Loomis emitterar hållbarhetslänkade obligationer om 300 miljoner SEK till Svensk Exportkredit

| 28 juni, 2022 | 0 kommentarer

Loomis AB har emitterat ett hållbarhetslänkat obligationslån till Svensk Exportkredit (SEK) om  300 miljoner SEK. Obligationslånet har en löptid om 4 år med förfall i juni 2026 och löper med rörlig ränta. Likviden kommer att användas till den löpande verksamheten.

Obligationslånet är länkat till Loomis hållbarhetslänkade finansieringsramverk, som publicerades i november 2021. Obligationslånet är kopplat till utfallet av hållbarhetsmålet om att till och med 2025 minska Loomis absoluta koldioxidutsläpp med 20 procent jämfört med 2019 års nivå.

 

 

 

Detta pressmeddelande finns också tillgängligt på bolagets webbplats, www.loomis.com

 

 

28 juni 2022

 

 

 

Kristian Ackeby
Ekonomi- och finansdirektör

Mobiltelefon: 070-569 69 98   
Epost: [email protected]

Loomis erbjuder säkra och effektiva helhetslösningar för betalningar samt distribution, hantering, förvaring och återvinning av kontanter och andra värdeföremål. Loomis kunder är banker, detaljhandlare och andra aktörer. Loomis bedriver verksamhet via ett internationellt nätverk av cirka 400 operativa lokalkontor i drygt 20 länder. Loomis sysselsätter cirka 24 000 personer och omsatte 2021 cirka 19,7 miljarder kronor. Loomis är noterat på large cap-listan på Nasdaq Stockholm.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.