Moody’s bekräftar Castellums befintliga rating Baa2 med stabila utsikter

| 5 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Castellum Aktiebolag (”Castellum”) lämnade den 2 augusti 2021 ett rekommenderat offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Kungsleden Aktiebolag (”Kungsleden”) att förvärva samtliga aktier i Kungsleden i syfte att bolagen ska gå samman (”Erbjudandet”).

Som följd av Erbjudandet har Moody’s utvärderat Castellums rating och den 4 augusti meddelat att de bekräftar bolagets befintliga rating Baa2 med stabila utsikter, givet Castellums ambition med en belåningsgrad understigande 45 % vid kommande årsskifte.

En del av de kommunicerade synergierna avser finansiella kostnader om ca 100 mkr på årsbasis, till följd av att Castellum har en högre rating än Kungsleden och därmed åtnjuter bättre finansieringsvillkor och ett större djup i kapitalmarknaden. Med Moodys bekräftelse av Castellums rating förstärks förutsättningarna för realiseringen av synergierna i takt med att Kungsledens lån förfaller.

Moody’s pressmeddelande finns att tillgå på Castellums webbplats.

 

För mer information vänligen kontakta: 
Ulrika Danielsson, ekonomi- och finansdirektör Castellum AB, 0706-47 12 61

Om Castellum
Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag med ett fastighetsvärde på ca 97 miljarder kronor. Vi finns i 14 svenska tillväxtregioner samt i Köpenhamn och Helsingfors. Varje dag går 250 000 personer till jobbet i våra lokaler. Vi utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar med en uthyrningsbar yta om 3,8 miljoner kvadratmeter. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighetsbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellum-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.  

En värd bortom det förväntade. 
www.castellum.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *