Lagercrantz förvärvar Stegborgs El-evator AB

| 5 juli, 2022 | 0 kommentarer

Lagercrantz Group har idag förvärvat samtliga aktier i Stegborgs El-evator AB.

Stegborgs El-evator erbjuder produkter och lösningar för renovering och ombyggnation av hissar. Erbjudandet omfattar eget styrsystem, nödtelefoner och komplett hissmaterial där de primära kunderna är service- och installationsbolag inom hissbranschen som sin tur arbetar mot slutkunder såsom bostadsrättsföreningar eller fastighetsbolag. Stegborgs El-evator är beläget i Strängnäs och har idag en omsättning på drygt 60 MSEK med god lönsamhet.

”Stegborgs El-evator har en stark position på renoverings- och ombyggnationsmarknaden för hissar. Med sitt egenutvecklade styr- och modulsystem finns goda förutsättningar att fortsätta att expandera verksamheten runt om i Sverige inom både lin- och hydralhissar. Verksamheten har under flera år visat en stabil och fin tillväxt och blir ytterligare en stark resultatenhet inom division Control och vår satsning på styr- och reglerteknik.”, säger Daniel Wedberg, divisionschef Control.

”Det känns tryggt att lämna över ansvaret till en långsiktig och stabil ägare som kan hjälpa Stegborgs El-evator att fortsatt utveckla verksamheten. Lagercrantz har lång erfarenhet av att affärsutveckla sina bolag och vi ser fram emot att börja arbeta med dem. Jag är säker på att de kommer att tillföra kunskap, erfarenhet och nya idéer till Stegborgs El-evators fortsatta tillväxt.”, säger Fredrik Stegborg, grundare och VD för Stegborgs El-evator AB.

Stegborgs El-evator kommer att ingå i divisionen Control från juli 2022. Förvärvet förväntas generera ett mindre positivt tillskott till Lagercrantz Groups vinst per aktie på årsbasis.

Stockholm, 5 juli 2022

Lagercrantz Group AB (publ)

För ytterligare information kontakta:
Jörgen Wigh, VD och koncernchef, Lagercrantz Group AB, +46 8 700 66 70,
Daniel Wedberg, divisionschef Control, Lagercrantz Group, +46 8 700 66 70,
eller besök vår hemsida www.lagercrantz.com

Denna information lämnades för offentliggörande 2022-07-05 kl 13:35 CET.                    

LAGERCRANTZ GROUP I KORTHET
Lagercrantz Group är en teknikkoncern som erbjuder värdeskapande teknik, antingen med egna produkter eller med produkter från ledande leverantörer. Inom koncernen finns ett knappt 70-tal bolag, vart och ett orienterat mot en specifik delmarknad, en nisch. Gemensamt för bolagen är att värdeskapandet är stort, med hög grad av kundanpassning, support, service och andra tjänster. Lagercrantz är verksamt i nio länder i Nordeuropa, i Kina, Indien och i USA. Koncernen har omkring 2 000 anställda och omsätter ca 5 500 MSEK. Bolagets aktie är listad på Nasdaq Stockholm sedan 2001. www.lagercrantz.com

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.