Lars Åleby ny Klusterchef inom Elektronik på Dacke Industri AB

| 27 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Dacke Industri har haft en bra tillväxt inom vårt Elektronik-kluster och har sedan en tid sökt en person som kan leda och utveckla området.

Lars Åleby har jobbat med industriförsäljning (Business to Business) i hela sitt yrkesverksamma liv, både med komponenter och system inom ett flertal branscher såsom hydraulik, industriautomation, kommersiella fordon, belysning m.fl. Sedan 2000 har Lars innehaft VD befattningar inom tillverkande och distribuerande bolag i såväl Europa som Asien. 2004 anställdes Lars i KAMIC Group, där han innehavt en rad befattningar, varav den senaste som Divisionschef för Affärsområdena ”Installation” och ”Lighting”.

Lars har en ingenjörsbakgrund med en Executive MBA (EMBA) examen. Lars Åleby är 55 år gammal och bor med sambo och två barn i Vaxholm utanför Stockholm.

”Dacke Industri är en mycket spännande ägarkoncern med ett intressant innehav av välrenommerade och framgångsrika företag. Jag ser fram emot att tillsammans med Dacke utveckla befintliga bolag och framtida förvärv.” säger Lars Åleby.

”Våra bolag inom Elektronik-klustret är för närvarande: Optronic, Dynalyse, Transtronic, Exertus samt Limab. Jag är mycket glad att välkomna Lars till oss och axla rollen som klusterchef hos oss. Den erfarenhet som Lars har vet jag kommer väl till pass hos oss både när det gäller att hjälpa våra bolag att växa och när vi ser på förvärv” säger Lars Fredin, Group CEO Dacke Industri.

Lars Åleby tillträder som Klusterchef på Dacke Industri i januari, 2022.

För mer information kontakta:
Lars Fredin
VD och Koncernchef för Dacke Industri AB
+46 76 770 71 00
[email protected]

Dacke Industri är en långsiktig ägare som investerar i innovativa teknikföretag med fokus på kundanpassade komponenter och system. Vi tillför industriellt kunnande, ett starkt nätverk och bibehåller en entreprenöriell miljö i våra bolag. Bolagen har en mycket hög grad av självständighet och drivs decentraliserat.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *