Connect with us

Marknadsnyheter

Mordet på Karolin Hakim var gränslöst på ett helt nytt sätt

Published

on

Journalisten Therése Cedergren granskar det uppseendeväckande fallet och gängvåldets Malmö i ny bok.

Fotograf: Gabriel Liljevall

I förra veckan, nästan på dagen fyra år efter mordet på Karolin Hakim, lade åklagaren ner sin utredning.

– Polisiärt är det här uppklarat, men eftersom vittnen inte vågar träda fram och berätta kommer åklagaren inte vidare. Människor är livrädda, säger Therése Cedergren, profilerad kriminaljournalist och nu aktuell med en bok där hon granskar fallet: Mordet på Ribersborg. En berättelse från gängvåldets Malmö. (Bokförlaget Forum, utgivningsdag 6 oktober)

Mordet på Ribersborg, när den unga Karolin Hakim sköts till döds på nära håll, med sitt spädbarn i famnen, skedde mitt på dagen i en annars lugn stadsdel. Det var inte business as usual, inte ens i det våldsdrabbade Malmö.

Therése Cedergren var på plats kort efter mordet och trots att hon har rapporterat om kriminaliteten i Malmö i många år, skakas hon djupt av händelsen. Therése börjar gräva i fallet för att försöka förstå det som hänt. Pusslet hon lägger tecknar en bild av det kriminella Malmö, en värld av narkotikahandel, skenande hämndspiraler och ett handfallet rättsväsende. Men hon får också ta del av de anhörigas bottenlösa sorg efter en älskad dotter, syster, vän och mamma.

­– Åren från 2015 till 2020 är de blodigaste i Malmö under modern tid. Det skedde många mord, men det på Karolin Hakim visade på en ny slags gränslöshet. Det är katastrofalt att det inte klaras upp. Min bok handlar om att försöka förstå hur Malmö har hamnat här, att en ung mamma mördas ute på stan utan att någon döms, och vilka konsekvenser det får, säger Therése Cedergren.

Om författarna

Therése Cedergren har arbetat som journalist sedan 1991. Som mångårig anställd på TV4 har hon arbetat med nyhets- och kriminaljournalistik, bland annat Kalla Fakta-dokumentären Den skrämda staden. De senaste åren har Therése varit innehållschef för tidningar inom Aller media men återvände i våras till TV4 för uppdraget som specialreporter för kriminaljournalistik. Therése är född och bosatt i Skåne och har tre barn.

Theodor Lundgren är frilansande journalist och medieproducent. Han har varit medförfattare och spökskrivit ett antal böcker, bland annat Brottarbröder: en fight för livet (2020) som han skrev med Martin och Jimmy Lidberg och Där jag kommer ifrån (2021), med Dragomir Mrsic. Han var också redaktör för prisbelönta Tills Alla Dör (2021) av Diamant Salihu och medproducent för dokumentärfilmen Sveriges farligaste man (2018).

Mordet på Ribersborg – En berättelse från gängvåldets Malmö ges ut på Bokförlaget Forum. Utgivningsdag 6 oktober 2023.

Mediakontakt:

Lisa Tallroth

lisa.tallroth@bonnierforlagen.se

+46 70 249 00 82 

Bokförlaget Forum är ett av Sveriges främsta förlag, grundat 1944. Vårt mål är att hitta, utveckla och sprida bokupplevelser, tillsammans med samtidens och framtidens skickligaste berättare. Vi ger idag ut flera av landets största författare och har en bred utgivning inom både skön- och facklitteratur.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

YA Holding erhåller obligationsinnehavarnas godkännande för villkorsändringar i sitt befintliga obligationslån

Published

on

By

YA Holding AB (publ) (“YA” eller “Bolaget”) meddelar att det skriftliga förfarandet som initierades den 13 september 2023 (det ”Skriftliga Förfarandet”) avseende vissa ändringar i villkoren för Bolagets seniora säkerställda hållbarhetslänkade företagsobligationer med ISIN SE0016831150 (“Obligationerna”) idag har avslutats.

Ett tillräckligt antal röster har erhållits för att uppnå kvorum och en tillräcklig majoritet av de deltagande obligationsinnehavarna har röstat för Bolagets begäran i enlighet med det Skriftliga Förfarandet. Obligationsinnehavarna har därmed godkänt villkorsändringarna som framgår av kallelsen till det Skriftliga Förfarandet.

Villkorsändringarna trädde ikraft idag kl. 15.00 i samband med att röstfristen löpte ut. De justerade villkoren för Obligationerna kommer att finnas tillgängliga på Bolagets hemsida. Villkorsändringarna framgår av kallelsen till det Skriftliga Förfarandet som finns tillgänglig på Bolagets hemsida.

Avsändare
Martin Modig, VD YA Holding AB (publ)

För pressfrågor, vänligen kontakta:
Alice Hedin, tillförordnad pressekreterare
Tel: +46 (0) 70 878 91 05
E-mail: alice.hedin@ya.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Önskar du som aktieägare i Hamlet BioPharma AB information från bolaget via e-post?

Published

on

By

Följande information har nyligen skickats ut via brev-post till aktieägare i Hamlet BioPharma:

Vill du ge oss din e-postadress för att få information från Hamlet BioPharma?

Vi vill från Hamlet BioPharma att så många aktieägare som möjligt ska nås av all information från Bolaget.

Hittills har det varit svårt för oss att nå alla, delvis på grund av olika informationspolicys hos era aktieförvaltare.

Via e-post skulle vi kunna skicka ut all information direkt till er.

Vi ber er därför att skicka oss er e-postadress till info@hamletbiopharma.com och godkänna att vi skickar information till din e-postadress.

Vi kommer att svara per mejl när vi får mejl från dig.

Du kan alltid besöka vår nya hemsida på www.hamletbiopharma.com och läsa mer om oss.”

För ytterligare information, vänligen kontakta

Catharina Svanborg, Styrelseordförande och grundare av Hamlet BioPharma, +46-709 42 65 49

catharina.svanborg@hamletpharma.com

Petter Segelman Lindqvist, CEO Hamlet BioPharma

petter.s.lindqvist@hamletbiopharma.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Inbjudan: Presentation av Sandviks rapport för tredje kvartalet 2023

Published

on

By

Sandvik publicerar sin rapport för tredje kvartalet måndagen den 23 oktober 2023, cirka kl. 11.30.

En kombinerad webcast och telefonkonferens för investerare, analytiker och finansiell media kommer att hållas kl. 13.00. Rapporten presenteras i en webcast och telefonkonferens av Stefan Widing, VD och koncernchef samt av Cecilia Felton, ekonomi- och finanschef.

Presentationen kommer att sändas direkt på vår hemsida home.sandvik/se

Kontaktinformation för konferenssamtal:

SE: +46 (0) 8 505 100 31

UK: +44 (0) 207 107 06 13

US: +1 (1) 631 570 56 13

Från cirka kl. 12.30 återfinns presentationsmaterial på home.sandvik/se

Stockholm, 2 oktober 2023

Sandvik AB
 

För ytterligare information kontakta Louise Tjeder, chef för investerarrelationer, tel. 070-782 63 74 eller Johannes Hellström, Presschef, tel. 070 721 1008.

Sandvik-koncernen
Sandvik är en global, högteknologisk industrikoncern som tillhandahåller lösningar som förbättrar produktivitet, lönsamhet och hållbarhet inom tillverknings-, gruv- och infrastrukturindustrierna. Vi ligger i framkant inom digitalisering och fokuserar på att optimera våra kunders processer. Vårt världsledande erbjudande inkluderar utrustning, verktyg, tjänster och digitala lösningar för skärande metallbearbetning, gruvdrift, bergavverkning, krossning och sortering. Koncernen hade 2022 omkring 40 000 medarbetare och intäkter på cirka 112 miljarder SEK i runt 150 länder i kvarvarande verksamheter.
 

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.