MUNTERS INVESTERAR I BARNTOOLS OCH BILDAR ETT STRATEGISKT PARTNERSKAP

| 14 september, 2022 | 0 kommentarer

Munters har investerat i och bildat ett strategiskt partnerskap med BarnTools. Samarbetet erbjuder lantbrukare och livsmedelsproducenter unika IoT-lösningar och sensorer. Det innebär att producenterna kan optimera hela sin värdekedja för livsmedelsproduktion och expandera sin verksamhet.

Munters investerar i teknologiföretag och start-ups för att öka innovationsarbetet inom digitalisering, teknologi och hållbarhet. Investeringen i BarnTools möjliggör FoodTechs strategiska ambition att växa inom digitala lösningar och koppla samman hela livsmedelsproduktionens värdekedja med innovativ mjukvara, sensorer och uppkopplade lösningar.

”Det är glädjande att vi har gjort den här investeringen och ingått ett strategiskt partnerskap med BarnTools. Det breddar FoodTechs erbjudande inom trådlösa IoT- och sensorlösningar för lantbrukare och livsmedelsproducenter. Partnerskapet möjliggör ökad tillväxt och digitalisering tillsammans med MTech Systems i linje med vår strategi,” säger Pia Brantgärde Linder, Group Vice President och President affärsområdet FoodTech.

BarnTools tillhandahåller trådlösa IoT- och sensorlösningar för kyckling- och grisproducenter som är lätta att installera, använda och är ekonomiskt fördelaktiga för lantbrukare. Med BarnTools trådlösa larmsystem förser företaget lantbrukare med stabil övervakning, information i realtid samt datahantering. BarnTools är baserat i Iowa, USA.

MTech Systems, ett Munters-företag inom affärsområdet FoodTech, och BarnTools kommer gemensamt att fortsätta utveckla erbjudandet till marknaden.

För mer information, vänligen kontakta:

Investerare och analytiker
Ann-Sofi Jönsson, Vice President, Investor Relations and Enterprise Risk Management
E-mail:
[email protected]
Tel: +46 (0)730 251 005

Media
Susann Johnsson, Vice President, Group Communications and Brand
E-mail:
[email protected]
Tel: +46 (0)70 623 1474

Om Munters Group
Munters är en världsledande leverantör av energieffektiva lösningar för luftbehandling. Genom innovativ teknik skapar våra experter ett perfekt klimat för kunder inom ett flertal branscher. Munters har varit banbrytande inom området luftmiljö sedan företaget grundades 1955. Idag sker tillverkning och försäljning i fler än 30 länder av våra omkring 3 700 medarbetare. Munters Group AB är noterat på Nasdaq Stockholm och rapporterade 2021 mer än sju miljarder kronor i omsättning. För mer information, besök oss på www.munters.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.