Lifco förvärvar BCC Solutions Oy i Finland

| 4 maj, 2022 | 0 kommentarer

Lifco har tecknat avtal om att förvärva majoriteten av aktierna i finska BCC Solutions Oy. Bolaget tillhandahåller fiberoptiska transceivers, fiberkablage, multiplexers, mediakonverterare, test- och mätinstrument samt kommunikationsutrustning till den finska fibernätsmarknaden.

BCC Solutions har nio anställda och omsatte 2021 cirka 11 MEUR. Bolaget är baserat i Vantaa, Finland och kommer att konsolideras i affärsområdet Systems Solutions, division Byggmaterial. Konsolidering beräknas ske i maj 2022.

Förvärvet kommer inte att ha någon väsentlig effekt på Lifcos resultat och finansiella ställning under innevarande år.

För mer information om BCC Solutions, besök www.bccsolutions.fi.

För mer information, kontakta gärna:

Per Waldemarson

VD och koncernchef Lifco

E-post [email protected]

Åse Lindskog
Media och investerarrelationer
Tel 0730 244 872, e-post
[email protected]

Om Lifco

Lifco erbjuder ett tryggt ägande för små och medelstora företag. Lifcos affärsidé är att förvärva och utveckla marknadsledande nischverksamheter med potential att leverera uthållig resultattillväxt och goda kassaflöden. Lifco styrs av en tydlig filosofi som innebär att bolaget är långsiktigt, har fokus på lönsamhet och har en starkt decentraliserad organisation. Koncernen har tre affärsområden: Dental, Demolition & Tools och Systems Solutions. Vid årsskiftet 2021 hade Lifco 198 rörelsedrivande bolag i 31 länder. År 2021 omsatte Lifco 17,5 miljarder SEK med ett EBITA-resultat på 3,7 miljarder SEK och en EBITA-marginal på 21,2%. Läs mer på www.lifco.se.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.