Magasinet Absolicon 2021: Läs om Absolicons nya solfångare som ger upp till 200 ° C och om hur solvärme är viktig del av Sveriges framtida energiförsörjning

| 27 april, 2021 | 0 kommentarer

Det nya numret av Absolicon Magasinet som trycks i 77 000 exemplar visar hur världen kan gå från fossila bränslen till solvärme. Se för första gången bilder från labbet där Absolicons nya solfångare T200 utvecklats samt nya bilder från Sveriges största solvärmepark på 20 år som Absolicon uppför i norra Sverige.

Innehållet i korthet:

10 av världens 20 största multinationella livsmedelsföretag diskuterar installationer med Absolicon

Marknadssatsningen har resulterat i stort intresse från de storföretag som skall minska sin förbränning av fossila bränslen. Läs på sidan 16.

Högslätten 2023 Solar Thermal Park ska locka nyfikna på solvärme från hela världen.

Solfångarparken som just nu uppförs i Härnösand blir färdigställd den största inom svensk solvärme på över 20 år och uppförs med modern koncentrerande solvärmeteknik. Läs mer på sidan 6-7.

Naturskyddsföreningen: ”Vi kan inte, och bör inte, ersätta all energi som idag kommer från kärnkraft eller fossila källor med biobränslen”.

Läs mer om Naturskyddsföreningens rapport som pekar ut storskalig solvärmeproduktion som en viktig del i målet att skapa ett helt förnybart energisystem på sidan 12-13.

Ny solfångare ska leverera värme upp till 200oC.

Nu kommer Absolicon T200 – nya solfångaren ska möjliggöra för Absolicon att erbjuda koncentrerande solvärme till en bredare marknad och öppna fler industriella tillämpningar. Se de första bilderna på sidan 10-11.

Ladda ner och läs Magasinet Absolicon här: https://www.absolicon.com/sv/press-nyheter/absolicon-magasin/

Joakim Byström vd Absolicon Solar Collector AB

E-post: [email protected]
tel: 0611-35 08 00

Pressbilder: http://www.absolicon.se/nyheter/pressbilder/ 

Absolicon är ett börsnoterat svenskt solenergiföretag, specialiserat på koncentrerad solvärme. Solfångaren T160 arbetar upp till 160°C och har den högsta optiska verkningsgraden som någonsin uppmätts för ett kommersiellt tillgängligt litet paraboliskt tråg. Absolicon har uppnått banbrytande prestanda och levererat en första produktionslina till den kinesiska provinsen Sichuan och byggt en robotiserad produktionslina i Sverige för demonstration för intresserade kunder och för egen tillverkning av solfångare.Varje produktionslina har kapacitet att producera en solfångare var sjätte minut, 50 MWp(th) årligen. Företaget kombinerar solenergiforskning med försäljning av solfångarfält till industrier som behöver hetta och ånga samt kompletta robotiserade produktionslinor för T160.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *