Lennart Larsson, styrelseordförande i Shortcut Media Group ökar sitt ägande till 29,9%

| 22 september, 2022 | 0 kommentarer

Lennart Larsson, styrelseordförande i Shorcut Media Group (SMG), har idag via bolag förvärvat 1 729 695 aktier i SMG från Anders Brinck, bolagets näst största ägare, för totalt 5 Mkr.

Förvärvet har gjorts utanför handelsplats till nedanstående villkor.

  •   1 729 695 st aktier

  •   Pris per aktie uppgår i genomsnitt till 2,89 Kr

    Anders Brinck har i sin tur förvärvat 200 000 st köpoptioner (KO) av Lennart Larsson till identiska villkor som det incitamentsprogram SMG:s ledning omfattas av, vilket innebär:

o Teckningskurs 4 Kr
o Optionspris 0,975 Kr
o Teckningsperiod 20 maj till 10 juni 2024

– Behovet av produktion av rörlig bild i form av filmer och animationer ökar i takt med att samhället blir alltmer digitalt och därmed växer också efterfrågan på de tjänster som SMG erbjuder. Branschen är fortfarande fragmenterad och endast ett fåtal aktörer är stora nog att ta på sig större åtaganden och SMG är en av dessa. Jag ser ett företag med stor potential och jag ser framemot att arbeta för att förverkliga den tillsammans med övriga i styrelse och ledning, säger Lennart Larsson, styrelseordförande och största ägare i Shortcut Media Group.

– Jag är stolt över den resa som jag och mina kollegor på SMG gjort tillsammans under många år, från ett småskaligt filmproduktionsbolag till en av branschens ledande aktörer. Nu lämnar jag över stafettpinnen till en mycket rutinerad företagsledare och investerare, som kommer att föra bolaget vidare in i nästa fas, säger Anders Brinck, tidigare styrelseordförande och dessförinnan VD i SMG.

– Jag vill tacka Anders för ett mycket bra samarbete och ett stort stöd sedan jag tog över som VD för SMG för ett drygt år sedan. För oss som arbetar i den operativa ledningen är det betryggande att vi nu har en ny huvudägare och en delvis ny styrelse på plats inför vår fortsatta resa, säger Peter Söderlind, VD i Shortcut Media AB.

Shortcut Media Group Ynglingagatan 15, 113 47 Stockholm www.shortcutmedia.se

Efter affären äger Lennart Larsson via Alntorp AB 3 633 003 st aktier, motsvarande 29,9% av utestående aktier och röster i SMG. Anders Brinck äger efter affären 200 000 teckningsoptioner i SMG, motsvarande 1,6% av utestående aktier och röster i SMG.

Om Alntorp

Alntorp är ett Family Office inriktat på förvaltning av aktier i små och medelstora tillväxtbolag i noterad samt onoterad miljö. Alntorp och Lennart Larsson är utöver sitt ägande i SMG bl.a. även tredje största ägare i Candles Scandinavia, noterat på Nasdaq First North, samt största ägare i Metacon, som är noterat på NGM samt på Börse Stuttgart.

Om Shortcut Media Group

Shortcut Media Group är en av Sveriges ledande, oberoende samt mest prisbelönta produktionsgrupper och producerar bl.a. reklam- och företagsfilm, trailers, utbildningsfilm, animerad film, promos, livesändningar samt tillhandahåller postproduktion. Gruppen består av varumärkena Bond Street Film, STARK Film, Oddway Film, Magoo, Shortcut Produktion och Frost Studio. Mer information finns på www.shortcutmedia.se samt på bolagets IR-sida hos Spotlight Stock Market.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Peter Söderlind
VD
Shortcut Media Group [email protected] Tel: 072-375 75 10

Denna information utgör insiderinformation som Shortcut Media AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning 596/2014. Informationen i detta pressmeddelande har publicerats genom ovanstående kontaktpersoners försorg, vid den tidpunkt som anges av bolagets nyhetsdistributör Cision vid publiceringen av detta pressmeddelande.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.