Connect with us

Marknadsnyheter

MAX firar festernas fest – släpper exklusiv bankettmeny med Kalix Löjrom

Published

on

Snart går festernas fest av stapeln. Det här året vill MAX Burgers sprida stjärnglansen utanför Blå Hallen och hylla den svenska traditionen. Nu stämmer MAX in i firandet med sin lyxigaste, mest exklusiva lansering någonsin – Bankettmenyn, en trerättersmeny toppad med Kalix Löjrom.  

Med inspiration från den traditionsenliga festen i december och åren som kock åt kungafamiljen på Drottningholms slott har MAX chefskock Jonas Mårtensson adderat ytterligare svenskhet och lyx till MAX meny. Nu lanserar MAX deras mest exklusiva meny någonsin – Bankettmenyn. 

– Den här festen är en fantastisk tillställning och menyn är alltid en snackis. Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga. Kombinationen med förrätten, varmrätten och efterrätten är magisk, det blir liksom inte godare eller lyxigare än så, säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX Burgers. 

Bankettmenyn är en trerättersmeny. Förrätten består av frasiga potatiscylindrar med 30 gram Kalix Löjrom, hackad rödlök, gräddfil, dillkvist och citron. Huvudrätten är en klassisk Grand Chicken Parmesan eller vegetariska Crispy Supreme och till efterrätt serveras varm hallonpaj med vaniljglass. Måltiden serveras med iskall Pommac och finns i ett begränsat antal, exklusivt tillgänglig på fyra utvalda restauranger i Stockholm – MAX Kungsgatan, MAX Hötorget, MAX Hamngatan och MAX Vasagatan. 

– Inspirationen till Bankettmeny fick vi förra året när en känd politiker avslutade festkvällen på MAX. Vi vill erbjuda våra gäster lite av stjärnglansen från festen, men på vårt sätt. Menyn med löjrom är vår lyxigaste meny, och samtidigt är det tillgänglig vardagslyx. Jag hoppas gästerna gillar Bankettmenyn lika mycket som vi gör, och till festens gäster vill jag också säga varmt välkomna, avslutar Jonas Mårtensson. 

Bankettmenyn kostar 299 SEK och finns tillgänglig på utvalda MAX-restauranger i Stockholm. Menyn kommer i begränsad upplaga och serveras under en begränsad period mellan den 6–10 december, eller tills den tar slut.  

Helena Stenqvist, presskontakt MAX Burgers

Helena.Stenqvist@max.se

MAX Burgers grundades i Gällivare 1968 av Curt Bergfors och Britta Fredriksson, och har växt från en liten grillkiosk i norra Sverige till en internationell burgarkedja med restauranger i Sverige, Polen, Norge och Danmark. MAX strävan är att bli världens bästa burgarkedja genom att servera de godaste burgarna på ett gott sätt. Hållbarhet är en naturlig del av affären och som världens första restaurangkedja började MAX klimatmärka menyn redan 2008. Stiftelsen Rättvis Fördelning har sedan 2006 fördelat 7–10 % av MAX årliga nettovinst till fattigdomsbekämpning.
Läs mer om MAX Burgers: www.max.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

JRS chefsstrateg Torbjörn Söderberg om börsen framåt

Published

on

By

Torbjörn Söderberg

JRS chefsstrateg Torbjörn Söderberg pratar med Jesper Norberg på EFN om börsens väg framåt. Man tar upp värderingar och makro, samt hur han själv väljer att agera.

JRS chefsstrateg Torbjörn Söderberg om börsen framåt
Continue Reading

Marknadsnyheter

Kreditkort skapar problem för USAs konsumenter – CNBC granskar

Published

on

By

CNBC pratar kredikort

CNBC tittar närmare på hur kreditkort skapar problem för konsumenterna i USA som får betala räntor på upp till 36 %, och ovanpå det kommer nya avgifter. När det skapar så här stora problem blir det ett problem för ekonomin som helhet, det är inte bara ett individuellt problem.

CNBC granskar kreditkort och problemen de skapar

Vi skrev nyligen om rekordhög belåning hos investerare i USA. Det är samma sak här, när det är så många individer som är så hårt belånade blir det ett problem för hela aktiemarknaden.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Varför går det så dåligt för Las Vegas?

Published

on

By

Vy över Las Vegas

Det pratas mycket om att Las Vegas har blivit tomt. Det kommer färre besökare både från USA och utlandet, i en sådan omfattning att vägar som förut var fyllda med bilar nu är smidiga att ta sig fram på. De enda som fortsatt verkar komma är affärsresenärerna.

Las Vegas får mycket kritik för att ha blivit för giriga. Hotellen har börjat lägga på alla möjliga konstiga avgifter för att tjäna mer, restaurangerna lägger på avgifter och dessutom har det tillkommit flera nya skatter. Besökarna känner sig lurade.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2025 Tanalys