Latour investerar i Anolytech

| 7 november, 2022 | 0 kommentarer

Investment AB Latour (publ) har, via sitt dotterbolag Latour Future Solutions AB, tecknat avtal om att investera i Anolytech Holding AB (”Anolytech”).

Anolytech har utvecklat ett cirkulärt system för att tillverka effektiv desinfektion, AnoDes, baserat på naturens egna desinfektionsmedel hypoklorsyra, som naturligt ingår i immunsystemet hos människor och djur. Bolagets system erbjuds som en paketerad tjänst till kunder inom industri- och livsmedelsproduktion, lantbruk med djurhållning, hotell och fastighet, samt sjuk- och hälsovård. Kunderna återfinns i hela Norden, samt i Tyskland och Spanien. Verksamheten grundades 2005 och har huvudkontor i Ystad med 17 anställda.

”Ett av våra investeringsområden är lösningar för hållbar vattentillgång. Anolytech erbjuder ett biobaserat cirkulärt system som effektivt förhindrar att oönskade bakterier och virus sprids via vårt vatten”, säger Pelle Mattisson, VD Latour Future Solutions AB.

”Anolytechs erbjudande är helt fritt från skadlig kemikalieanvändning och processen sker direkt på plats hos våra kunder i ett system integrerat i deras löpande verksamhet”, säger Sandra Lindström, VD i Anolytech.

”Med Latour som långsiktig partner får vi möjlighet att växa vidare internationellt, och samtidigt stärka vår etablerade position inom hållbara lösningar för desinfektion”, fortsätter Stefan Fischlein, grundare av Anolytech.

Investeringen sker genom en riktad nyemission i Anolytech Holding AB där Latour Future Solutions AB tillträder som minoritetsägare till 31,8 procent av bolaget.

Göteborg, 7 november 2022

INVESTMENT AB LATOUR (PUBL)
Johan Hjertonsson, VD och koncernchef

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Pelle Mattisson, VD, Latour Future Solutions AB, +46 705 80 06 57
Fredrika Ekman, Investment Director, Investment AB Latour, +46 72 584 93 43

Latour Future Solutions AB är ett investeringsområde inom Latour inriktat på tillväxtbolag som utvecklar lösningar för ett hållbart samhälle. Målsättningen är att investeringarna skall skapa ett hållbart samhälle utifrån alla dimensioner; miljömässiga, sociala och ekonomiska.

Investment AB Latour är ett blandat investmentbolag bestående av en helägd industrirörelse samt en portfölj av börsnoterade innehav där Latour är huvudägare eller en av huvudägarna. Börsportföljen består av tio betydande innehav med ett marknadsvärde på cirka 62 miljarder kronor. Den helägda industrirörelsen omsätter cirka 20 miljarder kronor.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *