Lundaföretaget FordonsData fyller 30 år den 1 september

| 25 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Den 1 september 2021 är en milstolpe för It-företaget FordonsData Nordic AB i Lund. Under 30 år har vi försett fordonsbranschen med affärssystem, säljstöd och systemlösningar.

 

Sedan starten 1991 har vi växt till att bli ett modernt It-företag. Vi är idag Sveriges största leverantör av affärssystem och säljstödsystem för bilverkstäder och bilåterförsäljare i Sverige och samtliga BMW-, Mercedes-Benz- och Toyota-återförsäljare använder våra system för alla sina verksamhetskritiska processer. Bland våra kunder hittar man bland annat Hedin Bil, Holmgrens bil, Förenade Bil och Bilia – alla stora och välkända bilåterförsäljare.

Sedan snart 7 år huserar vi i Lund i Tetra Paks gamla huvudkontor på Hedvig Möllers gata. I huset finns utvecklingsavdelning, helpdesk och applikationskonsulter som supporterar kunder från hela Sverige samt ledning, produktutveckling, försäljning och administration. I huset jobbar 130 medarbetare och vi är en attraktiv arbetsgivare för bland annat systemutvecklare, både nyexaminerade och seniora utvecklare i Öresundsregionen.

– Den 1 september är det 30 år sedan min far Kaj startade FordonsData. Vi har ökat från en handfull medarbetare till över 130, vi har växt från ett par kunder till över 550 … detta är en helt fantastisk succéhistoria och har varit en unik resa för mig, Kaj och alla våra medarbetare genom åren, säger Daniel Liljebladh, VD på FordonsData.

Den 1 september fyller vi 30 år, och det ska vi fira!

Vår historia

Fordonsdata Nordic AB grundades 1991 av Kaj Liljebladh, men egentligen började vår historia redan på 80-talet när idén till ett nytt affärssystem föddes. Philipson gjorde en upphandling av ett nytt system till sina fordonsåterförsäljare som skulle ha integration med generalagenten och uppdateras automatiskt med transaktioner. Något liknade fanns inte på marknaden då.

På Luciadagen 1987 tecknade Philipson avtal med It-företaget Nimbus Evident, där Kaj Liljebladh arbetade som delägare. Ett par år senare tog Nimbus Evident beslutet att koncentrera sig på sina kärnsystem. Men Kaj Liljebladh såg någonting som de andra inte såg, tog med sig det nya systemet och startade FordonsData 1991.

Genom åren har allt fler generalagenter insett fördelarna med vårt koncept. År 1994 tecknade BMW Group ramavtal med FordonsData och 1997 följde Toyota Sweden efter – två samarbeten som består än idag. Hyundai tecknade ramavtal med oss 2010 och 2015/2016 blev vårt affärssystem certifierat för Ford respektive Opel. Idag har vi över 550 auktoriserade verkstäder och bilåterförsäljare från nästan alla bilmärken i Sverige som kunder: BMW, Citroën, FCA, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar, Kia, Lexus, Land-Rover, Mazda, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Toyota, Smart och Subaru.

Sommaren 2010 lämnade Kaj över till sin son Daniel Liljebladh som idag är VD för företaget.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *