusområden är bränsle- och materialteknik, programvara för härdövervakning och bränsle-optimering, avvecklling och strålskyddstjänster samt tekniska lösningar för hantering, konditionering och volymreduktion av radioaktivt avfall. Företaget har över 75 års erfarenhet av kärnteknik och tjänster i radiologisk miljö. Studsvik har 530 anställda i 7 länder och företagets aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.

Denna information är sådan information som Studsvik AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 14 juni 2024 kl.18:00..

www.studsvik.se

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.