Connect with us

Marknadsnyheter

Monivent ingår exklusivt globalt distributionsavtal med Dräger

Published

on

Som tidigare kommunicerat ingick Monivent AB (publ) (”Monivent” eller ”Bolaget”) den 23 augusti 2024 en avsiktsförklaring om att ingå globalt distributionsavtal med marknadsledande aktör.  Som ett resultat av avtalsförhandlingarna mellan parterna har Monivent nu ingått ett exklusivt distributionsavtal med den tyska medicintekniktillverkaren Drägerwerk AG & Co KGaA (”Dräger”) för global distribution av Monivent Neo100 (”Distributionsavtalet”). Dräger är en av de ledande aktörerna inom branschen och har en stark internationell närvaro med egen försäljningsorganisation på alla betydande marknader och representation i över 190 länder. Distributionsavtalet innebär ett strategiskt partnerskap där kombinationen av Monivents innovativa produkt och Drägers globala försäljningsorganisation skapar förutsättningar för skalbarhet och ekonomisk stabilitet för Bolaget. Med detta finns en betydande möjlighet att accelerera Monivents globala närvaro och potential för långsiktig lönsamhet. Dräger kommer att ansvara för distribution och marknadsföring av Monivent Neo100 och Bolagets strategiska inriktning förändras därmed till att fokusera på produktionskapacitet, att säkerställa kvalité och regulatoriska godkännanden, vilket också skapar förutsättningar för fortsatta kostnadsoptimeringar kommande kvartal. 

” Vi är mycket glada och stolta över att ha ingått detta avtal, som skapar optimala förutsättningar för att förbättra neonatalvården och göra vårt system tillgängligt på ett stort antal sjukhus världen över. Ett exklusivt distributionsavtal med Dräger är den största och viktigaste kommersiella milstolpen hittills för Monivent och det stärker avsevärt våra förutsättningar för att skapa långsiktigt värde för Monivents aktieägare”, säger Maria Lindqvist, Grundare och VD för Monivent.

Dräger – sedan decennier ett globalt ledande företag inom neonatalvård
Dräger är en global ledare inom medicinteknik och säkerhetsteknik, med en stark position på marknaden för neonatalvård. Företaget erbjuder avancerade lösningar för att stödja vården av nyfödda, inklusive innovativa inkubatorer, respiratorer och övervakningssystem.

Genom det exklusiva Distributionsavtalet får Dräger tillgång till Monivents unika innovation inom manuell ventileringsmonitorering. Neo100 kan integreras och marknadsföras tillsammans med Drägers befintliga produktportfölj för neonatalsegmentet.

Huvudsakliga villkor och ekonomisk betydelse
Distributionsavtalet innehåller flera centrala villkor som har betydande affärsstrategiska och ekonomiska implikationer för Monivent:

  1. Exklusiv rätt till distribution genom succesivt övertagande av marknader
    Distributionsavtalet ger Dräger exklusiv rätt till distributionen av Neo100 på en global marknad, till en början med undantag för en antal regioner där Monivent för närvarande har avtal med andra aktörer. Befintliga avtal om regional distribution löper ut senast under första kvartalet 2026. Avtalet med Dräger har en initial avtalslängd om 5 år med möjlighet till förlängning.
  1. Uppdaterad version av Neo100 för att adressera en större marknad
    Avtalet inkluderar ett antal mindre produktanpassningar som syftar till att möjliggöra skalfördelar som kommer att möjliggöra försäljning av produkten till en större marknad samt säkerställa långsiktig lönsamhet för Monivent.
     
  2. Minimivolymer
    Distributionsavtalet stipulerar minimivolymer, vilket säkerställer en viss försäljningsnivå efter planerade produktanpassningar och regulatoriska godkännanden. Minimivolymer är viktigt för att skapa förutsägbarhet i produktionen och möjliggöra storskaliga tillverkningsfördelar. Volymerna förväntas öka successivt i takt med att Dräger rullar ut Neo100 i sin globala försäljningsorganisation och regulatoriska godkännanden på nya marknader erhålls (t ex i USA). Detta innebär en gradvis upptrappning av både produktion och intäkter över tid.

     
  3. Regulatoriska processer
    Monivent kommer att fortsätta ansvara för den regulatoriska processen i Europa (MDD till MDR) samt arbetet med att erhålla marknadsgodkännande från FDA. Distributionsavtalet inkluderar även en plan för samarbete kring regulatoriska ansökningar för geografiska marknader som är nya för Monivents produkter.

Distributionsavtalets konkreta ekonomiska effekter kommer att kommuniceras genom pressmeddelanden och i kvartalsrapporter.

Tydlig väg till den viktiga amerikanska marknaden
En särskilt viktig aspekt av Distributionsavtalet är potentialen att snabbt kunna adressera den amerikanska marknaden. Drägers starka närvaro och etablerade försäljningskanaler i USA gör det möjligt att effektivt nå ut till sjukhus och kliniker på världens enskilt största marknad för medicinsk utrustning. Med den nyligen genomförda användarstudien vid CAPE (Center for Advanced Pediatric and Perinatal Education) på Stanford har Bolaget allt nödvändigt underlag för att sammanställa den s.k. 510(k)-ansökan för inlämning med en förhoppning om ett marknadsgodkännande under det andra halvåret 2025.

”Genom att samarbeta med en av branschens mest etablerade aktörer får Monivent tillgång till Drägers omfattande försäljningsnätverk och resurser, vilket skapar utmärkta förutsättningar för att snabbt expandera användningen av Monivent Neo100 globalt, inte minst på den viktiga amerikanska marknaden”, säger Mattias Carlsson, tf Styrelseordförande i Monivent.

Förändrad strategisk inriktning för Monivent med betydande möjlighet till accelererad tillväxt
Under det senaste året har Monivent fokuserat på att etablera ett strategiskt kommersiellt partnerskap med ett marknadsledande företag för att accelerera den globala kommersialiseringen av bolagets produkter. Distributionsavtalet med Dräger följer helt denna nya strategiska inriktning. Neo100 kommer snabbare att kunna introduceras på flera marknader, med ökande volymer i takt med att Dräger skalar upp sin säljinsats och produkten erhåller regulatoriska godkännanden på ytterligare marknader. Detta ger en betydande möjlighet till accelererad tillväxt och förstärkning av produktens globala marknadsposition. Monivents strategiska inriktning förändras därmed till att fokusera på produktionskapacitet, att säkerställa kvalité och regulatoriska godkännanden, vilket också skapar förutsättningar för fortsatta kostnadsoptimeringar.

Kliniska samarbeten för att fortsätta stärka evidensen för Neo100
Under Q2 2023 presenterades den hittills största och viktigaste kliniska studien med Monivent Neo100 och där resultaten visade på en signifikant ökning av kvaliteten på den manuella ventileringen av nyfödda, främst genom att öka antalet ventileringar inom rekommenderat volymsintervall. Monivent kommer att fortsätta samarbeta med ledande neonatalsjukhus för att ytterligare stärka den kliniska evidensen för produkten.

Partnerskap för att kommersialisera även Neo Training
Som en del i det strategiska arbetet att säkerställa och bredda Monivents säljkanaler har bolaget även inlett diskussion med ytterligare en möjlig partner för försäljning av Monivents produkt för träning och utbildning, Neo Training. Diskussionen förs med en aktör med global räckvidd på marknaden för medicinsk träning och simulering. Med ett sådant samarbete ämnar Monivent att bredda marknaden för Neo Training.

Monivents kapitalbehov
För att fullfölja sina åtaganden i Distributionsavtalet och för att nå lönsamhet genom egna intäkter kommer Monivent att behöva ytterligare kapital inom kommande tolv månader. Som ett första steg planeras den sedan tidigare kommunicerade företrädesemissionen att genomföras i syfte att återbetala brygglån (genom konvertering till aktier) samt att säkerställa det omedelbara kapitalbehovet för 2025. Den extra bolagsstämman den 12 november 2024 beslutade att bemyndiga styrelsen att genomföra företrädesemissionen om ca 13 MSEK och med en teckningskurs om 0,30 SEK och styrelsen i Monivent har för avsikt att fatta beslut om företrädesemissionen i början av första kvartalet 2025. Därutöver utvärderar styrelsen flera parallella alternativ för att säkerställa en långsiktig finansieringslösning.

Denna information är sådan som Monivent är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-12-20 15:15 CET.

För mer information, vänligen kontakta:
Maria Lindqvist, VD
Telefon: +46 (0)70 748 01 30
E-post: maria@monivent.se​​​​
Hemsida: www.monivent.se

Monivent AB (”Monivent”) utvecklar, tillverkar och säljer medicintekniska produkter i syfte att förbättra den akuta vården som ges till nyfödda barn som har behov av andningsstöd vid födseln. Ungefär tre till sex procent av alla nyfödda barn hamnar i denna kritiska situation och vårdpersonal saknar idag bra verktyg för att bestämma hur effektiv denna manuella ventilering är. Monivent har utvecklat utrustning som mäter luftflödet till barnet direkt i ansiktsmasken via en sensormodul som skickar data trådlöst till en extern monitor. Vårdgivaren får därigenom omedelbar återkoppling, vilket möjliggör nödvändiga justeringar för att säkerställa en effektiv men samtidigt skonsam behandling. Bolaget marknadsför även en produkt avsedd för simuleringsträning på utbildningsdockor som bygger på samma teknik som den kliniska produkten.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Integrum välkomnar nya styrelseledamöter

Published

on

By

Integrum AB (publ), kortnamn INTEG, det medicintekniska bolaget som tillhandahåller det benförankrade OPRA™ Implantat Systemet till amputerade, välkomnar Kristofer Westergren och Anette Lindqvist som nyvalda styrelseledamöter efter extra bolagsstämma.

Kristofer Westergren representerar en grupp större privata aktieägare i Integrum AB. Han har under flera år följt bolaget på nära håll och har således god kännedom om verksamheten.

”Integrum har en stark marknadsposition och en stor outnyttjad potential som av olika anledningar inte speglas i dagens värdering. Jag ser fram emot ett aktivt styrelsearbete med fokus på att öka transparensen gentemot aktiemarknaden och att skapa ett större värde för aktieägarna – och inte minst att bidra till att Integrums implantatsystem når till så många behövande som möjligt”, säger Kristofer Westergren.

Kristofer Westergren har en omfattande erfarenhet från aktiemarknaden som investerare och finansiell rådgivare till företagsledningar i börsnoterade företag. Han har grundat och investerat i flera tillväxtbolag, och han har i styrelsearbetet arbetat både med operativa förbättringar, värdeskapande förvärv och företagsförsäljningar som exempelvis Sharkmob AB, KitchenTime Group AB och Corpura Fondkommission AB.

Anette Lindqvist har en examen i företagsekonomi från Göteborgs Handelshögskola samt exekutiva fristående kurser från Harvard Business School i Boston och Indian Institute of Management i Bangalore. Med över 30 års erfarenhet inom Life Science-sektorn har hon haft flera ledande befattningar inom verksamhetsutveckling och seniora positioner inom finans hos företag som AstraZeneca Plc., SOBI, Getinge och Mölnlycke Healthcare. Hon har även varit verksam inom GU Ventures och Chalmers. Anette är grundare och styrelseordförande i Lynton Management AB. För närvarande är hon vice verkställande direktör och styrelseordförande för både Lynton Management AB och Bueneman Medic AB. Hon är också CFO på Xbrane Biopharma.

Efter nyval på extra bolagsstämma utgörs styrelsen i Integrum av ordförande Bengt Sjölander, ledamöterna Rickard Brånemark, Karin Wingstrand, Cecilia Wikström, Andrew Christensen, Scott Flora, Anette Lindqvist och Kristofer Westergren.

För mer information vänligen kontakta Jörgen Svanström CFO Integrum, jorgen.svanstrom@integrum.se.

Certified Adviser
Carnegie Investment Bank AB (publ) är Certified Adviser.

Om Integrum

Integrum är ett börsnoterat företag (Nasdaq First North Growth Market: INTEG B) baserat utanför Göteborg, Sverige, med ett amerikanskt dotterbolag i San Francisco. Sedan 1990 har dess OPRA®-implantatsystem hjälpt till att förbättra livskvaliteten för hundratals personer som är amputerade genom att direkt fästa en protes i benet och muskuloskeletala systemet, och därmed undvika behovet av en hylsprotes. Baserat på osseointegration erbjuder det benförankrade implantatsystemet en rad fördelar, inklusive förbättrad rörlighet och funktion, ökad komfort, minskat tryck, ett stabilt fäste och mer. OPRA®-implantatsystemet godkändes av U.S. Food and Drug Administration (FDA) 2020 och är det enda FDA-godkända benförankrade implantatsystemet speciellt designat för användning av amputerade som finns tillgängligt i USA. Idag fortsätter Integrum att bedriva forskning och utveckling skräddarsydda medicintekniska lösningar i nära samarbete med forskare och kliniker. För mer information, besök https://integrum.se/.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Nordea Bank Abp: Återköp av egna aktier den 21.01.2025

Published

on

By

Nordea Bank Abp
Börsmeddelande – Förändringar i återköpta aktier
21.01.2025 kl. 22.30 EET

Nordea Bank Abp (LEI-kod: 529900ODI3047E2LIV03) har den 21.01.2025 slutfört återköp av egna aktier (ISIN-kod: FI4000297767) enligt följande:

Handelsplats (MIC-kod)

Antal aktier

Viktad snittkurs/aktie, euro*, **

Kostnad, euro*, **

XHEL

134 363

11,34

1 524 160,13

XSTO

106 315

11,34

1 205 170,83

XCSE

26 228

11,35

297 577,11

Summa

266 906

11,34

3 026 908,07

* Växelkurser som använts: SEK till EUR 11,4861 och DKK till EUR 7,4614
** Avrundat till två decimaler

Den 17 oktober 2024 tillkännagav Nordea ett program för återköp av egna aktier till ett värde av högst 250 mn euro med stöd av det bemyndigande som gavs av Nordeas ordinarie bolagsstämma 2024. Återköpet av egna aktier utförs genom offentlig handel i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 596/2014 av den 16 april 2014 (marknadsmissbruksförordningen) och Kommissionens delegerade förordning (EU) 2016/1052.

Efter de redovisade transaktionerna innehar Nordea 1 192 009 egna aktier för kapitaloptimeringsändamål och 11 513 966 egna aktier för ersättningsändamål.

Uppgifter om respektive transaktion finns som en bilaga till detta meddelande.

För Nordea Bank Abp:s räkning,
Morgan Stanley Europé SE

För ytterligare information:

Ilkka Ottoila, chef för investerarrelationer, +358 9 5300 7058
Mediefrågor, +358 10 416 8023 eller press@nordea.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Glycorex Transplantation AB (publ) har beslutat om en riktad nyemission av B-aktier om 10 MSEK

Published

on

By

Glycorex Transplantation AB (publ) (”Glycorex” eller ”Bolaget”) har idag, med stöd av bemyndigandet från årsstämman den 29 maj 2024, beslutat om att genomföra en riktad nyemission om 5 000 000 B-aktier till en teckningskurs om 2,0 SEK per aktie (den ”Riktade Nyemissionen”). Genom den Riktade Nyemissionen tillförs Glycorex 10 MSEK före transaktionskostnader. Den Riktade Nyemissionen har riktats till ett fåtal svenska och nordiska institutionella investerare samt andra kvalificerade investerare. Emissionslikviden från den Riktade Nyemissionen möjliggör strategiska satsningar för att ytterligare stärka Glycorex position som ledande aktör inom blodgruppsinkompatibel transplantation och relaterade blodbehandlingsområden. Med emissionslikviden kommer Bolaget att kunna ta nästa viktiga steg med mål att etablera Glycosorb® ABO inom pediatriska hjärttransplantationer i USA, världens största transplantationsmarknad.

Den Riktade Nyemissionen

Styrelsen i Glycorex har idag, med stöd av bemyndigandet från årsstämman den 29 maj 2024, beslutat om att genomföra en riktad nyemission av 5 000 000 B-aktier, till en teckningskurs om 2,0 SEK per B-aktie. Genom den Riktade Nyemissionen tillförs Glycorex 10 MSEK före transaktionskostnader. Den Riktade Nyemissionen har riktats till ett fåtal svenska och nordiska institutionella investerare samt andra kvalificerade investerare, däribland Nowo Global Fund och Exelity AB (publ). Samtliga investerare är externa aktörer som inte tidigare äger aktier, med undantag för en investerare som innehar aktier motsvarande 0,07 procent av det totala antalet aktier i Bolaget.

Teckningskursen motsvarar en rabatt om cirka 34 procent jämfört med den volymvägda genomsnittskursen (VWAP) för Glycorex aktie på NGM Main Regulated Equity under de 30 senaste handelsdagarna fram till och med den 21 januari 2025. Teckningskursen har beslutats av styrelsen efter förhandlingar på armlängds avstånd mellan Bolaget och investerarna. I syfte att säkerställa teckningskursens marknadsmässighet har styrelsen i dessa förhandlingar beaktat den kraftiga volatiliteten i Glycorex aktie under januari 2025. Därutöver har styrelsen tagit hänsyn till de lägre kursnivåer samt den begränsade likviditeten som uppvisats i Glycorex aktie under en längre period före beslutet om den Riktade Nyemissionen. Volatiliteten i aktien resulterade i ökade krav på rabatt från investerarna. Styrelsen har även säkerställt teckningskursens marknadsmässighet med utgångspunkt i tidigare indikerade prisnivåer i diskussioner med potentiella investerare. Sammantaget anser Bolagets styrelse att teckningskursen är marknadsmässig och korrekt återspeglar aktuella marknadsförhållanden och efterfrågan.

Genom den Riktade Nyemissionen ökar antalet aktier och röster i Bolaget med 5 000 000 från 73 853 983 till 78 853 983 och aktiekapitalet ökar med 250 000 SEK, från 3 692 699,15 SEK till 3 942 699,15 SEK. Den Riktade Nyemissionen medför en utspädning om cirka 6,3 procent av antalet aktier Bolaget, baserat på det totala antalet aktier i Bolaget efter den Riktade Nyemissionen.

Bakgrund och motiv till den Riktade Nyemissionen

Glycorex befinner sig i en expansiv fas där en kapitalanskaffning möjliggör strategiska satsningar för att ytterligare stärka Bolagets position som ledande aktör inom blodgruppsinkompatibel transplantation och relaterade blodbehandlingsområden. Bolagets produkter är unika, välbeprövade och erkända som guldstandarden inom sitt område, stödda av över 60 vetenskapliga publikationer och framgångsrik användning i fler än 7 000 transplanterade patienter globalt. Hittills har produkterna främst använts vid blodgruppsinkompatibla (ABOi) njurtransplantationer från närstående levande givare. Emissionslikviden gör det möjligt att intensifiera satsningar inom hjärt- och njurtransplantation från avlidna givare.

Etablering i USA

Det första fokusområdet har som mål att etablera produkten inom pediatriska hjärttransplantationer i USA, världens största transplantationsmarknad. USA står för en betydande andel av den globala pediatriska hjärttransplantationsmarknaden, och Bolaget ser en unik möjlighet att etablera sin teknologi på denna viktiga marknad. In vitro-tester har redan initierats med hjärtcentra i USA, och med stöd av emissionslikviden kommer Glycorex att intensifiera detta arbete och driva de regulatoriska processerna framåt. Produkten är sedan tidigare redan etablerad inom detta område i Europa. Under 2023 genomfördes cirka 4 500 hjärttransplantationer i USA, vilket illustrerar den betydande potential som finns för Glycosorb® ABO på denna marknad.

Utökad huvudmarknad

Parallellt ser Bolaget en betydande tillväxtmöjlighet inom njurtransplantationer från avlidna givare, som idag står för 70–80 procent av alla njurtransplantationer i Europa – Glycorex största marknad. Genom att eliminera blodgruppsproblematiken finns en betydande möjlighet att minska väntetiderna för patienter med blodgrupperna O och B, vilka tillsammans utgör cirka 50 procent av patienterna och som drabbas av betydligt längre väntetider. Med emissionslikviden kommer Bolaget att fördjupa samarbetet med ledande transplantationscentra med målet att driva utvecklingen framåt inom detta område. Bolagets årliga marknadspotential för denna typ av applikation i Europa och USA bedöms kunna uppgå till 200 MSEK.

Genom dessa strategiska satsningar bygger Bolaget en stabil grund för långsiktig och hållbar tillväxt samt en stärkt global närvaro som en ledande aktör inom blodgruppsinkompatibel transplantation.

Avvikelse från aktieägares företrädesrätt

Inför den Riktade Nyemissionen har Bolagets styrelse genomfört en övergripande analys av förutsättningarna för och noggrant övervägt möjligheten att anskaffa kapital genom en företrädesemission. Slutsatsen av denna bedömning är att en riktad emission ur ett objektivt perspektiv är det mest fördelaktiga alternativet för Bolaget och dess aktieägare. Skälen till detta, och varför man avviker från aktieägarnas företrädesrätt är följande:

i) En företrädesemission skulle ta betydligt längre tid att genomföra, vilket därmed kan riskera att Bolaget går miste om möjligheten att anskaffa kapital som säkerställer Bolagets likviditetsbehov på kort- och medellång sikt, vilket ytterst skulle kunna försämra Bolagets finansiella och operationella flexibilitet samt möjligheten för Bolaget att fokusera på värdedrivande aktiviteter i verksamheten.

ii) Diversifiera och stärka Bolagets aktieägarbas med såväl svenska som nordiska institutionella investerare samt andra kvalificerade investerare vilket bedöms vara fördelaktigt för Bolaget, dess långsiktiga utveckling och aktiens likviditet.

iii)  Genomförandet av den Riktade Nyemissionen bedöms kunna ske till väsentligt lägre kostnad och med mindre komplexitet än en företrädesemission. Styrelsen bedömer även att storleken på den Riktade Nyemissionen är så pass begränsad att kostnaderna för en företrädesemission skulle bli oproportionerligt höga i förhållande till det anskaffade kapitalet.

iv) Mot bakgrund av rådande marknadsförutsättningar och den volatilitet som har kunnat observeras på aktiemarknaden, har styrelsen bedömt att en företrädesemission också skulle kräva betydande garantiteckning från ett garantikonsortium, vilket skulle medföra merkostnader och/eller ytterligare utspädning för aktieägarna beroende på vilken typ av vederlag som betalas ut för sådana garantiåtaganden.

v) En företrädesemission genomförs därtill normalt till en sedvanlig, inte oväsentlig, rabatt i förhållande till rådande aktiekurs och styrelsen bedömer att en företrädesemission sannolikt skulle genomförts till en lägre teckningskurs än den som fastställts i den Riktade Nyemissionen, givet de rabattnivåer för företrädesemissioner som genomförts på marknaden nyligen. Det finns vidare även risk för att en negativ kursutveckling förekommer under processen, särskilt med hänsyn till de volatila och utmanande marknadsförutsättningar som råder samt den kraftiga volatiliteten som Glycorex aktie uppvisat den senaste tiden, vilket i sin tur medför risk att en företrädesemission inte skulle tecknas i tillräcklig utsträckning och således inte tillföra Bolaget tillräckligt med kapital.

Med hänsyn till ovanstående anser styrelsen, efter en samlad bedömning, att den Riktade Nyemissionen är det mest fördelaktiga alternativet för Glycorex för att anskaffa kapital på ett kostnads- och tidseffektivt sätt för att förstärka Bolagets finansiella ställning, samtidigt som det bibehåller mest värde i Bolaget och är mest gynnsamt för Bolagets aktieägare.

Rådgivare

Nordicap Corporate Finance AB (www.nordicap.se) agerar finansiell rådgivare och Fram Advokatbyrå KB agerar legal rådgivare till Glycorex i samband med den Riktade Nyemissionen.

För mer information vänligen kontakta:

Johan Nilsson, Vd
Email: johan.nilsson@glycorex.com, Telefon: +46 46 286 5230

Denna information är sådan som Glycorex Transplantation är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 21 januari 2025 kl. 20:45.

Kort om bolaget

Glycorex Transplantation AB (publ) är ett globalt medicintekniskt företag med huvudkontor i Sverige. Företaget har utvecklat en unik medicinteknisk teknologi (antigen-specifik immunoadsorption) för att specifikt reducera blodgrupps- och autoantikroppar i blodet.

Bolagets fokusområden är inom transplantation, blodtransfusion samt autoimmuna sjukdomar. Bolaget har försäljning i över 30 länder där den största marknaden är Europa. Försäljning sker via egna säljkanaler samt i samarbete med distributörer på utvalda marknader. Produktutveckling och produktion sker i den egna anläggningen i Lund, Sverige.

Företagets egenutvecklade medicintekniska produkt, Glycosorb® ABO, har sedan 2001 använts världen över för att möjliggöra fler än 7 000 blodgruppsinkompatibla transplantationer genom att specifikt reducera anti-A/B antikroppar i organmottagarens plasma. Glycosorb® ABO används främst vid blodgruppsinkompatibla njurtransplantationer, men används även vid blodgruppsinkompatibla lever-, hjärt-, lung- och stamcellstransplantationer. Fler än 60 vetenskapliga artiklar har publicerats i välrenommerade medicinska tidskrifter som visat utmärkta resultat, på både kort och lång sikt, vid blodgruppsinkompatibla transplantationer genomförda med Glycosorb® ABO.

Företaget har även utvecklat en CE-märkt medicinteknisk produkt för framtagning av universella (låg titer) blodprodukter och produkten har visats vara effektiv för framtagning av lågtiter blodplasma, helblod och trombocytkoncentrat.

Bolaget samarbetar med ett ledande europeiskt forskningsinstitut för att utveckla en produkt för behandling av den autoimmuna sjukdomen reumatoid artrit (även kallad ledgångsreumatism).

Glycorex Transplantation AB (publ) är noterat på NGM (Nordic Growth Market) Main Regulated Equity och handlas under symbolen GTAB B.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.