MyDentist ökar med 23 procent 2020 – när dentalbranschen i stort backar

| 24 februari, 2021 | 0 kommentarer

MyDentist, en av Sveriges mest expansiva tandvårdskedjor, ökar omsättningen under det pandemidrabbade året 2020 med 23 procent samtidigt som branschen totalt sett backar. På de jämförbara MyDentist-klinikerna har samtliga ökat jämfört med 2019 och nu planerar MyDentist att öppna fler kliniker med det framgångsrika konceptet.

MyDentist har från starten 2016 haft ett tydligt koncept där tillgängligt, enkelt och attraktivt varit ledorden. Med de åtta kliniker som hittills öppnats har konceptet slipats och bevisligen har kunderna uppskattat vad de fått. Under rådande pandemi har tydlig, kvalitativ och transparent vård varit avgörande för att kunderna ska våga gå till tandläkaren för sina behandlingar.

– Vi är naturligtvis både stolta och glada över att kunna fortsätta att öka, när branschen i stort backar, och att våra kunder har kunnat få den högkvalitativa vård som de behöver för att hålla en god munhälsa. Vi ser detta som ett tydligt bevis på att vi håller på att förändra dentalbranschen från grunden. Det vi kan erbjuda våra kunder och personal är det som har varit eftersatt i branschen. Förra året visade det sig att vårt koncept även gör oss till en trygg och bra tandvårdskedja under mycket allvarliga tider. Vi har fått många nya kunder tack vare vår tillgänglighet, höga kvalité och att vi är tydliga och transparenta. Vårt koncept har fått många att känna en trygghet i att gå till oss för att göra sina undersökningar och behandlingar, säger Fredrik Wistrand, vd och grundare av MyDentist.

Pandemin satte dock sina spår för expansionstakten i bolaget. Under 2020 har inga nya kliniker öppnats, men det kommer bli ändring på det i år lovar Fredrik Wistrand.

– I år hoppas vi förvärva ett större antal kliniker runt om i landet samtidigt som vi har ett flertal nya kliniköppningar att se fram emot. För att få ytterligare fart på nyetableringarna har MyDentist anställt en expansionschef som bland annat kommer att ansvara för att förvärva klinker på de orter runt om i landet som ligger med i etableringsplanen.

För ytterligare information:
Fredrik Wistrand, vd på MyDentist, tfn +46 (0)70 723 27 27
Anders Ekhammar, pressansvarig på MyDentist, tfn +46 (0)70 746 25 79 alt. [email protected]

www.mydentist.se

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *