Lagercrantz förvärvar AC Antennas i Danmark

| 27 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Lagercrantz Groups dotterbolag ISIC A/S har idag förvärvat samtliga aktier i bolagen AC Antennas A/S och Strattman ApS (AC Antennas). AC Antennas har en omsättning på ca 16 MDKK med god lönsamhet.

AC Antennas är ledande inom antenner för användning på i första hand den marina marknaden. Bolaget startades 1970 och har i många år haft en god utveckling,

”Vi är glada att vi har nått en överenskommelse med ISIC och Lagercrantz, och genom att överföra ägarskapet säkerställer vi att AC Antennas kan fortsätta den framgångsrika resan som en stark aktör på den marina marknaden”, säger Claus Matthiesen, VD för AC Antennas A/S.

”Vi är mycket stolta över att AC Antennas vill fortsätta resan tillsammans med ISIC. Vi ser det som en perfekt match för båda företagen, och vi är övertygade om att det kommer att ge fördelar för varandras kunder. Vi ser också fram emot att gå vidare i nära samarbete med medarbetarna och ledningen från AC Antennas”, säger Bo Lander Rasmussen, VD för ISIC A/S.

Som dotterbolag till ISIC kommer AC Antennas ingå i Lagercrantz division International från och med augusti 2021. Förvärvet förväntas generera ett marginellt tillskott till koncernens resultat per aktie på årsbasis.

 

Stockholm, 27 augusti 2021

Lagercrantz Group AB (publ)
 

För ytterligare information kontakta:
Jörgen Wigh, VD och koncernchef, Lagercrantz Group AB, telefon +46 8 700 66 70
Lars-Ola Lundkvist, divisionschef International, Lagercrantz Group, telefon +46 8 700 66 70,
Bo Landers Rasmussen, VD ISIC A/S, telefon +45 21 76 00 40

eller besök vår hemsida www.lagercrantz.com

Denna information lämnades för offentliggörande 2021-08-27 kl 14:00 CET.
                                                                                                                                 

LAGERCRANTZ GROUP I KORTHET
Lagercrantz Group är en teknikkoncern som erbjuder värdeskapande teknik, antingen med egna produkter eller med produkter från ledande leverantörer. Inom koncernen finns ett 60-tal bolag, vart och ett orienterat mot en specifik delmarknad, en nisch. Gemensamt för bolagen är att värdeskapandet är stort, med hög grad av kundanpassning, support, service och andra tjänster. Lagercrantz är verksamt i nio länder i Nordeuropa, i Kina, Indien och i USA. Koncernen har omkring 1 800 anställda och omsätter över 4 000 MSEK. Bolagets aktie är listad på Nasdaq Stockholm sedan 2001. www.lagercrantz.com

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *