Magdalena Anderssons odds sjunker kraftigt

| 24 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Mycket talar nu för att finansminister Magdalena Andersson kommer att axla rollen som Socialdemokraternas nya partiledare. Hon var redan från början favorittippad hos spelbolaget Unibet och under det senaste dygnet har hennes odds gått ner kraftigt – från 1,60 till 1,25 gånger pengarna.

Stefan Löfven hann knappt kliva ner från scenen på Runö utanför Stockholm där han höll sitt sommartal och då passade på att meddela sin avgång, innan spekulationerna om hans efterträdare tog full fart. Flera röster höjdes direkt för att det borde bli en kvinna som tar över som partiledare för Socialdemokraterna. Så ser det också ut att bli, åtminstone om man ska tro oddsen från spelbolaget Unibet. Ett spel på att Socialdemokraternas nästa partiledare är en kvinna ger just nu 1,20 gånger pengarna tillbaka, medan oddset på att det blir en man är fyra gånger insatsen.

Finansminister Magdalena Andersson är den solklara förhandsfavoriten, på knappt ett dygn har hennes odds sjunkit kraftigt, från 1,60 till 1,25. Men det finns många starka kandidater och även en del i underdogs i oddslistan.

– Mycket kan fortfarande hända, det var till exempel få som tippade att Håkan Juholt skulle ta över efter Mona Sahlin och han återfanns först på en tiondeplats i oddslistan när det begav sig, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

Unibets odds på Socialdemokraternas nästa partiledare
Magdalena Andersson 1.25
Mikael Damberg 4.75
Ardalan Shekarabi 8.50
Lena Hallengren 10.00
Aida Hadzialic 12.00
Anders Ygeman 12.00
Ibrahim Baylan 12.00
Annika Strandhäll 16.00
Morgan Johansson 16.00
Peter Hultqvist 21.00
Veronica Palm 40.00
Margot Wallström 50.00
Jan Emanuel Johansson 76.00
Jytte Guteland 76.00
Göran Persson 100.0
Håkan Juholt 100.0
Mona Sahlin 100.0

Är Socialdemokraternas nästa partiledare en kvinna eller en man?
Kvinna 1.20
Man 4.00

Alla odds på Socialdemokraternas nästa partiledare: https://www.unibet.se/betting/sports/event/1007993165

För mer information, vänligen kontakta:
Henrik Holm, spelexpert på Unibet,
070-875 41 31, [email protected]

Om Unibet           

Unibet grundades 1997 och är en del av Kindred Group, en speloperatör noterat på Nasdaq Stockholm. Kindred Group äger och driver 9 varumärken, däribland Unibet, och är ett av de största privata spelbolagen på den europeiska marknaden. Kindred Group har över 30 miljoner kunder. Kindred Group är medgrundare av EGBA (European Gaming and Betting Association) och av IBIA, samt medlem av RGA, Remote Gambling Association i Storbritannien och granskad och certifierat av eCOGRA vad gäller ansvarsfullt och rättvist spelande.

Mer information om Kindred Group plc finns på www.kindredgroup.com och twitter.com/KindredGroup
 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *