Connect with us

Marknadsnyheter

Möjlighet att investera i ett bolag som är väl positionerat för tillväxt i starkt växande marknader

Published

on

aXichem AB (publ) (”aXichem” eller ”Bolaget”) utvecklar, patenterar och marknadsför naturanaloga industrikemikalier, vilket är syntetiskt framställda substanser som har liknande egenskaper som naturliga substanser. Bolagets första och patententerade produkt är fenylcapsaicin vilken kommersialiseras under de två varumärkena aXiphen® och aXivite®, där aXiphen används som ingrediens i djurfoder i syfte att förhindra salmonella och aXivite som en ingrediens i kosttillskott för ökad fettförbränning och förbättrad effekt av fysisk träning. aXivite är redan i kommersiell fas och genererade en försäljning om 5 MSEK under 2022, medan aXiphen väntar på ett marknadsgodkännande i EU, USA, Brasilien och Indien. Beträffande den europeiska marknaden och rådande riktlinjer måste den europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (EFSA) enligt den status i processen som i dagsläget föreligger, efter att aXichem fått ett antal frågor från myndigheten, återkomma med ett eventuellt godkännande senast under september 2023 avseende aXiphen, vilket kan komma att utgöra en stark värdedrivare i aktien.
 
aXichem stärker nu kassan genom en företrädesemission i syfte att skala upp verksamheten där cirka 23 MSEK av den totala nettolikviden om 43 MSEK, givet full teckning, är tillägnat investeringar i lager, produktion och marknadsföring, något som är essentiellt för att möjliggöra den ökade försäljningsvolymen av aXivite och, framförallt, aXiphen. I övrigt är cirka 10 MSEK öronmärkt för avbetalning av konvertibellån, cirka 2 MSEK för regulatoriska processer och cirka 8 MSEK för affärs- och organisationsutveckling.
 
Ansvarig analytiker hos Analyst Group kommenterar
  

aXiphen närmar sig ett kommersiellt skede där aXichem nu förbereder sig för att snabbt kunna skala upp produktionen och försäljningen efter erhållet marknadsgodkännande under 2023. Det finns ett tydligt behov av ett substitut till antibiotika, vilket är förbjudet sedan år 2022 inom EU och sedan år 2018 i Brasilien, vid behandling av salmonellaförekomst hos djur. Anledningen till förbudet är att användandet av antibiotika skapar resistenta bakterier hos djuren. I händelse av ett salmonellautbrott kan samtliga djur behöva avlivas, vilket inträffade nyligen i ett uppmärksammat fall i Sverige där cirka 165 000 värphöns var tvungna att avlivas till följd av en salmonellasmitta hos Sveriges största äggproducent. Företags vilja att undvika tragiska situationer likt denna, kombinerat med förbudet om att ge antibiotika till djur, är något som kommer att fortsätta driva efterfrågan av produkter likt aXiphen framgent. Avseende aXivite har försäljningen redan kommit igång och Bolaget har flera avtal med betydande varumärken i framförallt USA, något vi anser utgör ett tydligt Proof of Concept för substansen. Dessutom så har flera större återförsäljare såsom Amazon, GNC och Nuvialab börjat sälja flera produkter som innehåller aXivite, vilket ger ytterligare en kvalitetsstämpel. En investering i aXichem ger således exponering mot två starkt växande marknader där vi utöver en potentiellt kraftigt stigande försäljning dessutom ser att ett marknadsgodkännande av aXiphen under 2023 skulle kunna utgöra en positiv trigger i aktien.
 
aXichem bedömer att en omsättning om cirka 20–25 MSEK av aXivite under kommande 12 månader, samt en omsättning om 60–80 MSEK av aXiphen under de kommande 12–18 månaderna, är möjlig. Under år 2022 uppgick aXichems försäljning till 5 MSEK med ett bruttoresultat om 4 MSEK, motsvarande en marginal om 77 %, vilket var helt hänförligt till aXivite. Givet en total försäljning omkring 80–105 MSEK inom kommande 18 månader av aXivite och aXiphen skulle det, givet ett konservativt antagande om en konstant bruttomarginal, vilket således inte tar hänsyn till skalfördelar i produktionen, motsvara ett bruttoresultat om 62–81 MSEK. Under helåret 2022 uppgick aXichems totala rörelsekostnader till 15 MSEK och även fast vi utgår från att Bolaget kommer att öka kostnadskostymen för att nå nämnda försäljningsnivåer, bör detta kunna ske i en betydligt lägre takt än den förväntade försäljningsökningen. Utifrån gällande affärsmodell borde det rimligen kunna antas att aXichem kan leverera en EBITDA-marginal om åtminstone 25 %, vilket skulle innebära ett ackumulerat EBITDA-resultat om 20–26 MSEK under 1,5 års tid. Med hänsyn till aXichems Pre Money-värdering om cirka 116 MSEK motsvarar det 1,1x–1,4x försäljningen och 4x–6x EBITDA, vilket vi anser utgör en attraktiv värdering i samband med den pågående företrädesemissionen.
 

Läs mer här

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Bostadsministern besökte K2A:s studentbostäder

Published

on

By

Infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD) besökte idag K2A Knaust & Andersson Fastigheters studentbostäder i Barkarbystaden i Järfälla. Ministern träffade studenter som tack vare bygget av nya studentbostäder kunnat flytta till Stockholmsregionen för att studera och fick även se konkreta exempel på K2A:s prisbelönta hållbarhetsarbete.

– Att kunna hitta en bostad på den ort där man får en studieplats är en förutsättning för att kunna börja en ny utbildning. Det är oerhört viktigt för Sverige som kunskapsnation att det finns tillräckligt med tillgängliga studentbostäder, säger Andreas Carlson, infrastruktur- och bostadsminister (KD).

K2A är ett av få rikstäckande studentbostadsföretag och har studentbostäder från Lund i söder till Kiruna i norr med en gemensam kö för samtliga orter, som alla som fyllt 16 år kan ställa sig i – oavsett var de sedan kommer att studera.

– När man är ung är det väldigt svårt att på förhand veta vad eller var man kommer att plugga efter gymnasiet. Det kan också vara så att man vill byta lärosäte när man väl börjar läsa på universitet eller högskola. Vi ser att det finns en väldigt stark poäng med att det finns ett studentbostadsföretag som har bostäder i alla delar av landet, säger Johan Knaust, vd på K2A.

Mer från ministerbesöket går att lyssna på i kommande avsnitt av K2A:s egen podd Den gröna fastighetspodden.

För ytterligare information:
Johan Knaust, vd, 070-740 04 50, johan.knaust@k2a.se
Pontus Ekerljung, pr-chef, 073-024 36 00, pontus.ekerljung@k2a.se

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB – det gröna fastighetsbolaget – förvaltar hyresrätter långsiktigt för alla typer av boenden samt samhällsfastigheter. Bolagets marknader är Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter i övriga Sverige. Se även www.k2a.se. K2A:s B-aktie (K2A B) och preferensaktie (K2A PREF) är noterade på Nasdaq Stockholm.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Navian inleder samarbete med Propstreet

Published

on

By

Navian och Propstreet är glada över att meddela att bolagen inleder ett strategiskt partnerskap med syfte att skapa en mer transparent och effektiv marknad för bostadsfastighetsutveckling.

Som två prisbelönta företag vid årets Nordic PropTech Awards, för med sig detta partnerskap toppmodern teknologi och djup branschkunskap för att erbjuda fastighetsinvesterare och utvecklare innovativa lösningar för fastighetsutveckling.

 ”Vi är mycket nöjda över att samarbeta med Propstreet. Deras rykte som ett ledande PropTech-företag och engagemang för att skapa en mer transparent fastighetsmarknad gör dem till den perfekta partnern för oss. Detta partnerskap kommer att möjliggöra att vi kan erbjuda nya och spännande projekt för våra kunder, vilket resulterar i en bättre fastighetsupplevelse för alla”, säger Sergey Kazachenko, VD på Navian.

”Det gläder oss att kunna samarbeta med Navian i vårt gemensamma mål att skapa en mer transparent och effektiv marknad för kommersiella fastigheter. Navians internationella nätverk och expertis inom branschen gör dem till den perfekta partnern för oss. Tillsammans är vi engagerade i att öka likviditeten på marknaden och tillhandahålla innovativa lösningar som gynnar fastighetsinvesterare och utvecklare”, säger Henrik Olofsson, VD på Propstreet.

Genom detta partnerskap är Navian och Propstreet engagerade i att driva positiv förändring och göra fastighetsmarknaden mer tillgänglig och effektiv. Som ett resultat kan fastighetsinvesterare och utvecklare förvänta sig en omfattande och effektiv upplevelse som kommer att förändra deras tillvägagångssätt för bostadsfastighetsutveckling.

Matias Rodriguez
Head of Marketing
E-post:matias.rodriguez@naviangroup.com

Tel: +46 705 65 44 55

Navian Tech är den första digitala plattformen på marknaden som kopplar samman alla faserna i fastighetsutvecklings– och investeringsresan. Plattformen erbjuder de tjänster du behöver för att göra fastighetsinvesteringar och fastighetsutveckling enklare, mer effektivt och mer tillgängligt för alla. 

Företagets vision är att öppna dörren till nya sätt att utveckla och investera i fastigheter för privata och institutionella investerare, små och mellanstora utvecklare samt andra inom fastighetstjänster och teknikleverantörer. Navian Tech grundades i Sverige och är numera också verksamt i Storbritannien. 

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

BELLPAL med Motorola, Moto Watch har fått förfrågan av Connect America

Published

on

By

BELLPAL med  Motorola, Moto Watch har fått förfrågan av Connect America om att leverera lösningar som ska ta över den traditionella “larmknappen”. Projektet startade i början av mars.  Idag har bolaget drygt 1,1 miljoner trygghets-larmknapp kunder. Connect America är Nordamerikas största bolag inom Connective Care, med ca $359 miljoner i omsättning (2022). Bolaget har i sin helhet ca 4,5 miljoner kunder.Connect America äger flera bolag som är anses vara  Best in Class på marknaden. Projektet är i steg, där delmålen är tydliga.

“Deras egna ambitioner är att med de produkter och lösningar vi redan har, och potentiellt  kommer leverera, ska penetrera marknaden ytterligare med fokus målgruppen 70-80 år, som idag inte väljer det traditionella trygghetslarmet av alla kända och uttalade faktorer målgruppen uttrycker. Till det vill Connect America i sin helhet inom koncernen att halva den befintliga kundbasen ska gå över till den nya produkten i steg, över en 24 månadersperiod. Det är ett stort strategiskt beslutat fattat av dem, där Motorola BELLPAL är deras val för att gå vidare i processen. 

Det är givetvis hedrande att bli utvald, de är noggranna och seriösa. Det är ett bevis på att vårt samarbete med Motorola skapar möjligheter med aktörer som annars inte vänder sig till små bolag som oss. En validering helt enkelt på att vi har något riktigt bra som fungerar. 

Jag ser fram emot att i närtid delge marknaden mer information om status avseende detta projekt.” Säger David Ziemsky VD och grundare. 

BellPal är ett caretech-bolag som kombinerar digitala tjänster med medicinsk expertis för att utveckla produkter, tjänster och digitala lösningar för primärt seniorer och omsorg. Verksamhetens huvudområde är en heltäckande plattform som sammanlänkar användaren med anhöriga och larmcentral. BellPal har en SaaS-baserad affärsmodell för sin plattform och fakturerar slutanvändarna en månatlig abonnemangskostnad för användandet av tjänsten.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.