Connect with us

Marknadsnyheter

Möbelnyheter och inredningstrender inför hösten 2022

Published

on

Nu presenterar Rowico Home höstens möbelnyheter och inredningstrender. Skandinavisk design växer sig starkare och nya dimensioner skapas med influenser från andra närliggande stilar samt återvunna material. Brända toner blandas in hemmets annars lugna och jordnära bas.

Skandinavisk stil blir mer och mer populär. Det är enkelheten i designen kombinerat med trämaterial som nu är starkt förankrat i många hem. För Rowico Home är skandinavisk design ett signum och genomsyrar allt de gör, men inför höstens kollektion har de tagit influenser även från japandi- och shakerstilen.

– Vi tycker att flera andra stilar ligger nära den skandinaviska stilen så inför höstens kollektion tog vi inspiration från japandi-stilen när vi skapade soffbordet Brooksville. Kryssunderredet i trä med en exklusiv marmorbordsskiva på toppen är ett fint exempel på hur den japanska minimalismen möter skandinavisk design, berättar Jesper Bergendahl, Supply chain manager och designer på Rowico Home.

Matbordet Westville har fått influenser från en annan stil, nämligen shakerstilen, vilket märks tydligt i dess stabila och enkla benkonstruktion. Shaker är en stil som ursprungligen kommer från Amerika och som kan beskrivas som enkel samt funktionell.

– Westville har en nätt benkonstruktion som blir väldigt stabil tack vare dess kilade design, väldigt talande för shakerstilen förklarar Jesper Bergendahl.

Hållbarhet
Att skapa återbruk av möbler och inredning är en fortsatt stor hållbarhetstrend, som kommer att bli en naturlig del av framtidens inredningstänk. För att anamma den så har Rowico Home börjat använda ett tyg där man har tagit vara på pet-flaskor.

– Vi hittade ett tyg som är tillverkat av återvunna PET-flaskor. Det kändes fantastiskt eftersom det innebär att flaskor inte hamnat i havet eller förorenat stränder utan i stället bearbetats till ett högkvalitativt mjukt tyg. Vi valde att använda det på stolen Paisley, en trendig stol i sin moderna design med rundade ryggstöd och svarta runda ben. Till varje stol har det använts 25 stycken 50 cl PET-flaskor. Vi tror kombinationen av design och dess sammansättning med både återvunnet material i tyget och FSC-certifierat trä i stommen kommer bli en mycket omtyckt stol, säger Jesper.

Inredningstrender
Under våren var pastell och framför allt lila en stor trend. Nu när vi går mot hösten ser vi mer inslag av brända toner som orange, gult, rött och brunt.

– Till hösten så fortsätter trenden med en hållbar lugn jordnära bas i hemmet men nu gäller det att också addera kulör så det inte blir för slätstruket. En färg som brunt är verkligen rätt färg att i höst ha som en accentfärg. Addera med pläd, kuddar och inredningsdetaljer för att skapa det lite mer mustiga i inredningen, Det är också viktigt att addera personlighet, skaffa en ”eye catcher” som skapar ett intressant hem, säger Nina Hedberg, marknadschef Rowico Home.

En möbel som Rowico Home själva ser som en eye catcher i inredningen är deras nya Canwood loungestol. En massiv stol med ett gediget hantverk tillverkad av FSC-certifierat trä. Den svarta sadelgjorden skapar en snygg kontrast till den bruna eller vitpigmenterade trä-stolen.

Höstkollektionen finns på www.rowicohome.com och kommer ut hos Rowico Homes återförsäljare under hösten.

För ytterligare information och utlån, vänligen kontakta:

EKPR & Kommunikation │Telefon: 08-667 22 06 │E-mail: info@ekpr.com

För pressbilder: EKPR & Kommunikations bildbank: https://ekpr.kontainer.com/login

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Rörelser på arbetsmarknaden vecka 11

Published

on

By

Arbetsförmedlingen informerar om förra veckans utveckling på arbetsmarknaden.

Under veckan fick 7 051 personer ett arbete och 442 personer började en reguljär utbildning. Under veckan skrev 6 572 personer in sig som arbetssökande. Antalet inskrivna arbetslösa uppgår nu till 339 925 personer, vilket motsvarar en arbetslöshetsnivå på 6,5 procent.*

Under mars månad har hittills 2 726 personer varslats om uppsägning. Siffrorna är preliminära och redovisas därför ej på länsnivå eller bransch.

Övrig veckostatistik finns på vår webbplats.

Statistik – Arbetsförmedlingen (arbetsformedlingen.se)

*Veckostatistiken avser samtliga inskrivna arbetslösa på Arbetsförmedlingen. Den registerbaserade arbetskraften som ligger till grund för den relativa arbetslöshetsnivån avser åldrarna 16-65.

Presstjänsten: 010-486 10 00, press@arbetsformedlingen.se

 

ARBETSFÖRMEDLINGEN
Vi hjälper arbetssökande och arbetsgivare att hitta varandra.
Pressjour: 010-486 10 00, press@arbetsformedlingen.se
www.arbetsformedlingen.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kommuniké från extra bolagsstämma i Swedish Stirling

Published

on

By

Vid extra bolagsstämma i Swedish Stirling AB (publ) den 20 mars 2023 fattades beslut om att frågan om likvidation ska anstå till fortsatt bolagsstämma.

Som framgår av kallelsen till bolagsstämman har styrelsen för Swedish Stirling AB (publ) föreslagit att bolaget ska träda i frivillig likvidation enligt 25 kap. 3 § aktiebolagslagen, vilket beskrivs i detalj i stämmohandlingarna som finns tillgängliga på bolagets webbplats, www.swedishstirling.com.

Vid bolagsstämman beslutades, på förslag av aktieägare, att frågan om likvidation skulle anstå till fortsatt bolagsstämma som ska hållas fredagen den 24 mars 2023, klockan 09:00 hos Wistrand Advokatbyrå, Regeringsgatan 65 i Stockholm. Det noterades att avsikten är att den kontrollbalansräkning som är under upprättande ska upprättas och revisorsgranskas för att läggas fram vid den fortsatta stämman.

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 20 mars 2023 kl. 12:00 CET.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Sven Ljungberg, Kommunikationschef, 031-385 88 30, ir@swedishstirling.com

Om Swedish Stirling AB

Swedish Stirling är ett svenskt miljöteknikföretag som grundades 2008 för att vidareutveckla stirlingteknologins enastående förmåga att omvandla värmeenergi till elektricitet. Bolagets senaste produkt, PWR BLOK, är en unik egenutvecklad lösning för att återvinna energi ur industriella restgaser och värme, och omvandla denna till 100 procent koldioxidneutral elektricitet med hög effektivitet. Bolagets vision är att etablera stirlingteknologin som det bästa alternativet för lokal och hållbar produktion av elektricitet. Swedish Stirling AB är listat på Nasdaq First North Premier och FNCA Sweden AB är utsedd Certified Adviser, +46(0)8-528 00 399, info@fnca.se. Läs mer på www.swedishstirling.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Anna-Karin Stenberg lämnar Vattenfall

Published

on

By

Senior Vice President och chef för affärsområdet Markets, Anna-Karin Stenberg, kommer att lämna Vattenfall under andra halvåret 2023.

Anna-Karin Stenberg har arbetat inom Vattenfall under åtta år. Mellan 2008-2011 var hon finanschef för Business Group Nordic och 2018 kom hon tillbaka till Vattenfall och positionen som Vice President Controlling för affärsområdet Markets, i Hamburg. Under de senaste tre åren har hon varit Senior Vice President och chef för affärsområdet Markets.

  • Anna-Karin har varit ovärderlig för BA Markets framgångar och har utvecklat verksamheten för att möta utmaningarna på den europeiska energimarknaden under de senaste åren och inte minst under det senaste väldigt skakiga året. Hennes insatser, engagemang och ledarskap har tydligt lyft affären till nästa nivå. Hon har också varit en viktig del av ledningsgruppen på Vattenfall. Jag uppskattar henne verkligen som kollega och önskar henne all lycka i nästa steg i livet, säger Anna Borg, vd för Vattenfall.
  • Att komma tillbaka till Vattenfall 2018 och få chanson att upptäcka affärsområdet Markets har varit en stor upplevelse. Jag har haft möjligheten att arbeta med många väldigt smarta och bra personer, både inom BA Markets och i koncernen. Jag är så stolt över hur min ledningsgrupp, alla ledare och medarbetare har bidragit till Vattenfall. Detta gäller givetvis inte minst för prestationerna under 2022 – det skakigaste året hittills på energimarknaderna, säger Anna-Karin Stenberg och fortsätter;
  • Jag ska nu inleda en ny fas i livet. Vissa kallar detta för att gå i pension, men jag gör inte det. Jag kommer att fortsätta hålla mig upptagen och har flera uppdrag.

Rekryteringen av en efterträdare till Anna-Karin Stenberg har påbörjats och till dess att en efterträdare finns på plats kommer Anna-Karin att vara kvar i sin roll.

För ytterligare information kontakta:

Vattenfalls pressavdelning, telefon +46 8 739 50 10, e-post: press@vattenfall.com

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.