Connect with us

Marknadsnyheter

MSAB:s VD avgår

Published

on

MSAB (Micro Systemation AB publ), ett världsledande företag inom mobil forensik noterat på Nasdaq Stockholm Small Cap, meddelar att Joel Bollö idag avgår som VD i bolaget. Joel Bollö kvarstår formellt som anställd i bolaget till och med den 12 juni 2023 med begränsade arbetsuppgifter under övergångsperioden på tre månader.  

MSAB går nu in i en ny strategisk fas, med fokus på att accelerera den globala expansionen och realisera den fulla potentialen i affären inom mobil kriminalteknik. För att exekvera på den strategiska planen krävs att en tillväxtorienterad VD med bred kompetens inom IT-sektorn och erfarenhet av internationell försäljning rekryteras. Till dess att en ny VD är på plats kommer Mikael Falkovén ta över som tillförordnad VD. Mikael Falkovén är nuvarande försäljningschef för regionerna EMEA, Latinamerika och Asien, han har djup och långvarig erfarenhet av digital kriminalteknik och försäljning.

”Vi är tacksamma för Joel Bollös mångåriga bidrag som VD för MSAB. Han har lett bolaget under 21 år och har tillsammans med övriga medarbetare utvecklat ett bra erbjudande konkurrenskraftiga produkter, vilket resulterat i att bolaget idag har en ledande position på en växande global marknad. MSAB har ett starkt team på plats, vilket kommer att tjänar bolaget väl i nästa steg av företagets utveckling”, säger Bernt Ingman, styrelseordförande för MSAB.

”Det har varit ett privilegium att leda och utveckla MSAB och, tillsammans med ledningsgruppen, skapa ett ledande bolag globalt inom branschen för digital kriminalteknik. Jag ser fram emot att fortsätta följa MSAB:s utveckling och är stolt över att lämna över ett starkt bolag med en spännande tillväxtresa framför sig”, säger Joel Bollö, VD för MSAB.

Denna information är sådan information som MSAB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning 596/2014. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande vid den tidpunkt som anges av bolagets nyhetsdistributör Cision vid offentliggörandet av detta pressmeddelande.

För ytterligare information, kontakta:
Bernt Ingman, Styrelseordförande i MSAB. Tfn: +46 70 751 5760

Om MSAB
MSAB är världsledande inom kriminalteknik för att utvinna och analysera data i beslagtagna mobila enheter. Företaget utvecklar högkvalitativ och lättanvänd mjukvara som hjälper brottsbekämpande myndigheter, så som; polis, militär och tull, att utföra sina uppdrag. Produkterna, som har blivit en de facto-standard för att säkra bevis i brottsutredningar, kan kompletteras med verktyg för rapportering och ett stort utbildningsutbud med certifieringar inom rättssäker kriminalteknik. Företaget betjänar kunder i mer än 140 länder över hela världen, genom egna säljkontor och via distributörer. MSAB är noterat på Nasdaq Stockholm under ticker-namnet: MSAB B. www.msab.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Pressinbjudan föredrag på Nordbygg: Hybridsystem och materialsamverkan i träkonstruktioner

Published

on

By

Möt Peter Koski, kommersiell direktör MiTek och Klas Hagberg, vd Acouwood och adjungerad professor i akustik vid Luleå tekniska universitet på Byggmaterialscenen, Nordbygg fredag 26 april kl 10:30.

Hybridsystem är en spännande teknik som kombinerar olika material för att dra nytta av deras bästa egenskaper, till exempel när det gäller akustik och ljud. Det är dessutom överlägset när det gäller effektiv resursanvändning. 

Genom hybridsystem, där olika material kombineras i en byggkomponent, kan vi skapa system som överträffar de enskilda materialens prestanda och förmågor. 

– Effektiviteten hos hybridsystem ligger i deras förmåga att optimera materialanvändningen. I vårt golvbjälklag Posi-Joist, bidrar exempelvis stål med styrka och spännvidd, och trä för tex dess vikt, värmeisolering och förnybarhet, förklarar Peter Koski, kommersiell direktör på MiTek, som tillverkar komponenter till byggindustrin.

Peter kommer att berätta mer om detta i en föreläsning under Nordbygg tillsammans med Klas Hagberg, vd Acouwood och adjungerad professor i akustik vid Luleå tekniska universitet.

Maximerad prestanda

Peter Koski jämför hybridsystemet, även kallade kompositer, med att arbeta i ett effektivt team där varje medlem bidrar med sin styrka för att uppnå bästa resultat:

– Genom att välja rätt material för varje komponent kan vi maximera prestandan samtidigt som onödig vikt eller volym minimeras, ett golv kan till exempel blir lättare och tunnare samtidigt som vi säkerställer en hög ljudisolering, säger Peter Koski. 

Goda akustiska egenskaper

Professor Klas Hagberg kommer under föreläsningen att berätta om hur dessa hybridsystem kan skapa strukturer som har utmärkt akustisk isolering och som dämpar ljudvågor i golv och väggar. Detta är särskilt viktigt för att minimera ljudöverföring i byggnader mellan lägenheter. 

– I Posi-Joist, där trä och stål kombineras, skapas tunna och lätta golv med optimal ljudisolering. Eftersom att stålkomponenten placeras diagonalt tas vibrationer upp och ljud absorberas. Det ger en behagligare miljö för dem som befinner sig på våningen ovanför, säger Klas Hagberg.

Resurseffektivitet

Ur hållbarhetssynpunkt är det också överlägset att optimera materialanvändningen. Man använder bara så mycket stål och trä som behövs, vilket kan minska vikt och volym jämfört med traditionella material som betong.

Möt MiTek i monter 03:30 i hall C på Nordbygg, Stockholmsmässan. 

Peter Koski

Affärs- och marknadschef, MiTek

+46 73-807 05 59

peter.koski@mii.com

MiTek Industries är en del av MiTek Europa/Afrika, med vårt moderbolag MiTek Inc. baserat i St. Louis, USA. MiTeks produktionsanläggningar i Sverige, Finland, England, Tjeckien och Sydafrika förser de regionala marknaderna med certifierade och kvalitetssäkrade komponenter för byggindustrin.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Aptahem samarbetar med Ajinomoto Bio-Pharma Services Japan för storskalig och kostnadseffektiv tillverkning av Apta-1

Published

on

By

Aptahem AB (publ), ett bioteknikbolag som utvecklar behandlingar för patienter som drabbas av akuta inflammatoriska sjukdomar såsom sepsis, meddelar idag att bolaget samarbetar med Ajinomoto Bio-Pharma Services för att utveckla en mer effektiv och skalbar tillverkningsprocess för Apta-1. Ajinomoto är en av världens största tillverkare av bland annat farmaceutiska substanser, smak- och näringsämnen och är specialister på enzymatiska processer.

Ajinomoto har med Aptahems tillåtelse, då Apta-1-strukturen är patentskyddad, undersökt möjligheten att tillverka Apta-1 genom en enzymatisk process. Den nu framgångsrikt och preliminärt utvecklade processen i försöksskala är skräddarsydd för tillverkning av den komplexa Apta-1-strukturen och dess specifika modifikationer. Enzymatiska processer är normalt väldigt gångbara för skalbarhet, vilket är en viktig parameter för Aptahem.

Aptahem har tidigare genom sitt samarbete med tillverkaren LGC nått positiva resultat på renhet, effektivitet och tillverkningskostnad, vilket positionerat bolaget som ledande inom området. Med den enzymatiska process som Ajinomoto använder ser Aptahem potentiellt större fördelar eftersom den är teoretiskt sett mer skalbar och med det kan ge högre utbyten och renhet. Dessa parametrar är viktiga för en kostnadseffektiv tillverkning, vilket har framstått som viktigt i Aptahems partnerdiskussioner.

VD Mikael Lindstam kommenterar:

“Jag är väldigt glad att kunna meddela att Ajinomotos utvecklingsteam för enzymatiska processer nu tagit fram en potentiell metod för tillverkning av Apta-1. Aptahem strävar alltid efter att effektivisera och en av de viktigaste är just skalbarhet och kostnad för tillverkning. Det är för tidigt att säga vilken kostnadseffektivisering denna potentiellt alternativa metod från Ajinomoto kommer att landa i men teoretiskt som erfarenhetsmässigt och från samspråk med vår CMC-expert Thomas Rupp så är denna metod bland annat mer fördelaktig för större tillverkning. Inbegripet att denna process även kan ge högre kvalitet relativt kostnaden skulle detta potentiellt innebära en mycket god fördel för tillverkning av Apta-1.”

För ytterligare information:

Aptahem AB
Mikael Lindstam, VD
Tel: 0766-33 36 99
Epost:
ml@aptahem.com

Kort om Aptahem

Aptahem AB (APTA) är ett bioteknikbolag i klinisk fas som utvecklar RNA-baserade behandlingar för livshotande, akuta, tillstånd där koagulation, inflammation och vävnadsskada samverkar i sjukdomsprocessen. Bolagets huvudkandidat, Apta-1, befinner sig i tidig klinisk fas. I prekliniska studier har Apta-1 genom sina antitrombotiska, immunmodulerande och vävnadsreparerande egenskaper visat på mycket goda och lovande resultat för behandling av sepsis och kritiska tillstånd förknippade med sepsis. För mer information, besök www.aptahem.com.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Ependion AB emitterar C-aktier

Published

on

By

Styrelsen beslutar att emittera C-aktier och utnyttjar återköpsbemyndigande för säkerställande av Ependion ABs åtaganden enligt incitamentsprogram LTI 2023/2026.

Ependion ABs årsstämma 2023 beslutade, i syfte att säkerställa att bolaget kan fullgöra sina åtaganden enligt det av stämman beslutade långsiktiga incitamentsprogrammet LTI 2023/2026, att bemyndiga styrelsen att besluta om riktad emission av inlösen- och omvandlingsbara C-aktier. Årsstämman 2023 beslutade också att bemyndiga styrelsen att besluta om återköp av samtliga emitterade C-aktier genom ett riktat förvärvserbjudande till samtliga ägare av C-aktier.

Baserat på estimerat utfall i incitamentsprogram LTI 2023/2026 har styrelsen nu fattat beslut om att utnyttja bemyndigandena genom att emittera 102 918 C-aktier till Danske Bank A/S, Danmark, Filial Sverige samt att, villkorat av teckning och betalning från Danske Bank A/S, Danmark, Filial Sverige, återköpa samtliga emitterade C-aktier. Emissionen görs till aktiernas kvotvärde om ca 0,33 kronor per aktie och aktierna återköps för motsvarande belopp. Teckning av emissionen och återköp av C-aktierna avses verkställas under april 2024.

Bolaget innehar för närvarande 300 080 egna C-aktier. Efter genomfört återköp av C-aktier enligt ovan kommer antalet egna C-aktier att uppgå till 402 998. C-aktierna berättigar inte till vinstutdelning.

De återköpta C-aktierna avseende LTI 2023/2026 avses vid fullgörande av leverans av aktier till anställda 2026 omvandlas till stamaktier, enligt villkoren för incitamentsprogrammet.

   

   

För mer information kontakta:

Vd och koncernchef Jenny Sjödahl, tel  +46 (0)725 89 60 80
Vice VD och CFO Joakim Laurén, tel  +46 (0)703 35 84 96

   

Ependion AB är en växande global teknikkoncern som erbjuder digitala lösningar för säker kontroll, styrning, visualisering och datakommunikation för industriella tillämpningar i miljöer där tillförlitlighet och hög kvalitet är kritiska faktorer. Bland kunderna finns några av världens ledande företag. Ependion består av självständiga affärsenheter och har en omsättning på cirka 2,5 miljarder kronor 2023 samt dryga tusentalet medarbetare. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm Main Markets Mid Cap-lista under symbolen EPEN. ependion.com

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.