LKAB publicerar års- och hållbarhetsredovisning för 2019

| 26 mars, 2020 | 0 kommentarer

LKAB:s års- och hållbarhetsredovisning för 2019 finns tillgänglig på lkab.com från och med idag.

LKAB uppnådde 2019 ett starkt resultat genom en stabil produktion och gynnsamma marknadsvillkor, trots lägre leveranser. Års- och hållbarhetsredovisningen belyser hur LKAB skapar värde, påverkan i värdekedjan samt strategiska prioriteringar och investeringar i framtidsprojekt för omställningen till en mer hållbar industri.

LKAB:s ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen och hållbarhet är tydligt integrerat i affären. Arbetet med hållbarhetsrelaterade frågor redovisas integrerat samt som hållbarhetsnoter i rapporten. Noterna omfattar även ett index enligt GRIs (standards) riktlinjer.

Tryckt rapport och engelsk version
Den tryckta versionen av års- och hållbarhetsredovisningen på svenska kommer finnas tillgänglig i samband med LKAB:s årsstämma den 23 april och kan då beställas via lkab.com. 

En sammanfattning på engelska finns publicerad på www.lkab.com/annual-and-sustainability-reports. Den kompletta engelska versionen av års- och hållbarhetsredovisningen kommer finnas tillgänglig på lkab.com 23 april och den tryckta versionen kommer finnas tillgänglig i mitten av maj.

Kontaktperson: Frida Dagertun, finansiell kommunikation. Tel: +46 (0)920 – 380 70. E-post: [email protected]

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som LKAB ska offentliggöra enligt lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument och/eller lagen (2007:528) om värdepappersmarknaden.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *