Connect with us

Marknadsnyheter

Livräddande vaccin kan ultrakylas med ny teknologi på långa transportsträckor

Published

on

Secop – tidigare del af danske Danfoss – har utvecklat en ny, portabel ultra-kylkompressor med en medicinsk kylkedja från -70°C till -86°C. Teknologin kan användas i produkter som transporterar och förvarar livräddande vaccin mot sjukdomar såsom COVID-19 och Ebola. Kompressorn gör det möjligt att förbättra förvaringen avsevärt. 

De nya så kallade mRNA-baserade vaccinerna kräver förvaring i extremt låga temperaturer under hela kylkedjan – precis som många andra biomaterial. Traditionellt sett ställer detta stora krav på både transporten och förvaringen av vaccinerna. Secop, som framställer medicinska kylkompressorer löser denna utmaning med en nyutvecklad kompressor till portabla kylsystem för temperaturer från -70° till -86° Celsius. Den möjliggör säkra transporter, även med höga utomhustemperaturer tack vare nät-, batteri och solcellsdrift.

Secop är den globala vaccinationssamarbete GAVIs största leverantör. Företagets nya kompressor utgör en del av en produktserie för medicinska varor inom ULT (Ultra Low Temperatures från -60°C til -86°C). Secops ULT-produkter sparar tid och resurser för producenter som utvecklar kylsystem och banar vägen för en WHO-certifiering. Kunder som sjukhus, laboratorier och forskningsanläggningar kan kontrollera transportens temperatur exakt och pålitligt. De får en även en ökad robusthet och en kompatibilitet med etan (R170) köldmedium, för att nämna några av fördelarna med den nya teknologin.

 

“Några av världens ledande producenter av medicinska kyllösningar har använt våra produkter i många år. Bland annat GAVI-samarbetet som förbättrar tillgången till vacciner i u-länder världen över. Vår expertis inom den här typen av lösningar har gjort det möjligt för oss att utveckla ULT kylkompressorn. Den är energibesparande och gör det möjligt att förlänga livslängden på produkter som ska förvaras ultrakylda. Ett fokus på naturliga köldmedium gör våra produkter särskilt hållbara och attraktiva för både användare och distributörer. Efterfrågan på den här typen av lösningar är mycket stor, säger danska Peter Michael Hansen, Head of Global Applications på Secop.

 

Utvecklad till långa transporter under svåra förhållanden

MP2 kompressorn kan användas till 20–40 liters kylcontainrar och är särskilt lämpad för tempererade transporter under utmanande förhållanden. Till exempel för transport av mRNA-vaccin och andra biologiska/medicinska produkter. Secops expertis inom batteri- och soldrivna kylsystem har legat till grund för utvecklingen. Den nya kompressorn gör det möjligt att ultrakyla på långa sträckor och säkrar distributionen av vaccin och andra biomaterial till svåråtkomliga destinationer som områden med höga temperaturer, dålig eller ingen elförsörjning.

 

Eftersom kompressorn kan användas för att kontrollera temperaturen helt exakt, till skillnad från passiva system, säkerställs att inga vaccin förstörs eller behöver kasseras. Dessutom finns inget beroende av torris, vilket förutom miljövinsterna även ger fördelar vid distribution i avlägsna områden där torris kan vara otillgänglig.

 

Förutom den portabla kompressorn består ULT-serien av en serie stationära kompressorer. Dessa kompressorer kan användas för biomedicinska produkter som ska förvaras i -30°C till -60°. Secops stationära ULT kylkompressorer är dessutom anpassade till samtliga el-standarder i världen. De produceras för kylcontainrar med volym från 20–200 liter samt 200–500 liter. 

 

Snabbare time-to-market

 

För producenter av medicinska kyllösningar finns det en rad fördelar med att använda Secop ULT kylkompressorer. Utöver mer miljövänliga, högpresterande och exakta kompressorer samt tillhörande softwareverktyg får de hjälp av experter som kan assistera i utvecklingen och anpassningen av produkterna. Secops medicinske produkter är WHO-certifierade. Detta innebär en smidig och effektiv process när det gäller validering och kontrollering av kylenheterna. På så sätt kan producenterna nå ut på marknaden snabbare.
 

Läs mer om kylkompressorer och lösningar för medicinska kylkedjor.

###

 

Pressekontakt:

Christina Rytter, Scandinavian Communications
E: cr@scandcomm.com 
M: +4523967733 

Om Secop

Secop är experten på avancerad hermetisk kompressorteknologi och kyllösningar inom kommersiell kyla. Vi utvecklar högpresterande stationära och mobila kyllösningar för ledande internationella kyltillverkare.

Koncernen har 1350 anställda över hela världen med produktionsanläggningar i Slovakien och Kina samt forskningscentra i Tyskland, Österrike, Slovakien, Kina och USA inklusive ett dedikerat motorkompetenscenter (MCC) i Tyskland för att stödja utvecklingen av elektronik och motorstyrningar. Secop har tillhört ESSVP IV-fonden sedan september 2019.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Pressträff med Johan Pehrson och Lotta Edholm om skärmtid i förskolan

Published

on

By

Måndag den 2 oktober håller arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson och skolminister Lotta Edholm en pressträff. Ministrarna ska presentera en nyhet för att minska skärmtid i förskolan.

Tid: 2 oktober 2023 kl. 11.30
Plats: På plats och digitalt. Föranmälda journalister kan delta på plats i Regeringens pressrum Rosenbad, Drottninggatan 1, eller digitalt via Zoom.

Praktisk information: Obligatorisk föranmälan senast måndag den 2 oktober kl. 10.00 via e-post till Ellen Pileblad, se presskontakt nedan. Ange namn, redaktion, om du vill delta på plats eller digitalt samt om du är reporter eller fotograf. Skicka också med kopia på presslegitimation.

Inpassering från kl. 11.00. Deltagande sker i mån av plats. Under pressträffen kommer de journalister som är på plats att vara de som först ställer frågor och genomför enskilda intervjuer. Journalister som deltar digitalt kommer att få praktisk information via mejl.

Du kan följa sändningen direkt eller se den i efterhand på regeringen.se.

Kontakt

Ellen Pileblad, presskommunikatör, Utbildningsdepartementet, ellen.pileblad@regeringskansliet.se 

Elin Frisk, pressekreterare hos Lotta Edholm, 076-281 08 06, elin.frisk@regeringskansliet.se

Christoffer Heimbrand, pressekreterare hos Johan Pehrson, 076-112 11 47, christoffer.heimbrand@regeringskansliet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

RaySearch fördjupar samarbetet med P-Cure

Published

on

By

RaySearch Laboratories AB (publ) är glada att meddela att samarbetet med P-Cure fördjupas. Syftet är att effektivisera arbetsflödet i P-Cures protonbehandlingssystem genom integration med RaySearchs system RayStation®* och RayCare®*.

Det utökade samarbetet kommer att göra det möjligt för användare av P-Cures protonbehandlingssystem att använda RayStation och RayCare i en sömlöst integrerad miljö. P-Cures system är ett protonsystem utan gantry, med patienten i sittande postion, utformat för att passa in i vanliga bunkrar för linjäracceleratorer. Systemet har nyligen godkänts av FDA och används kliniskt av Hadassah Medical Center i Jerusalem – den enda protonanläggningen i Mellanöstern – för att behandla cancer i CNS, huvud och hals, bröst och bukspottkörteln.

Partnerskapet är en fortsättning på det befintliga samarbetet, vilket redan resulterat i en integration av RayStation i en studie genomförd vid P-Cures utvecklingscenter som drivs kliniskt av Hadassah Medical Center.

Partnerskapet kommer att möjliggöra för användare av P-Cures protonbehandlingssystem att också dra nytta av automatiseringen och arbetsflödesstödet i RayCare samt funktioner för adaptiv strålbehandling i RaySearchs system.

Dr. Michael Marash, vd, P-Cure: ”Vårt partnerskap med RaySearch, världsledande inom dosplanering, kommer att spela en viktig roll i våra banbrytande insatser för att kunna erbjuda fördelarna med protonbehandling till en betydligt större, global patientpopulation. Jag är glad att vi nu har tagit vårt partnerskap till nästa nivå och jag tror att våra kombinerade teknologier har mycket stor potential.”

Johan Löf, grundare och vd, RaySearch: “Vi är stolta över att samarbeta med ett företag som spelar en avgörande roll i en ny era inom protonbehandling. P-Cure är en pioinjär i utvecklingen av upprätt strålbehandling och möjligheten att erbjuda ett protonsystem som kan integreras i befintliga linjäracceleratorsrum har stor potential att expandera protonbehandling.”

För mer information vänligen kontakta: 
Johan Löf, grundare och vd, RaySearch Laboratories AB (publ) 
Tel: +46 (0) 8 510 530 00 
johan.lof@raysearchlabs.com  

Om P-Cure 
P-Cure Ltd., ett företag med bas i Israel, utvecklar och levererar den mest kompakta lösningen för protonbehandling, riktad behandling av cancer med strålning. Sedan år 2007 har P-Cure utvecklat en omfattande protonbehandlingslösning med fokus på patienten, med både kliniska och ekonomiska fördelar. P-Cures mission är att erbjuda protonbehandling med ökad behandlingsprecision, förbättrade kliniska resultat och utökade behandlingsalternativ. Genom att avsevärt minska kapital- och driftskostnader utökar P-Cure tillgängligheten av protonbehandling för alla cancerbehandlingsinrättningar och nya anläggningsutvecklare över hela världen. P-Cures åtagande är att alltid sätta patienten i första rummet. För mer information: p-cure.com.

Om RaySearch 
RaySearch Laboratories AB (publ) är ett medicintekniskt företag som utvecklar innovativa mjukvarulösningar för att förbättra cancervården. RaySearch marknadsför RayStation®* dosplaneringssystem (TPS) och onkologiinformations-systemet (OIS) RayCare®*. De senaste tilläggen i RaySearchs produktlinje är RayIntelligence® och RayCommand®*. RayIntelligence är ett molnbaserat analyssystem för onkologi (OAS) som cancerkliniker kan använda för att samla in, strukturera och analysera data. Behandlingsstyrsystemet (TCS) RayCommand är utformat som en länk mellan behandlingsmaskinen och systemen för dosplanering och onkologiinformation. 

Programvara från RaySearch har sålts till drygt 900 kliniker i över 40 länder. Företaget grundades år 2000 som en avknoppning från Karolinska Institutet i Stockholm och aktien är noterad på Nasdaq Stockholm sedan 2003. Mer information finns på raysearchlabs.com. 
 
Om RayStation 
RayStation®* är ett flexibelt, innovativt dosplaneringssystem som används av många ledande cancercenter världen över. Det kombinerar unika funktioner för adaptiv terapi, flermålsoptimering och marknadsledande algoritmer för optimering av behandlingsplaner för HDR-brachyterapi och extern strålbehandling med fotoner, elektroner och protoner samt heliumjoner och koljoner. RayStation har stöd för ett stort antal behandlingsmaskiner. Det möjliggör att all behandlingsplanering kan göras i ett och samma system och att befintlig utrustning kan utnyttjas maximalt. RayStation kan integreras fullständigt med RayCare®*. Genom att harmonisera behandlingsplaneringen skapas bättre vård för cancerpatienter över hela världen. 

Om RayCare
RayCare®* onkologiinformationssystem (OIS) är utformat som ett stöd för alla de komplexa logistiska utmaningar som uppstår på moderna cancerkliniker. RayCare är nära integrerat med RayStation och ger en smidig tillgång till alla de kraftfulla planeringsverktyg som finns i RayStation och RayCommand. Systemet koordinerar effektivt de olika aktiviteterna inom strålbehandling och erbjuder avancerade funktioner för automatisering av det kliniska arbetsflödet och adaptiv strålbehandling. RayCare möter klinikernas krav på ett mer användarvänligt och arbetsflödesfokuserat informationssystem som stödjer framtidens cancervård.

* Regulatoriskt godkännande krävs på vissa marknader.  

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Blick Global Group AB (Publ) skriver ned goodwilltillgångar som ett led i den strategiska översynen.

Published

on

By

Som ett resultat av den tidigare kommunicerade strategiska översynen av bolagets verksamheter har styrelsen idag fattat beslut om att skriva ned bolagets tillgångar i Goodwill.

Efter försäljning av Spelstudion, OMI samt inkråmet och plattformen i Wiget Group AB och tidigare gjorda nedskrivningar (Q2) av osäkra kundfordringar i Brand Legends International AB, skriver nu bolaget ned Goodwill tillgångar om totalt  81 566 260 kr. Goodwill värderas med det, i utgången av årets tredje kvartal till, 10 752 945 kr.

-Styrelsen-

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Erik Ahlberg, VD

E-post: erik@blickglobal.com

Telefon:+46 72 503 35 35

Denna information är sådan information som Blick Global Group AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-10-01.

Om Blick Global Group AB (publ):

Blick Global är en bolagsgrupp som idag innefattas av två helägda dotterbolag, Blick Wi AB och Brand Legends International AB. Bolagets nuvarande affärsområden återfinns inom digital marknadsföring respektive organisk sökoptimering. Fokus för koncernen är att utveckla sina affärer på bästa sätt för våra aktieägare.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.