Magnus Zetterberg blir ny CTO på Telenor Sverige

| 30 juni, 2022 | 0 kommentarer

Magnus Zetterberg blir ny CTO på Telenor Sverige. Magnus har lång branscherfarenhet och kommer nu tillbaka till Telenor Sverige efter perioder på Telenor Norge och Telia.

         Magnus är en skicklig och tydlig ledare med lång erfarenhet från branschen. Han är stark på en rad områden, bland annat att bygga team, hantera komplexa frågor och att driva förändring där det behövs, säger Bjørn Ivar Moen, vd för Telenor Sverige.

Magnus Zetterberg har nästan 30 års erfarenhet från telekombranschen och har bland annat varit vd för 3GIS. Han hade rollen som CTO på Telenor Sverige mellan 2008 och 2014 och efter det hade han samma roll på Telenor Norge under fyra år innan han tillträdde tjänsten som Senior Vice President och COO på Telia.

         Sedan jag var på Telenor har det hänt enormt mycket på teknikfronten och branschen är i ett spännande skede med nya utmaningar. Jag ser fram emot att återse tidigare kollegor och lära känna nya. De möten jag har haft hittills har gett lust och energi och det är viktigt för mig eftersom jag är en lagspelare, säger Magnus Zetterberg, tillträdande CTO på Telenor Sverige.

Magnus kommer att tillträda tjänsten som CTO på Telenor Sverige den 1 augusti.

 Magnus Zetterberg CTO Telenor Sverige

Magnus Zetterberg, Telenor

Presskontakt

Boel Bengtsson
08-410 100 40
[email protected]

Om Telenor

Telenor Sverige AB är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 99,9 procent av hela Sveriges befolkning. Telenor Sverige har i dag 2,8 miljoner mobilabonnenter, cirka 700 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 12 miljarder kronor (2021) och har cirka 1 400 anställda.

Läs mer på www.telenor.se

Om Telenorkoncernen

Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele, data och media, med cirka 172 miljoner kunder. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med en omsättning på 110 miljarder norska kronor (2021) och cirka 16 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL).

Läs mer på www.telenor.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.